LA GENEVA: Ciamba a afirmat angajamentul României de a promova respectarea drepturilor omului

B.I.
Internaţional / 1 martie 2019

George Ciamba (Sursa foto: Twitter)

George Ciamba (Sursa foto: Twitter)

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut ieri la Geneva o întrevedere cu înaltul comisar pentru drepturile omului al ONU, Michelle Bachelet, în care a afirmat angajamentul ferm al României, în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, de a promova respectarea drepturilor omului, de a combate discursurile instigatoare la ură, antisemitismul, rasismul şi intoleranţă.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, George Ciamba i-a transmis lui Michelle Bachelet disponibilitatea cu privire la sprijinirea realizării sinergiei între acţiunile înaltului comisar ONU şi reprezentantul special al UE în domeniul drepturilor omului. Ministrul a subliniat angajamentul ferm al României, în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, de a promova respectarea drepturilor omului, de a combate discursurile instigatoare la ură, antisemitismul, rasismul şi intoleranţa.

"Oficialul român a punctat faptul că Preşedinţia română face paşi importanţi în combaterea dezinformării, un fenomen care duce la propagarea discursurilor instigatoare la ură, la dezbinarea societăţilor pentru atingerea unor scopuri neprincipiale, care ar putea afecta democraţiile europene. În cadrul discuţiei, George Ciamba a amintit de avansarea demersurilor concrete pentru punerea în aplicare a Planului de Acţiune împotriva dezinformării, plan adoptat la finalul anului trecut la nivel UE. Acesta cuprinde patru piloni şi 10 acţiuni, consfinţind o reacţie integrată", se arată în comunicat, conform Agerpres.

Cu prilejul întrevederii, desfăşurată în marja sesiunii de nivel înalt a Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva, George Ciamba i-a transmis înaltului comisar pentru drepturile omului al ONU invitaţia de a participa la Conferinţa privind egalitatea de gen care va avea loc la finalul lunii mai, în Bucureşti, eveniment organizat sub patronajul prim-ministrului României.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb