LA ORDINUL ANRE Hidroelectrica va vinde 10% din producţie la 111 lei/MW

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 martie 2019

Hidroelectrica va vinde 10% din producţie la 111 lei/MW

Hidroelectrica, cel mai mare producător autohton de energie electrică, va vinde, în acest an, către furnizorii de ultimă instanţă (FUI) 9,7% din producţia de electricitate livrată în anul 2018 la un preţ reglementat de 111,61 lei/MW, se arată într-un raport al acţionarului Fondul Proprietatea (FP) transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Producţia de energie a Hidroelectrica, în anul anterior, a fost de 16,9 milioane de MWh, ceea ce înseamnă că producătorul hidro va trebui să vândă către FUI, în perioada 1 martie 2019-31 decembrie 2019 o cantitate totală cumulată de energie electrică de 1,63 TWh.

În data de 28 februarie, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a desemnat furnizorii de ultimă instanţă opţionali care pot livra energie electrică către consumatorii casnici, în regim reglementat.

Potrivit anunţului ANRE, FUI opţionali desemnaţi sunt: Electrica Furnizare - pentru zonele de reţea Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia Sud, Oltenia; CEZ Vânzare - pentru zonele de reţea Banat, Moldova, Muntenia Sud, Transilvania Nord; E.ON Energie România - pentru zonele de reţea Banat, Dobrogea, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Muntenia S.A. - pentru zonele de reţea Moldova, Muntenia Nord, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Enel Energie - pentru zonele de reţea Moldova, Muntenia Nord, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Engie România - pentru zonele de reţea Dobrogea, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Sud; Getica 95 Com S.R.L. - pentru zonele de reţea Moldova, Muntenia Sud; S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. - pentru zona de reţea Muntenia Sud; MET România Energy - pentru zonele de reţea Moldova, Muntenia Sud, Transilvania Sud; Restart Energy One S.R.L. - pentru zonele de reţea Banat, Moldova, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Sud; Tinmar Energy S.A. - pentru zonele de reţea Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud.

Hidroelectrica a obţinut un profit net record de 1,55 miliarde de lei în anul 2018, cel mai mare din istoria companiei, în creştere cu 13,9% faţă de profitul net din anul anterior, când compania a realizat un profit net de 1,36 miliarde de lei, iar cifra de afaceri a societăţii a crescut cu 30,7% comparativ cu 2017, până la 4,25 miliarde de lei.

Recent, Fondul Proprietatea a ajustat negativ valoarea participaţiei de 20% a Fondului la Hidroelectrica cu 391 milioane de lei, de la 3,88 miliarde de lei până la 3,53 miliarde de lei, după ce ANRE a publicat metodologia secundară de aplicare a plafonării preţurilor.

Statul Român este acţionarul majoritar al Hidroelectrica, cu o deţinere de 80%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb