LA PRIMA VIZITĂ LA BRUXELLES:  CONAF deschide dialogul pentru antreprenoriatul feminin românesc în structurile europene

Internaţional / 22 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

La prima vizită a delegaţiei sale la Bruxelles, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) deschide dialogul pentru antreprenoriatul feminin românesc în cadrul structurilor legislative şi consultative ale Uniunii Europene - Parlamentul European şi Comitetul Economic şi Social European (CESE), dar şi la nivelul celor mai reprezentative asociaţii pentru mediul de afaceri european, arată un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Evenimentul organizat de CONAF s-a desfăşurat în perioada 19-20 martie şi în cadrul acestor întâlniri a fost semnat un parteneriat strategic cu European Academy of Regions (AER). Iniţiativa confederaţiei a fost apreciată de membri ai CESE şi ai Parlamentului European care susţin demersul CONAF .

În cadrul reuniunii de la CESE, s-a semnat parteneriatul dintre CONAF şi Europen Academy of Regions (AER), una dintre primele organizaţii europene care şi-au anunţat sprijinul pentru demersurile CONAF bazate pe puncte de convergenţă dintre cei doi parteneri, precum: îmbunătăţirea reglementărilor privitoare la antreprenoriat, reglementarea activităţii freelancerilor şi apariţia unui temei juridic pentru aplicarea legii, dar şi sprijinirea activităţii acestora cu normative care să-i ajute în desfăşurarea activităţii curente şi care să-i încurajeze să lucreze pe cont propriu, promovarea culturilor şi tradiţiilor locale mai puţin cunoscute sau promovarea turismului cultural şi rural.

Henri Malosse, membru al Comitetului Economic şi Social European, a precizat: "În Uniunea Europeană se cere tot mai multe acte de omenie şi de respect între naţiuni pentru că există tendinţa de tehnocratizare la toate nivelele. Vocea partenerilor sociali trebuie să se facă auzită, trebuie identificate nevoile cetăţenilor europeni la nivel regional pentru că CESE este un organ principal consultativ care reprezintă societatea civilă, cu rol important în deciziile Parlamentului European".

Totodată, s-au pus bazele cooperarii dintre cele două entităţi prin asumarea unor iniţiative comune în următoarele domenii: sănătate, economie socială, agricultură, inovare socială, inlcusiv în sensul mai bunei integrări a femeii în mediul de afaceri şi redresării crizei demografice din Europa sau chiar creşterea ratei de transfer tehnologic şi a impactului inovării în economia europeană printr-o mai bună colaborare între statele membre, conform comunicatului citat.

Nelu Neacşu, Preşedinte AER, a explicat: "Mă bucur că avem această posibilitate de dezvoltare, parteneriatul între AER şi CONAF fiind în deplină concordanţă cu unul dintre obiectivele noastre, respectiv promovarea şi dezvoltarea activităţilor femeilor antreprenor din România".

Cristina Chiriac, Preşedintele CONAF, a declarat: "În aceste două zile, cu o agendă atât de încărcată, am reuşit să punem bazele unor relaţii de cooperare cu organizaţii puternice. Am identificat împreună punctele de interes în jurul cărora vom putea creiona o strategie şi o abordare comună. Cred cu tărie în importanţa unităţii antreprenoriatul feminin românesc - atât la nivel intern, cât şi în armonie cu mediul de afaceri european, şi că rolul demersului iniţiat de CONAF este de a construi un context favorabil antreprenoriatului feminin. Este timpul ca şi vocea antreprenoarelor din România să fie ascultată şi reprezentată corespunzător în CESE şi alte structuri similare", a declarat.

Claudia Tapardel şi Maria Grapini, membre ale parlamentului European, au transmis mesaje de încurajare pentru femeile antreprenor, subliniind deficienţele legislative, economice sau sociale privind antreprenoriatul feminin, dificultăţile întâmpinate în iniţierea unor programe care să susţină femeile antreprenor, cu precădere în domeniile considerate ca fiind apanajul bărbaţilor. S-a subliniat totodată faptul că acesta este un moment prielnic pentru crearea unor programe de susţinere a antreprenoriatului feminin, inclusiv din perspectiva finanţării afacerilor patronate de femei.

La rândul lor, reprezentante ale asociaţiilor pentru mediul de afaceri european precum Business Europe, Business Angels Europe, The Committee on Women's Rights and Gender Equality sau Global Woman Club Brussels au transmis mesaje de unitate, au oferit modele de încurajare şi susţinere a antreprenoriatului feminin, şi au prezentat cele mai recente date statistice privind accesul femeilor antreprenor la finanţare, mai explică comunicatul citat.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb