La UREX Rovinari - un faliment cu grijă faţă de soarta muncitorilor

Ziarul BURSA #Companii / 6 august 2004

La Societatea Comercială UREX Rovinari, în baza hotărîrii Tribunalului Gorj, începînd cu 8 iulie, s-a deschis procedura de faliment, în prezent realizîndu-se inventarul şi evaluarea întregului patrimoniu al uzinei, în vederea scoaterii la licitaţie a acestuia.

Patronul firmei lichidatoare, SC SIOMAX SRL Tîrgu Jiu, doamna Mariana Somnea, a declarat: "Sperăm ca falimentul să fie unul de succes, în sensul de a genera cît mai puţini şomeri, în acest scop avînd o puternică susţinere din partea celor 174 creditori ai unităţii care, săptămîna trecută, au aprobat continuarea activităţii UREX pînă la vînzarea patrimoniului şi consemnarea obligatorie în caietul de sarcini al licitaţiei, a condiţiei de preluare a întregului personal al cărui număr se ridică, la ora actuală, la aproape 1.000 de salariaţi".

Potrivit aceleiaşi surse citate de Rompres, luna trecută, la UREX Rovinari au fost disponibilizaţi 30 de salariaţi din sectorul neproductiv - majoritatea angajaţi TESA cu contracte pe durată determinată, alţii cu probleme de natură penală sau persoane de încredere ale fostului patron Alexandru Crişan - pe care lichidatorul împreună cu sindicatele au considerat că nu îi mai pot menţine în funcţii de conducere.

În cursul lunii august, prin reorganizare de compartimente, alţi 30 de salariaţi neproductivi, ale căror contracte expiră, vor avea aceeaşi soartă. La trei luni de la intrarea societăţii în reorganizare judiciară, impusă de îndelungatele proteste ale muncitorilor generate de management defectuos, cu implicaţii dezastruoase în plan financiar, prestat de fostul patron Alexandru Crişan, din Braşov, la UREX Rovinari pot fi evidenţiate şi unele rezultate privind redresarea economică.

Astfel, dacă la data de 10 mai administratorul unic SC SIOMAX Tîrgu Jiu a găsit uzina cu casieria goală, fără materiale şi materii prime pentru a relua lucrul, datorii de aproape 700 de miliarde lei la bugetul statului şi restanţe salariale către muncitori de circa 8 miliarde lei, în luna iulie la UREX Rovinari s-a realizat o producţie de 16 miliarde lei, care în august, potrivit estimărilor lichidatorului, va fi cu mult depăşită.

Ca urmare, au fost plătite cea mai mare parte a datoriilor către furnizorii de materii prime, materiale, gaze şi energie electrică, iar restanţele salariale reduse la mai puţin de 3 miliarde lei, sumă ce va fi achitată în perioada imediat următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb