Laszlo Borbely vrea să propună renunţarea la peturi în clădirea Guvernului

Florin Dujac
Politică / 4 octombrie 2023

Laszlo Borbely vrea să propună renunţarea la peturi în clădirea Guvernului

Autorităţile fac eforturi pentru a asigura un viitor sustenabil şi durabil României, a afirmat Laszlo Borbely, Consilier de stat şi Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, în cea de-a 31-a Conferinţă a EEAC (Reţeaua Consiliilor Consultative Europene pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă).

Oficialul a menţionat: "Dacă vorbim despre agenda 2030, trebuie să facem mai mult. Trebuie să atragem politicienii pentru a avea mai multă conducere a durabilităţii. Suntem o familie mare care vrea să facă mai mult pentru o viaţă mai durabilă, dar, dacă nu discutăm, dacă nu îi atragem pe politicieni şi dacă nu îi convingem şi pe cei care decid din punct de vedere politic, atunci rămânem la nivelul unor discuţii interesante".

Consilierul de stat a anunţat că va propune colegilor săi de la Guvern o măsură prin care să se renunţe la folosirea peturilor în clădire: "Există tehnologii pe termen mediu şi oricum sunt mai ieftine, prin care poţi să bei de la robinet. Poţi să rezolvi cu sticle pe care le cumperi. Sunt lucruri simple pe care poţi tu, la nivelul unei instituţii sau la nivel individual, să o faci. Dar ceea ce e cel mai important pentru mine este această solidaritate. Şi mai ales generaţia tânără aşteaptă mai mult de la noi".

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, în cadrul conferinţei, că angajamentele internaţionale privind sustenabilitatea şi durabilitatea vor fi respectate de către România.

"Atunci când discutăm despre conservarea biodiversităţii, atunci când discutăm despre un mediu mai curat şi mai sănătos, România nu are niciun motiv să nu fie un stat ambiţios şi, din acest motiv, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, trebuie să mă asigur că asta vom asigura cetăţenilor. Un mediu mai puţin poluat înseamnă o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă", a transmis Mircea Fechet.

Deputatul Oana Ozmen, din cadrul Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, a subliniat faptul că în Parlament a fost implementată "updatarea" legislaţiei privind eficienţa energetică a clădirilor, în contextul în care există peste 1,4 miliarde de euro disponibili pentru clădirile rezidenţiale şi publice.

"Dacă vorbim de sustenabilitate, vorbim de eficienţă energetică, vorbim de importanţa materialelor de construcţie care trebuie să aibă o componentă verde. Este important să avem un astfel de parcurs, dacă ne dorim o Românie curată, o Românie sustenabilă", a menţionat Oana Ozmen. Aceasta a subliniat că România este printre primele ţări europene care a votat în Parlament legea hidrogenului privind utilizarea lui în industrie şi transport: "România este printre primele ţări europene care a făcut un astfel de demers. A fost menţionată în raportul Agenţiei Europene pentru Energie şi acest lucru a fost posibil cu sprijinul colegilor mei parlamentari din toate grupurile parlamentare reprezentative în Parlament: PSD, PNL, UDMR precum şi ceilalţi colegi din opoziţie".

Alexandra-Maria Bocşe, consilier de stat în Departamentul Climă şi Sustenabilitate, a evidenţiat că limitarea schimbărilor climatice reprezintă o provocare foarte mare. "Eu sper că vom avea discuţii foarte productive în cele două zile şi, prin aceste discuţii, am putea genera soluţii pentru o Românie mai durabilă, o Europă mai durabilă şi o lume mai durabilă", a adăugat Bocşe.

Tema celei a de -a 31-a Conferinţe a EEAC (Reţeaua Consiliilor Consultative Europene pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă) a fost "Sustenabilitate, solidaritate şi rezilienţă - valori comune în Uniunea Europeană". Evenimentul a început astăzi, la Palatul Parlamentului, şi va continua şi pe parcursul zilei de mâine.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acest politician trebuie sa devina neaparat,

    PRESEDINTELE Romaniei  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb