Leader Team Broker construieşte poliţe de sănătate dedicate românilor

G.D.
Companii / 2 februarie 2023

Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker

Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker

Leader Team Broker şi-a consolidat, anul trecut, poziţia de jucător cheie pe piaţa asigurărilor de nişă din România şi din Europa, după o creştere cu 25% a valorii totale a primelor intermediate, până la 9,5 milioane de euro - o nouă cifră record în istoria companiei, conform unui comunicat remis redacţiei. În 2022, Leader Team şi-a dezvoltat portofoliul pe zona poliţelor de răspunderi profesionale, Cyber şi de sănătate şi a continuat extinderea pe piaţa europeană, fiind prezentă în 22 de ţări UE. Pentru 2023, compania îşi propune să continue dezvoltarea pe segmentul asigurărilor de răspunderi, de sănătate şi de bunuri, să lanseze noi produse de asigurare de sanatate şi de răspunderi şi să aducă în portofoliu trei mari asigurători internaţionali: Allianz Worldwide Care, April International şi Chubb.

"Într-un climat economic erodat de războiul din Ucraina şi de inflaţia galopantă, care a redus considerabil puterea de cumpărare a clienţilor, piaţa asigurărilor din România, în ansamblu, s-a mişcat bine şi a înregistrat un avans semnificativ în 2022. Leader Team Broker a încheiat anul trecut cu prime totale intermediate de 9,5 milioane de euro, din nou o cifră record pentru noi în ultimii ani. Am crescut organic cu 25%, în condiţiile în care portofoliul nostru a fost construit predominant pe asigurări non-auto şi pe segmentul asigurărilor de răspunderi profesionale, Cyber şi de sănătate. Acestea au fost, de altfel, poliţele cel mai bine vândute de noi în 2022, iar asigurarea Cyber a fost, din nou, < < vedeta > > anului", a declarat Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker.

În piaţa locală de profil, tendinţa principală în 2022 a rămas cu focus pe segmentul auto, dar a devenit vizibilă şi o creştere a interesului pentru asigurările de sănătate, de răspundere profesională şi de călătorii.

Pentru 2023, Leader Team Broker ţinteşte consolidarea poziţiei companiei pe piaţa locală, pe segmentele de asigurări de răspundere, de sănătate şi de bunuri, precum şi extinderea portofoliului cu noi produse de asigurări de sănătate, prin parteneriatele cu trei mari asigurători internaţionali.

"Îngrijorările din 2022, respectiv criza economică sau războiul din Ucraina care poate degenera în orice moment, rămân de actualitate, însă anticipăm că piaţa locală a asigurărilor va avea un nou an de creştere, dacă lucrurile nu se deteriorează foarte grav. Ne aşteptăm la o creştere susţinută şi pe alte segmente pe lângă cel auto, cum ar fi asigurările de răspunderi sau cel de sănătate. Leader Team va continua să-şi consolideze poziţia în piaţă pe nişele pe care este deja prezentă, cu un accent deosebit pe asigurările de sănătate. Vom aduce alături de noi trei mari asigurători cunoscuţi la nivel mondial, respectiv Allianz Worldwide Care, April International şi Chubb, împreună cu care vom crea şi lansa produse noi de asigurări de sănătate şi de răspunderi, potrivite nevoilor fiecărui client în parte. De asemenea, ne aşteptăm la o creştere a solicitărilor pentru asigurări de răspunderi pe diferite domenii de activitate, pentru că din ce în ce mai multe companii au nevoie de acest tip de asigurare şi caută soluţii în piaţă. Iar Leader Team Broker va veni în întâmpinarea lor cu pachetele de asigurări de are au nevoie", a declarat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader team Broker.

Ca parte a strategiei de dezvoltare internaţională, Leader Team Broker a continuat, în 2022, extinderea pe piaţa europeană, ajungând astfel în 22 de ţări membre UE în care distribuie poliţe, între care Polonia, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Lituania, Estonia, Spania, Portugalia etc. În aceste ţări, firma de brokeraj este prezentă în principal cu asigurări de răspundere IT, dar şi pentru alte domenii, cum ar fi industria marină sau aviaţie.

De asemenea, asigurarea pentru sellerii Amazon este unul dintre produsele foarte căutate pe piaţa europeană, Leader Team fiind între primii brokeri din UE care a introdus asigurarea Amazon, în 2021, şi care a actualizat-o, în 2022, în concordanţă cu noile cerinţe ale retailerului american. Asigurările de sănătate sunt un alt produs pe care compania îl distribuie cu succes în Europa.

Pentru 2023, Leader Team vrea să continue extinderea în Europa şi să-şi consolideze poziţia în ţările în care este prezentă, pe toate segmentele şi cu toate tipurile de asigurări enumerate mai sus, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb