Leanpay atrage 10 milioane de euro într-o nouă rundă de finanţare condusă de BlackPeak Capital şi Catalyst Romania Fund II

F.D.
Companii / 2 august

Tilen Zugwitz, co-fondator şi director financiar al Leanpay

Tilen Zugwitz, co-fondator şi director financiar al Leanpay

Leanpay, furnizor de servicii Buy Now Pay Later 3.0 (BNPL) din Europa Centrală şi de Est, prezent şi în România, anunţă finalizarea cu succes a rundei de finanţare tip Seria B, în valoare de 10 milioane de euro, care va accelera creşterea şi implementarea soluţiei. Runda de investiţii a fost condusă de fondul de investiţii BlackPeak Capital şi secondată de Catalyst Romania Fund II, alături de South Central Ventures şi Lead Ventures, investitori în rundele precedente, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Compania colaborează cu peste 1.500 de comercianţi parteneri, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a plăti în rate pentru achiziţii diverse. Anul trecut, Leanpay a înregistrat o creştere de 2,5 ori, iar de la obţinerea finanţării Seria A, iar cifra de afaceri a furnizorului de soluţii BNPL 3.0 a crescut de 4 ori.

"Această investiţie reflectă eforturile susţinute ale echipei noastre şi angajamentul de a oferi o experienţă superioară utilizatorilor. Ne va permite să ne consolidăm poziţia de lider de piaţă în Slovenia, să ne extindem operaţiunile în România şi Ungaria, să lansăm în continuare servicii inovatoare şi să atragem talente în echipa noastră în plină dezvolare, pentru a deveni lider pe piaţa din regiunea Europei Centrale şi de Est", declară Mi¹a ®ivić, co-fondator şi CEO Leanpay.

"Suntem un partener valoros pentru numeroşi comercianţi din diverse industrii, de la electronice şi mobilier la echipamente sportive, servicii medicale şi multe altele. Colaborăm cu anumiţi furnizori de servicii pentru care Leanpay este una dintre primele două metode de plată, uneori chiar prima alegere. Atunci când implementăm soluţiile noastre alături de parteneri, aceştia beneficiază instant de avantajele oferite. În plus, ascultăm feedback-ul magazinelor pentru a ne personaliza abordările şi a inova soluţiile, contribuind la un succes şi mai mare pentru partenerii noştri", explică Janko Medja, co-fondator Leanpay şi CBDO.

"Investiţia obţinută va îmbunătăţi structura de capital a Leanpay şi va reduce riscul financiar general. Fondurile suplimentare vor oferi un potenţial mai mare pentru investiţii şi vor consolida stabilitatea financiară a tuturor companiilor din grupul Leanpay", a declarat Tilen Zugwitz, co-fondator şi director financiar al Leanpay.

Niklas Pichler, Managing Partner la BlackPeak Capital, care a contribuit decisiv la succesul tranzacţiei, se va alătura consiliului de administraţie al Leanpay pentru a sprijini compania în atingerea obiectivelor sale de creştere.

"Schimbarea comportamentului consumatorilor către metode de plată flexibile, precum BNPL, influenţează tot mai mult viaţa de zi cu zi a tuturor generaţiilor şi remodelează peisajul comerţului electronic, fiind esenţială atât pentru comercianţi, cât şi pentru clienţi. Suntem încântaţi să ne asociem cu Leanpay, un lider sloven în creditarea responsabilă la punctul de vânzare şi un pionier al celei de-a treia generaţii de soluţii BNPL în regiunea noastră, care operează un model de business uşor scalabil", a adăugat Niklas Pichler, Managing Partner la BlackPeak Capital.

"Vedem un potenţial mare pentru Leanpay în această regiune. A fost o mişcare naturală pentru Catalyst să participe la această rundă de investiţii, mai ales că putem ajuta la crearea unei valori suplimentare semnificative a companiei pe una dintre pieţele cheie din Europa de Est, România. Avem expertiză specifică în echipă, avem reţeaua locală şi putem aduce împreună oportunităţi multi-canal pentru Leanpay aici, aşa cum am început deja să facem, în lunile premergătoare investiţiei", a declarat Marius Ghenea, Managing Partner la Catalyst România.

"Dezvoltarea tehnologiilor care permit industriilor tradiţionale, precum creditarea consumatorilor, să se digitalizeze şi să devină mai eficiente, a fost întotdeauna în centrul strategiei noastre. Leanpay este un exemplu excelent de companie în care am găsit o potrivire perfectă între ambiţia antreprenorială şi expertiza în domeniu - toate acestea fiind aduse de cei trei co-fondatori. Aceştia nu caută să reinventeze roata, ci mai degrabă să exploreze cum să facă călătoria mai uşoară. Iar cu sprijinul noilor investitori, această expansiune ar trebui să fie şi mai rapidă şi mai dominantă pe pieţele pe care Leanpay vizează să le cucerească în următorii ani", remarcă Jure Miku¾, Managing Partner la South Central Ventures.

Leanpay se aliniază, de asemenea, cu strategia de investiţii a Lead Ventures, care a susţinut evoluţia companiei şi în trecut.

"Succesul acestei runde de finanţare Seria B, la care s-au alăturat investitori de prestigiu, subliniază încrederea noastră în modelul de afaceri robust al Leanpay şi în capacitatea sa de a creşte şi inova rapid în domeniul creditării digitale a consumatorilor. Apreciem, în primul rând, echipa fondatoare, a cărei viziune şi dedicare au condus la creşterea impresionantă şi prezenţa pe piaţă a companiei, şi vedem oportunităţi semnificative de extindere viitoare. Traiectoria de creştere şi viziunea strategică a Leanpay îl fac un lider remarcabil în regiunea CEE, iar noi suntem încântaţi să facem parte din călătoria lor", declară Balazs Haszonics, Partener la Lead Ventures.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb