Legea privind depozitarea seminţelor, aprobată

R.P.
Companii #Agricultură / 27 februarie 2014

Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege privind depozitarea seminţelor de consum şi regimul certificatelor de depozit pentru acestea, conform unui comunicat publicat astăzi pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Printre măsurile vizate, se numără o clarificare a procedurii de acordare a licenţei de depozit, pe baza unui audit extern sub egida MADR. Mai mult, Va fi desemnat un administrator pe baza unor criterii ce îndeplinesc normele Registrului special al certificatelor de depozit. Administratorul, împreună cu MADR, vor verifica periodic întreaga activitate privind acordarea licenţelor de depozit, până la momentul administrării fondurilor de garantare.

De altfel, termenele şi modalităţile de soluţionare a despăgubirilor solicitate pentru certificatele de depozit au devenit indisponibile. Au fost înfinţate comisii pentru monitorizarea licenţei de depozit a seminţelor de consum şi a fost constituită o schemă de garantare a finanţărilor acordate pe baza certificatelor de depozit, care se administrează de fonduri de garantare. Totodată, a fost aprobată instituirea Fondului de compensare a certificatelor de depozit, cu finanţare din surse proprii.

MADR a considerat necesară îmbunătăţirea legislaţiei-cadru care operaţionalizează şi optimizează procedurile de licenţiere, regimul utilizării certificatelor de depozit emise în contul recoltei depozitate, ca un mecanism alternativ de gestionare a riscurilor economice cauzate de tranzacţionările directe de seminţe de consum imediat după recoltare, în condiţiile de preţ cele mai nefavorabile.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 141/2002 a instituit măsuri privitoare la depozitarea seminţelor de consum, la regimul de eliberare şi utilizare a certificatelor de depozit, precum şi la înfiinţarea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit.

Sistemul temporar de susţinere a programului reglementat prin Ordonanţa Guvernului 7/2009 a fost aplicat până la 31 decembrie 2013, modificările aduse la dispoziţiile cuprinse în OUG 141/2002 şi-au încheiat aplicabilitatea, dar, de fapt, în forma actuală, OUG 141/2002 este neaplicabilă, din cauza modificărilor existente în text care nu mai pot produce efecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb