Lenovo lanseaza primul monitor clasificat EPEAT Gold

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 octombrie 2007

Lenovo a lansat astazi pe piata primul monitor clasificat EPEAT Gold - modelul ThinkVision L193p - ca partea unui nou portofoliu de monitoare PC destinate utilizatorilor de afaceri. Portofoliul contine cinci noi modele de monitoare, inclusiv modelul ThinkVision L190x, care are cea mai îngusta rama din industria de gen, având doar 6,6 milimetri grosime.

"O data cu lansarea primului monitor PC clasificat EPEAT Gold, Lenovo a stabilit unstandard important în procesul de ecologizare a industriei de produse electronice," a declarat Jeff Omelchuck, Executive Director, Green Electronics Council. "Sistemul EPEAT ajuta utilizatorii sa evalueze, sa compare si sa selecteze produsele în functie de atributele lor ecologice. Creând un monitor care primeste calificativul Gold în cadrul acestui sistem, Lenovo îsi demonstreaza hotarârea de a oferi cumparatorilor produse de înalta calitate, create cu o atitudine responsabila fata de mediul înconjurator."

Lenovo ofera acum o solutie integrala, clasificata EPEAT Gold, completând desktop-ul ThinkCentre A61e cu monitorul ThinkVision L193p. Sistemul EPEAT evalueaza produsele în functie de 51 de criterii ecologice, care vizeaza reducerea utilizarii de materiale care afecteaza mediul; longevitatea ciclului de viata al produselor; economisirea energiei; gestionarea produsului, la finalul ciclului sau de viata; nivelul de performanta al ambalajului si utilizarii la nivel corporativ. Pentru a câstiga calificativul EPEAT Gold, monitorul ThinkVision L193p a trebuit sa corespunda tuturor celor 23 de criterii obligatorii, precum si unui numar de cel putin 21 dintre cele 28 de criterii EPEAT optionale. Monitorul este primul produs din registrul EPEAT care utilizeaza în proportie de peste 25% materiale reciclate în componentele sale de plastic.

"Lenovo a adus pe piata o gama completa de produse eficiente energetic si o atitudine responsabila fata de mediu, de la notebook-uri la desktop-uri si monitoare," a declarat Jim Christensen, Director Global Desktop and Visuals Marketing, Lenovo. "Avem peste 40 de produse listate în sistemul EPEAT, întreaga noastra gama de monitoare Performance Series primind cel putin calificativul EPEAT Silver. Monitorul ThinkVision L193p calificat EPEAT Gold reprezinta primul pas catre obiectivul nostru de a ridica toate monitoarele la acest nivel."

Pe lânga calificativul EPEAT Gold, toate noile monitoare Lenovo din seria Performance sunt certificate TCO"03 de catre TCO Development. Acest certificat atesta nivelul de ergonomie, emisii, consum de energie si protectia mediului. Toate monitoarele LCD Lenovo corespund si standardelor Energy Star® 4.0 formulate de Agentia SUA pentru Protectia Mediului, referitoare la eficienta energetica si de asemenea solicitate de catre EPEAT. Alaturi de desktop-ul Lenovo ThinkCentre A61e, solutia este cu 57% mai eficienta decât desktop-urile anterioare Lenovo utilizate cu un monitor CRT de 19 inci1.

Unghiul de vizionare de 160/160 grade al monitorului de 19 inci, raportul de contrast ridicat, timpul de reactie de cinci milisecunde si suportul pentru protectia continutului digital cu latime mare de banda (HDCP), precum si semnalul analog si DVI-D, ofera utilizatorilor o excelenta experienta de vizionare. În plus, suportul ergonomic asigura flexibilitate în pozitionarea ecranului.

Monitoarele ThinkVision ofera performanta la nivel de business

Având doar 6,6 milimetri grosime, rama monitorului ThinkVision L190x este cea mai îngusta din industria de gen. Aceasta dimensiune redusa face ca produsul sa fie ideal pentru multiple medii de utilizare, contribuind la eliminarea factorilor de perturbare care pot sa apara la utilizarea concomitenta a doua monitoare pe acelasi PC. Utilizând concomitent doua asemenea monitoare de 19 inci, se obtine o suprafata de vizionare mai mult decât dubla fata de un monitor de 27 inci, la un pret considerabil mai mic. De asemenea, monitorul ofera un raport de contrast ridicat, de 1500:1, si o gama de culori care permite obtinerea unor nuante vii. În plus, monitorul este dotat cu patru porturi USB care permit conectarea la diverse dispozitive, precum încarcatorul de acumulatori. Utilizatorii pot trece cu usurinta de la afisarea imaginii în plan vertical (portrait) la afisarea în plan orizontal (landscape), folosind functia automata de rotatie a monitorului.

Pentru utilizatorii din mediul de afaceri care folosesc un singur monitor, modelul Lenovo ThinkVision L194 Wide ofera o excelenta experienta de vizionare 16x10, pe un ecran lat de 19 inci, cu un raport de contrast ridicat, de 1000:1, suport pentru HDCP si semnal analog si DVI-D. Monitorul Lenovo ThinkVision L171 ofera performanta de clasa business pentru utilizari generale si aplicatii back office.

Aceasta serie de monitoare urmeaza recentei lansari pe piata a modelului ThinkVision L220x Wide, primul monitor cu ecran de 22 de inci de pe piata, ce ofera rezolutie WUXGA. Suficient de mic pentru a încapea pe un birou, monitorul ofera culori intense si rezolutie înalta, la un necesar de energie mai mic decât pentru monitoarele de 24 de inci. Alaturi de desktop-ul ThinkCentre A61e, monitorul îi ajuta pe utilizatori sa economiseasca aproximativ 30 de dolari în costuri anuale pentru energie.

Preturi si disponibilitati

Monitoarele ThinkVision L193p, L190x, L194w, L171 sunt oferite începând preturile de 310 USD, 370 USD, 396 USD si respectiv 245 USD. Preturile nu contin TVA. Aceste monitoare sunt disponibile începând din noiembrie, prin Partenerii de Business Lenovo sau accesând www.lenovo.com.

Despre EPEAT

EPEAT este un sistem care ajuta cumparatorii din sectorul public si cel privat sa evalueze, sa compare si sa aleaga desktop-uri, notebook-uri si monitoare în functie de atributele lor ecologice. De asemenea, EPEAT ofera un set clar si consistent de criterii de performanta referitoare la design-ul produselor si ofera producatorilor ocazia de a-si asigura recunoasterea pe piata a eforturilor depuse pentru reducerea impactului produselor lor asupra mediului. Sistemul EPEAT, a carui înfiintare a fost sustinuta de Agentia Americana pentru Protectia Mediului, clasifica desktop-urile, laptop-urile si monitoarele în functie de 51 de criterii ecologice. Toate produsele înregistrate EPEAT trebuie sa corespunda unui numar de 23 de criterii ecologice obligatorii. Alte 28 de criterii optionale sunt utilizate pentru a stabili daca produsele vor primi calificative EPEAT Bronze (Bronz), Silver (Argint) sau Gold (Aur). EPEAT este administrat de Consiliul pentru Produse Electronice Ecologice, o organizatie non-profit cu sediul în Portland, OR.

Despre Lenovo

Lenovo este dedicat realizarii celor mai bune PC-uri din lume. Modelul de afaceri al Lenovo se bazeaza pe inovatie, eficienta operationala si satisfactia clientilor, concentrându-se si asupra investitiilor pe pietele emergente. Formata în urma achizitionarii de catre Lenovo Group a fostei Divizii de Personal Computing a IBM, compania dezvolta, creeaza si lanseaza pe piata mondiala produse si servicii de tehnologie fiabile, de înalta calitate, sigure si usor de utilizat. Lenovo detine importante centre de cercetare în Yamato - Japonia; Beijing, Shanghai si Shenzhen - China; Raleigh - Carolina de Nord.

1 Calculat utilizând modelul standard de utilizare EPA si un pret al electricitatii de 0,837USD/KWhr.

2 Economii de aproximativ 30 USD, iar pentru desktop-ul ThinkCentre A61e si monitorul cu ecran lat ThinkVision L220x rezultatele se bazeaza pe calculele Lenovo si TBR, folosind un procesor AMD Athlon X2-based. Rezultate bazate pe o crestere de cinci la suta pe an a costurilor pentru electricitate si un tipar de utilizare zilnica a PC-ului care include functionarea acestuia 70 la suta în modul "sleep", 5 la suta în modul "idle" si 25 la suta în modul operational. Pretul mediu al electricitatii bazat pe nivelul mediu al pretului american în regim de retail în 2007, adica 8,37 centi pe kilowatt-ora.

3 Preturile nu includ taxe sau costuri de expeditie si se pot modifica fara un avertisment prealabil. Preturile la reselleri pot sa difere. Preturile nu includ toate caracteristicile pentru care se face reclama. Toate ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil. Lenovo îsi rezerva dreptul de a modifica ofertele de produse si specificatiile acestora în orice moment, fara un avertisment prealabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb