Leo Varadkar: "Numărul migranţilor care vin în Irlanda din Irlanda de Nord, în creştere"

R.S.
Internaţional / 14 martie

Leo Varadkar (Sursa foto: Facebook / Leo Varadkar)

Leo Varadkar (Sursa foto: Facebook / Leo Varadkar)

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a apreciat că ţara sa trebuie să ia măsuri pentru a-şi întări graniţele, în condiţiile în care guvernul nu poate asigura găzduirea solicitanţilor de azil, pe fondul creşterii numărului de imigranţi, relatează dpa.

Prim-ministrul irlandez a explicat într-o întâlnire cu presa la Washington că este "foarte evident" faptul că acest număr a crescut, atât în Europa cât şi în SUA, ca urmare a "factorilor mobilizatori" care sunt sărăcia, schimbarea climatică şi războiul, potrivit dpa.

El a subliniat că se poate veni în mod legal în Irlanda, prin permise şi vize de muncă, "aşa încât îi descurajăm pe cei care vin în Irlanda ilegal dacă nu sunt realmente îndreptăţiţi la protecţie internaţională". "Dar dacă sunt într-adevăr îndreptăţiţi la protecţie internaţională, nu îi descurajăm", a adăugat premierul irlandez, informează dpa.

Întrebat dacă guvernul poate face ceva pentru descurajarea migranţilor, Varadkar a afirmat că se iau măsuri pentru întărirea frontierelor, inclusiv a controalelor pe aeroporturi şi precizează că în prezent se constată în special creşterea intrărilor la graniţa "dinspre nord spre sud, care este o graniţă deschisă", notează dpa.

"Aceasta este o situaţie diferită (...) şi lucrăm cu colegii noştri europeni pentru a întări graniţele în jurul Uniunii Europene, pentru că majoritatea celor care vin în Irlanda pentru a beneficia de protecţie internaţională au trecut deja prin Regatul Unit sau alte ţări europene", a menţionat Varadkar, conform sursei menţionate anterior.

În ultimii ani, în Irlanda s-a amplificat retorica anti-imigraţie a reprezentanţilor extremei drepte, discurs exacerbat în special de criza locuinţelor, scrie dpa.

Extrema dreaptă denunţă în special creşterea numărului de refugiaţi ajunşi în Irlanda. În nordul capitalei Dublin şi în mai multe regiuni rurale au avut loc manifestaţii contra proiectelor de găzduire a solicitanţilor de azil, relatează sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poate ar trebui sa citeasca :

    Ahmed Aboul Gheit,Presedintele Ligii Arabe a dat un interviu lui Tian Wei 

    TW: De ce nu merg migrantii in tarile arabe ? 

    AAG: Foarte simplu,cand trec granita spre noi si cer azil,sunt obligati sa dea un angajament scris,in care se obliga sa respecte legislatia si regulile tarii primitoare si daca comit orice fel de incalcacare a legilor,primesc aceeasi pedeapsa ca si localnicii,iar dupa ispasirea pedepsei sunt expulzati inapoi in tara de origine.Trebuie sa semneze si ca ajutorul primit de la stat,trebuie returnat in 2 ani de zile, daca nu se confisca toata averea si se expulzeaza inapoi in tara de origine.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb