Leroy Merlin România va opri comercializarea becurilor cu halogen

F.D.
Companii / 15 februarie

Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România

Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România

Începând cu 1 mai, Leroy Merlin va vinde exclusiv becuri LED, ca urmare a iniţiativelor demarate de companie în vederea optimizării consumului de resurse şi decarbonizarea gamei de produse. Decizia se aliniază obiectivelor de a oferi clienţilor produse durabile, sustenabile şi eficiente energetic, la preţuri mici zi de zi. Astfel, preţul unui bec LED comercializat în toată reţeaua de magazine Leroy Merlin, respectiv online, va începe de la 3.8 lei, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit reprezentanţilor Leroy Merlin, becurile, aplicele şi spoturile LED consumă de aproximativ 10 ori mai puţin curent electric decât cele cu halogen, au o durabilitate de până la 25.000 ore, în comparatie cu becurile cu halogen care rezista cca 2.000 ore. Totodată, utilizarea unor becuri LED contribuie cu până la 80% la reducerea cheltuielilor de factură şi a amprentei de carbon, având o compoziţie chimică mai sănătoasă, cu o eficienţă energetică crescută.

În plus, în cazul unui bec cu halogen, peste 85% din energia pe care o emite este convertită în căldură, mai degrabă decât în lumină, în comparaţie cu 10%, în cazul becurilor LED. Acest aspect contribuie la solicitarea suplimentară a sistemelor de încălzire şi, în consecinţă, la creşterea consumului de energie, care impacteaza negativ facturile.

"Cu siguranţă tehnologia LED este cea mai bună opţiune, atât din punct de vedere al eficienţei energetice, cât şi al durabilităţii sau amprentei de carbon. Înainte de a veni cu soluţii concrete în faţa clienţilor, avem grijă să le putem oferi exemplul nostru. Astfel, pe lângă investiţiile în energie verde şi panouri fotovoltaice instalate pe magazinele Leroy Merlin, am diminuat consumul de energie cu aproximativ 15% în 2023. Am reuşit acest lucru prin diminuarea iluminatului din parcări pe timp de noapte, instalarea senzorilor de mişcare în raioanele iluminat, respectiv introducerea iluminării cu LED în magazinele, depozitele şi sediul companiei. Credem cu tărie că schimbarea începe cu noi şi că fiecare acţiune pe care o facem trebuie să includă componenta de sustenabilitate, dacă vrem ca schimbarea să aibă impact pozitiv pe toate planurile", a declarat Mihaela Voinea, Lider Dezvoltare Durabilă Leroy Merlin România.

"Ce ne dorim, în primul rând, cu această decizie, este să facem pasul următor în angajamentul Leroy Merlin pentru o planetă mai sănătoasă, oameni fericiţi şi prosperitate, şi anume, schimbarea modelului de business, dintr-unul liniar, într-unul care să aibă o componentă puternică de economie circulară. Grija pentru resurse, respectul faţă de viitorul nostru şi al generaţiilor care ne succed trebuie să fie constante şi graduale. Fiecare pas în această direcţie are importanţa sa, iar noi suntem dedicaţi misiunii de a oferi servicii şi produse durabile, eficiente energetic, sustenabile si pentru toţi cei care îşi doresc să aibă un impact pozitiv asupra planetei. Este cu atât mai important pentru Leroy Merlin să demonstreze că promisiunile asumate iau forma unor acţiuni concrete, planificate corect şi implementate cu constanţă. Şi iată o acţiune ca atare: pentru a încuraja românii să facă trecerea de la becurile cu halogen în număr cât mai ridicat, ne-am propus să "democratizăm" preţurile pentru cele LED, acestea începând de la 3.8 lei, în toate magazinele fizice Leroy Merlin din ţară şi online", a declarat Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb