LIBERTATEA DE EXPRIMARE PUSĂ ÎN PERICOL DE UN ORDIN AL CURŢII SUPREME DIN CANADA: Justiţia a decis ca "Google" să nu mai afişeze companiile acuzate de fraudă

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 2 august 2017

Justiţia a decis ca "Google" să nu mai afişeze companiile acuzate de fraudă

Compania susţine că privarea de drepturile la liberă exprimare reprezintă "un prejudiciu ireparabil"

Curtea Supremă din Canada a emis un ordin prin care cere gigantului american "Google" să nu mai afişeze printre rezultatele motorului său de căutare online companiile acuzate de fraudă, nu numai în Canada, ci în întreaga lume, potrivit surselor din presa internaţională.

Compania ar putea invita şi alte instanţe, din alte ţări, să emită propriile lor cereri de eliminare globală pentru alte site-uri, ceea ce poate duce cu uşurinţă la pierderea dreptului la liberă exprimare, scrie Yahoo News.

Acest caz a început printr-un proces iniţiat de distribuitorul de reţele industriale cu sediul în British Columbia, "Equustek Solutions Inc.", în care acuză un concurent - "Datalink Technologies Gateways Inc." - de contrafacere.

O instanţă inferioară a cerut desfiinţarea companiei "Datalink", însă firma s-a mutat "într-o locaţie necunoscută", continuând să-şi vândă mărfurile online.

"Equustek" a cerut companiei "Google" să înceteze să mai trimită persoanele către paginile de vânzări ale "Datalink", iar motorul de căutare a respectat cererea acestora. Dar, dat fiind faptul că "Datalink" a continuat să schimbe terenul de vânzări de pe o pagină pe alta, "Equustek" a cerut companiei "Google" să nu mai îndrume oamenii pe site-ul "Datalink" în întreaga lume.

O instanţă de apel a aprobat această solicitare, iar Curtea Supremă din Canada a confirmat decizia, respingând argumentele ce susţineau atacul asupra dreptului la liberă exprimare.

Reprezentanţii "Google" au afirmat: "Companiei «Google» i-a fost interzis, de către o instanţă canadiană, să îşi exercite drepturile din primul amendament". Oficialii companiei adaugă că, în Statele Unite ale Americii, o privare a drepturilor la liberă exprimare reprezintă "un prejudiciu ireparabil", relatează MediaPost.

"Google" cere, într-o moţiune adresată judecătorului Curţii Districtuale din SUA, Edward Davila din San Jose, California, să emită o interdicţie împotriva executării hotărârii pronunţate de către Curtea Supremă din Canada.

În cele mai recente argumente aduse instanţei de compania americană, "Google" afirmă că are dreptul la o hotărâre preliminară. Reprezentanţii companiei au declarat: "Având în vedere problemele constituţionale fundamentale aflate în joc, «Google» este afectat iremediabil de restrângerea prealabilă a ordinului canadian privind discursul protejat, care interzice companiei să afişeze informaţii adevărate în Statele Unite despre site-urile disponibile public".

La fel ca "dreptului de a fi uitat" al Uniunii Europene, decizia instanţei din Canada nu cuprinde toate motoarele de căutare şi nu specifică nimic despre reţelele de socializare care au capacitatea dovedită de a direcţiona un număr mare de oameni pe un site. De asemenea, nu poate împiedica persoanele sau site-urile individuale să indice paginile necinstite.

"Google" a decis să iasă de pe piaţa chineză în plină expansiune, tocmai din cauza cenzurii impuse de Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb