Libris.ro a avut peste 1,2 milioane clienţi

P.A.
Companii / 21 mai 2019

Libris.ro a avut peste 1,2 milioane clienţi

Librăria online Libris.ro a expediat 2,3 milioane de comenzi către 1,2 milioane de români din întreaga lume. Pentru acest an, Libris.ro îşi propune o creştere de 30% şi depăşirea pragului de 50 milioane de lei, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Libris.ro a pornit în 2009, în perioada de criză, cu o echipă de 3 oameni, expediind comenzile din stocul librăriei Şt. O. Iosif din Braşov. 10 ani şi aproape 10 milioane de cărţi mai târziu, Libris.ro are o echipă de 100 oameni cu 8000-10.000 de cărţi expediate zilnic către cititorii din ţară şi din străinătate.

În primul an, online-ul a avut o pondere de circa 10% din cifra de afaceri a Libris, pe atunci de aproape 5 milioane de lei. După primii ani, ponderea s-a inversat, iar Libris.ro generează astăzi 95% din vânzări. Pentru acest an, divizia online a companiei estimează vânzări de peste 50 milioane de lei, după ce în 2018 a înregistrat o cifră de afaceri de 40 milioane de lei, cu o creştere de 28% faţă de anul anterior, se arată în acelaşi comunicat.

Cea mai mare investiţie realizată de Libris.ro în cei 10 ani de activitate este reprezentată de depozitul din Braşov, care găzduieşte 2 milioane de volume de cărţi, pentru cele 40.000 titluri în limba română de pe site. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 4 milioane de euro, iar noul depozit permite procesarea rapidă a unui număr triplu de comenzi faţă de cel vechi, până la 10-12.000 zilnic.

Laura Ţeposu, co-Fondator şi Director de Dezvoltare Libris.ro declară că: "La nivel de piaţă, cred că librăriile fizice rămân pentru nostalgici, parte activă din viaţa culturală a fiecărui oraş şi în inima cititorilor. Chiar dacă citeşti 100 de cărţi comandate online, tot nu poţi rezista atracţiei de a te pierde pentru câteva minute printre rafturile unei librării. Însă achiziţia recurentă se mută online. Ceea ce este un lucru extraordinar, dacă ne gândim ca sunt mii de oraşe din ţară unde nu funcţionează nicio librărie tradiţională. Având opţiunea de a comanda online, cu livrare în 1-2 zile cum este în cazul comenzilor pe Libris.ro, oamenii care îşi doresc să citească nu au nicio barieră, dincolo de dorinţa şi de timpul propriu".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb