Libris.ro şi Salvaţi Copiii România vor să doteze 350 de şcoli şi licee din România cu o bibliotecă atractivă în următorii 5 ani

S.B.
Companii / 10 decembrie 2020

Libris.ro şi Salvaţi Copiii România vor să doteze 350 de şcoli şi licee din România cu o bibliotecă atractivă în următorii 5 ani

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, demarează a doua ediţie a proiectului CarteTeca, un concurs prin care oferă unităţilor de învăţământ din toată ţara oportunitatea de a câştiga cărţi pentru biblioteca proprie. Fondul de carte alocat ediţiei din acest an este în valoare de 150.000 lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Prin proiectul CarteTeca, iniţiat alături de Salvaţi Copiii în 2019, Libris.ro îşi propune ca în următorii 5 ani să doteze peste 350 de unităţi de învăţământ din România cu volume actuale, care să îi atragă pe copii şi adolescenţi către lectură.

CarteTeca adresează atât unităţile care dispun deja de o bibliotecă, unde se va întineri stocul de carte cu volume atractive şi actuale, dar şi pe cele care nu au încă o bibliotecă funcţională, însă există interes pentru lectură.

Potrivit datelor Salvaţi Copiii, la nivel naţional există aproape 1,6 milioane de cititori activi în şcoli, însă fondul de carte existent este învechit şi într-o scădere continuă şi constantă încă din 2015. În aceste condiţii, lecturile sunt asigurate din resursele proprii ale familiilor, cu ajutorul cadrelor didactice, din donaţii ori sponsorizări, sau de bibliotecile publice locale, unde acestea există.

Volumele cu care sunt dotate bibliotecile şcolilor câştigătoare sunt noi, actuale şi atractive, titluri celebre şi interesante, cu care copiii şi adolescenţii empatizează şi pe care îşi doresc să le descopere dincolo de lecturile din programa şcolară.

Analizând titlurile căutate de părinţi pentru cei mici pe Libris.ro, dar şi rezultatele dotărilor anterioare cu titluri contemporane şi preferinţele de lectură ale copiilor, ne dăm seama că pentru a-i atrage către citit este important să aiba acces la cărţi actuale, care vorbesc pe limba lor. Volume precum cele din seria Harry Potter sau romanele lui Roald Dahl descriu lumi fascinante pentru copii şi îi provoacă să descopere, pagină cu pagină. Este important să susţinem bibliotecile cu astfel de cărţi, care în prezent nu sunt disponibile. Potenţialul de a aduce copiii aproape de lectură este uriaş - spune Laura Ţeposu, CEO Libris.ro.

Accesul copiilor la cunoştinţe, informaţii, la lecturi este esenţial în dezvoltarea lor nu doar cognitivă, ci şi emoţională şi socială. Oamenii care citesc sunt mai puternici, pentru că înţeleg mai bine lumea în care trăiesc, devin empatici şi solidari şi mai ales dificil de manipulat. Biblioteca şi accesul la carte nu trebuie să lipsească pentru niciun copil -declară Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb