Licitaţia pentru fibra optică a Capitalei, amânată pentru 14 august

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 iulie 2007

Licitaţia pentru fibra optică a Capitalei, amânată pentru 14 august

Licitaţia pentru desemnarea executantului reţelei de fibră optică din Capitală, care trebuia să aibă loc ieri, a fost amânată pentru 14 august deoarece mai multe firme au solicitat timp pentru a include şi Centrul Istoric în proiect. Domnul Alexandru Radu, director executiv în Direcţia Generală de Infrastructură şi Servicii Publice (DGISP) din Primăria Capitalei, a afirmat, citat de NewsIn, că a luat această decizie împreună cu primarul general, la cererea mai multor firme care au cumpărat caietul de sarcini şi care au motivat că vor să poată include în proiectele lor şi zona Centrului Istoric.

Oficialul municipal a mai spus că a avut o întâlnire cu reprezentanţii societăţilor care au cumpărat caietele de sarcini şi cu cei ai firmei care se ocupă de reabilitarea Centrului Istoric, iar aceştia din urmă au pus la dispoziţie toată documentaţia referitoare la lucrările pe care le desfăşoară în această zonă. Astfel, potrivit lui Radu, câştigătorul licitaţiei pentru Netcity va putea să îşi coreleze lucrările cu cele ale firmei Sedesa, care efectuează lucrările de modernizare din Centrul Istoric.

Radu a menţionat că, până în prezent un număr de 22 de firme au cumpărat caietul de sarcini pentru acest proiect şi există posibilitatea ca numărul acestora să crească.

La începutul lui iulie, municipalitatea se arăta dispusă, în cazul în care niciunul dintre participanţii la licitaţie nu îndeplineşte condiţiile prevăzute în caietul de sarcini, să realizeze prin efort propriu proiectul Netcity, după cum declara atunci Alexandru Radu. El mai spunea atunci că echipa din primărie şi consultanţii care au elaborat proiectul au impus condiţii dure participanţilor la licitaţie pentru a preveni un eventual contract care s-ar dovedi păgubos, precum cel cu Apa Nova.

Licitaţia pentru desemnarea executantului reţelei de fibră optică la nivelul Capitalei trebuia să aibă loc încă de la începutul acestui an, însă primăria a decis ca aceasta să se repete, din cauza noii legi a achiziţiilor publice, care conţine alte proceduri, ce au condus la modificarea documentaţiei.

Proiectul reţelei magistrale de fluxuri informaţionale din Bucureşti, care are trei etape de execuţie, ar urma să fie finalizat în opt ani de zile. În primii doi ani va fi gata prima etapă, care presupune construirea unei reţele în zona centrală a Capitalei, pe circa 1.200 de străzi şi care necesită o investiţie de 94 de milioane de euro din partea partenerului privat al primăriei. Cea de-a doua etapă, care va fi gata tot în doi ani, presupune implementarea de reţea de fibră optică pe celelalte aproximativ 5.300 de străzi din Capitală. Extinderea reţelei în întreaga zonă metropolitană, ultima etapă, va dura patru ani.

Netcity va implementa conceptul "fiber to the home", adică un sistem deschis de servicii cu o viteză de minimum 1 Gbps la beneficiar. Primăria îşi propune, astfel, să creeze premisele includerii telecomunicaţiilor din Bucureşti în cadrul serviciilor publice, punând bazele "societăţii informaţionale" la nivelul Bucureştiului.

În ceea ce priveşte rolul pe care îl va deţine Primăria Capitalei în cadrul proiectului, acesta va fi unul de control, iar societatea care va fi înfiinţată de investitorul ales în urma licitaţiei va deveni administratorul proiectului.

În cadrul viitorului parteneriat public - privat pentru realizarea unei reţele de fibre optice, primăria va pune la dispoziţie domeniul public, în timp ce partenerul va asigura finanţarea, proiectarea, execuţia, adminis­trarea şi dezvoltarea reţelei metropolitane. Parteneriatul va dura 49 de ani.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb