LICITAŢIE ÎN DECEMBRIE: Rusia vinde societatea care a construit sistemul de metrou din Moscova

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 noiembrie 2010

"Mosmetrostroy" este una dintre companiile care vor să construiască tronsonul Râul Doamnei -Haşdeu al magistralei 5 a metroului din Bucureşti. Compania a depus o ofertă în acest sens în luna noiembrie, în parteneriat cu societăţile "Dogus" şi "Gulermak" din Turcia şi "Salini" din Italia.

"Mosmetrostroy" este una dintre companiile care vor să construiască tronsonul Râul Doamnei -Haşdeu al magistralei 5 a metroului din Bucureşti. Compania a depus o ofertă în acest sens în luna noiembrie, în parteneriat cu societăţile "Dogus" şi "Gulermak" din Turcia şi "Salini" din Italia.

Guvernul rus scoate la vânzare societatea care a construit sistemul de metrou din Mos­cova, "Mosmetrostroy", în condiţiile în care primarul Serghei Sobianin vrea să grăbească expansiunea reţelei de transport din capitală, ca să descongestioneze traficul.

"Mosmetrostroy", societate cu o existenţă de 79 de ani, va fi vândută în totalitate, în cadrul unei licitaţii deschise ce va avea loc la data de 23 decembrie, potrivit anunţului Agenţiei Proprietăţii Federale. Preţul de pornire este de 2,199 miliarde ruble (73 milioane de dolari). Ofertele vor fi acceptate până în data de 16 decembrie.

"Mosmetrostroy" a construit 177 de staţii şi aproape 300 de kilometri de şine pentru metroul din Moscova, de la momentul la care societatea a luat fiinţă, în 1931, când Iosif Stalin conducea Uniunea Sovietică.

Primarul Sobianin a dispus, luni, că administraţia locală trebuie să extindă reţeaua de transport subteran cu 50 de kilometri, în patru ani, potrivit ziarului Kommersant.

Sistemul de metrou din Moscova este unul dintre cele mai aglomerate din lume, transportând până la aproape 9 milioane de călători zilnic.

"Mosmetrostroy" este o companie specializată în construcţia de infrastructură pentru metrou, inclusiv staţii şi scări rulante, tuneluri, şine.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a demis în luna septembrie pe predecesorul lui Sobianin, Iuri Lujkov, care a stat 18 ani în fruntea celui mai mare oraş din Europa. Sobianin a fost şeful staff-ului premierului Vladimir Putin înainte să fie numit edil al capitalei Rusiei.

Recent, "Mosmetrostroy" şi partenerul său israelian "Minrav" - companie de inginerie, au câştigat licitaţia pentru construcţia unei căi ferate de mare viteză între Tel Aviv şi Ierusalim. Contractul este estimat la circa 170 de milioane de dolari.

Metroul din Moscova a fost inaugurat în luna mai 1935, are 12 linii, iar în staţiile sale se află numeroase sculpturi şi monumente istorice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb