Liderii arabi condamnă decizia lui Trump de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

I.D.
Internaţional / 31 martie 2019

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Liderii arabi au condamnat duminică decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Goland, într-un semn rar de unitate arabă pe fondul disputelor regionale, relatează dpa.

Într-un discurs susţinut în deschiderea summitului anual al Ligii Arabe de la Tunis, regele Salman, a cărui ţară este un aliat regional cheie al SUA, a respins duminică decizia preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

"Subliniem din nou că respingem categoric orice măsuri care pot afecta suveranitatea Siriei asupra Golan", a spus monarhul saudit.

Israelul a cucerit zona strategică Înălţimile Golan de la Siria în 1967, în urma războiului arabo-israelian. Israel a anexat acest teritoriu în 1981, deşi decizia nu a fost recunoscută la nivel internaţional.

Luna trecută, Trump a semnat o proclamaţie care exprima sprijinul pentru suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, într-o ceremonie de la Casa Albă la care a participat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Chestiunea Înălţimilor Golan este o temă centrală a reuniunii de o zi a Ligii Arabe.

Preşedintele tunisian Beji Caid Essebsi a avertizat duminică că gestul SUA va alimenta tensiunile regionale. "După cum recunoaşte comunitatea internaţională, acesta este un teritoriu arab ocupat", a spus Essebsi la summit.

"Ar trebui făcute eforturi pentru a pune capăt ocupaţiei şi a obţine securitate şi stabilitate, în loc să fie consacrată politica faptului împlinit, încălcând legitimitatea rezoluţiilor internaţionale şi ridicând nivelul tensiunilor în regiune", a adăugat el.

Liderul Ligii Arabe, Abdul Gheit, a fost foarte critic faţă de decizia lui Trump. "Ocupaţia este o crimă şi legalizarea ei un păcat", a spus Abdul Gheit la acelaşi summit.

Decizia lui Trump privind Înălţimile Golan a urmat după mutarea, anul trecut, a ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, care a provocat furie în lumea musulmană.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Un evreu nu face decât să susțină alt evreu e simplu

    1. Redacția s-ar putea să nu digere foarte bine comentariul tău, dar din ură pentru Voiculescu, nici Trump nu e prea simpatic și atunci se duce și valabilitatea afirmației tale. :)))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb