Liderii din energie cer UE să neutralizeze emisiile de carbon cel târziu în 2050

Ziarul BURSA #Internaţional #Mediu / 2 decembrie 2019

Enel, şi alţi lideri din sectoarele de energie, au trimis o scrisoare către miniştrii europeni pentru Mediu şi Climă, în care susţin apelul pentru ca Uniunea Europeană să se angajeze să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până cel târziu în anul 2050 şi să crească ţinta de reducere a gazelor cu efect de seră pentru anul 2030, arată un document transmis de Enel.

Documentul citat notează: "Noi, companiile europene lider în domeniul energiei, susţinem apelul către Uniunea Europeană de a se angaja să atingă neutralitatea emisiilor de carbon cel târziu până în 2050 şi, în consecinţă, de a creşte ţinta de reducere a gazelor cu efect de seră pentru 2030 până la o scădere de cel puţin 55% faţă de nivelurile din 1990, în vederea alinierii la o traiectorie eficientă din punct de vedere al costului până în anul 2050. Stabilirea acestor obiective va contribui la îndeplinirea ambiţiilor din Acordul de la Paris şi va demonstra capacitatea de lider a UE în abordarea schimbărilor climatice, încurajând şi alte ţări să îi urmeze exemplul".

Deşi constituie o provocare, tranziţia la o economie neutră din punct de vedere climatic oferă o oportunitate de dezvoltare economică, de promovare a ocupării forţei de muncă şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi sănătăţii publice, susţine Enel. Astăzi, există deja semnale clare că UE este pregătită să se angajeze în vederea atingerii acestor obiective, precum sprijin public sporit, implicare industrială puternică şi dezvoltare de tehnologii inovatoare, au mai precizat companiile.

Potrivit acestora, tehnologiile care conduc la reducerea semnificativă a emisiilor sunt deja la dispoziţia noastră, la preţuri din ce în ce mai competitive, putând fi implementate la scară largă. În document se mai arată: "Un sistem energetic bazat pe surse regenerabile este cea mai eficientă şi competitivă alternativă pentru a atinge decarbonizarea în întreaga economie. Tehnologiile pentru energie regenerabilă au înregistrat reduceri drastice ale costurilor şi sunt acum competitive în ceea ce priveşte costul în comparaţie cu sursele convenţionale de energie, în timp ce vehiculele electrice, pompele de căldură şi alte tehnologii electrice pentru consumatori au atins, de asemenea, paritate raportat la alternativele lor. Cu toate acestea, este necesară aplicarea unor politici la nivelul UE, naţional şi local pentru ca abordarea care implică cel mai mic cost să fie posibilă. Se aşteaptă ca Acordul Verde European să ofere industriei europene calitatea de lider în economia globală cu emisii reduse de carbon, dar sunt necesare semnale clare cu privire la preţ, pentru a investi în tehnologii curate. Un preţ al certificatelor de emisii de carbon corect construit şi condiţii echitabile de concurenţă între transportatorii de energie sunt esenţiale pentru aceste eforturi".

În opinia surselor citate, UE trebuie să regândească sistemul de impozitare aplicat domeniului energetic, să restrângă plafonul sistemului UE pentru comercializarea certificatelor de emisii (EU ETS) şi să actualizeze Rezerva pentru Stabilitatea Pieţei (MSR), realizând în acelaşi timp o reutilizare eficientă a veniturilor pentru a asigura efecte macroeconomice pozitive şi o tranziţie justă.

În plus, conform acestora, procesele curente de autorizare a investiţiilor trebuie simplificate pentru a permite dezvoltarea exponenţială necesară.

"Credem cu tărie că poate fi atinsă o reducere a gazelor cu efect de seră de cel puţin 55% până în 2030 şi neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050 printr-o cooperare puternică. Suntem pregătiţi să ne aducem contribuţia, investind în infrastructură neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon şi promovând adoptarea de tehnologii inovatoare, neutre în ceea ce priveşte emisiile de carbon, dar şi competitive, care pot fi apoi implementate de companiile europene la nivel internaţional", mai menţionează Enel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb