Liderii PSD cred că Băsescu joacă teatru

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 19 mai 2009

Liderii PSD cred că Băsescu joacă teatru

Ştirea potrivit căreia actualul şef al statului, Traian Băsescu, ar renunţa să mai candideze pentru un nou mandat de preşedinte în toamna acestui an nu are nicio credibilitate în viziunea liderilor social-democraţi.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu crede că liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, ar putea fi desemnat de către PD-L "drept candidat de rezervă la prezidenţiale" şi nici că preşedintele Traian Băsescu s-ar putea retrage din cursa pentru palatul Cotroceni.

În opinia sa, acestea sunt "giumbuşlucuri" prin care Traian Băsescu "încearcă să se bage în seamă".

Ironic, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că primul-ministru Emil Boc ar putea influenţa, prin hotărâ­rile pe care le ia, decizia preşedintelui Traian Băsescu de a candida din nou la funcţia supremă în stat.

Adrian Năstase a declarat: "Eu am înţeles că domnul Boc a mers pe ideea impozitului forfetar pentru a mări numărul de şomeri. În felul acesta influenţează situaţia domnului Băsescu, care a spus că, dacă şomajul va fi mai mare de 10%, nu va mai candida. Ceea ce înseamnă că formula cu domnul Boc, candidat la Preşedinţie, ar putea să devină destul de valabilă. Mi se pare un gest destul de neprietenos al domnului Boc faţă de domnul Băsescu, în condiţiile acestea".

Nici preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu crede în informaţiile potrivit cărora Traian Băsescu ar lua în calcul varianta de a nu se înscrie în cursa electorală la alegerile din toamna acestui an.

Ion Iliescu a declarat: "Nu cred că domnul Băsescu va renunţa la această bătălie, acestea sunt jocuri de picioare. Nu cred în retragerea domului Băsescu, aceasta este o figură de stil".

Amintim că Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că nu a luat, încă, o decizie privind candidatura sa la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Şeful statului a precizat că principalul său adversar este criza şi a subliniat că, în cazul în care se va ajunge la un derapaj social, nu va candida pentru un nou mandat.

Băsescu a mai spus că, în cazul în care va decide că nu are motive să candideze, PD-L va trebui să hotărască cine va fi candidatul la alegerile din toamna acestui an.

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, ieri, după şedinţa săptămânală a conducerii formaţiunii, că PD-L va discuta despre alegerile prezidenţiale după europarlamentarele din 7 iunie.

Potrivit Agerpres, vicepreşedintele PD-L a susţinut că agenda partidului este încărcată de campania pentru alegerile europarlamentare şi de măsurile de relansare economică şi nu de "ştiri neasumate, pe documente mai mult sau mai puţin acoperite sau oficiale". "După 7 iunie vom discuta despre alegerile prezidenţiale, PD-L nu doreşte să fure startul, noi nu încurcăm campaniile electorale, ne ocupăm de europarlamentare şi după 8 iunie vom discuta şi strategia pentru prezidenţiale", a conchis Flutur.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb