LIDERUL USB RESPINGE COLABORAREA CU PNL Nicuşor Dan cere dizolvarea Comisiei Tehnice de Urbanism a Capitalei

P.B.
Ziarul BURSA #Politică / 12 octombrie 2015

Nicuşor Dan cere dizolvarea Comisiei Tehnice de Urbanism a Capitalei

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) cere partidelor politice să ia măsuri pentru reorganizarea şi schimbarea întregii componenţe a Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din Bucureşti, pentru o "reală dezvoltare urbanistică a Capitalei".

Nicuşor Dan, preşedintele USB, a respins propunerea PNL pentru cooptarea sa, ca reprezentant al societăţii civile, în cadrul comisiei amintite şi spune că iniţiativa liberalilor nu rezolvă situaţia complicată a acesteia, "oricât de lăudabilă ar fi preocuparea pentru componenţa şi funcţionarea acestei structuri".

Domnia sa a declarat: "În forma actuală, Comisia Tehnică a aprobat numeroase documentaţii de urbanism neoportune pentru oras, multe dintre ele ilegale, între care mall-ul din spatele Palatului Ştirbei, blocul de lângă Ateneul Român, ansamblul de blocuri în grădina din Şoseaua Kiseleff 45, copie a Grădinilor Versailles. Să nu uităm, de asemenea, că mulţi dintre actualii membrii ai acestei comisii au «meritul» de a fi elaborat o serie de proiecte controversate, supuse aprobării Comisiei din care fac parte. Preşedintele Comisiei, Sorin Gabrea, este autorul unui referat pentru intrarea în legalitate a construcţiei ilegale Cathedral Plaza".

În aceste condiţii, Nicuşor Dan propune dizolvarea actualei Comisii Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, organizarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a unei dezbateri publice reale asupra regulamentului de funcţionare a acestei comisii şi numirea altor membri în această structură, dar după o prezentare publică a activităţii lor profesionale.

În plus, preşedintele USB a atras atenţia că aceste propuneri au fost asumate în vara anului 2008 de toate partidele politice prin "Pactul pentru Bucuresti", iniţiat de organizaţiile din Platforma pentru Bucureşti, "însă au fost încălcate chiar în acelaşi an, prin numirea actualei Comisii Tehnice".

"Doar în condiţiile dizolvării actualei Comisii Tehnice, votării unui nou regulament al acesteia şi numirii unei noi comisii, în baza principiilor agreate în 2008, organizaţiile societăţii civile sunt dispuse să participe, prin profesionişti", a adăugat Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravo Nicusor !!!

    Alinuta vroia sa te introduca in gasca  

    celor care siluiesc Bucurestiul  

    cu turloaie plantate in zone ales creeate

    de oameni inteligenti si responsabili 

    Au facut praf tot orasul, l-au umplut de betoane si pavele si gresie si faianta si tot. Construieste fiecare unde vrea langa ce vrea demoleaza ce vrea aiurea. Vedeti in Amzei ce iures de macarale si hoteluri au aparut, Piata Romana numai beton, Universitate numai beton, Cal Victoriei la fel. In timp ce zone intregi stau cu tot felul de darapanaturi gata sa cada. Nicaieri nu vezi ce vezi la noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb