"Life is Hard" a înregistrat anul trecut un profit net în scădere cu circa 4%

P.B.
Ziarul BURSA #Companii / 7 martie 2016

Cifra de afaceri netă a crescut cu 3,91%, la 4,1 milioane lei

Compania de IT "Life is Hard" (LIH), producătorul unei platforme de software pentru brokeraj în asigurări, a înregistrat anul trecut un profit net de 698.102 de lei, în scădere cu aproape 4% faţă de 2014, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti, cu privire la rezultatele financiare preliminare ale societăţii la data de 31 decembrie 2015.

Cifra de afaceri netă a fost anul trecut de 4,1 milioane de lei, în creştere cu 3,91% faţă de sfârşitul lui 2014, conform raportului citat.

Veniturile din activitatea operaţională s-au ridicat la valoarea de 5,2 milioane de lei, majorându-se cu aproape 30%, la data de 31 decembrie 2015, faţă de perioada similară din 2014, fiind susţinute de veniturile din producţia proprie de imobilizări necorporale.

În plus, datoriile totale la finalul anului 2015 erau de 1,61 milioane de lei, în creştere cu 9,3% faţă de decembrie 2014, în timp ce datoriile pe termen lung au scăzut cu 35,95%, iar cele pe termen scurt au înregistrat o creştere de 42,28%.

Compania "Life is Hard" a debutat în luna decembrie pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), reprezentanţii companiei aşteptându-se la o capitalizare de aproape 6,9 milioane lei (1,5 milioane euro). Goldring a fost consultantul autorizat care a asistat compania în procesul de listare.

Într-o primă fază, reprezentanţii societăţii au spus că văd listarea societăţii mai degrabă ca pe o acţiune de marketing, menită să aducă o evaluare corectă a companiei de către piaţă, potrivit informaţiilor din documentul pentru listare, care adaugă: "Reprezentanţii «Life is Hard» sunt direct interesaţi de lichiditatea acţiunilor pe piaţa AeRO, iar operaţiunile viitoare (majorări de capital social, oferte secundare pentru atragerea de capital, splitări, vânzări de pachete suplimentare de acţiuni etc) vor fi corelate cu lichiditatea acţiunilor şi nevoile de dezvoltare ale emitentului. Astfel, pentru următorii 1-2 ani, nu sunt excluse operaţiuni de creştere a free-float-ului".

Emitentul se prezintă drept lider de piaţă în ceea ce priveşte aplicaţiile pentru brokerii de asigurare din România, de mai bine de 8 ani. Cătălin Chiş este acţionarul majoritar, cu o deţinere de 63,75% din companie, în timp ce Erik Barna are o pondere de 21,25% din numărul total de acţiuni.

Cifra de afaceri a societăţii înregistrată în anul 2014 a fost de 3,98 milioane lei, înregistrând o creştere de 177% faţă de anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb