LINDE GAZ - DE 20 DE ANI ÎN ŢARA NOASTRĂ Compania aşteaptă afaceri de 118,5 milioane de euro în 2016

Larisa Bănică
Companii / 20 septembrie 2016

Compania aşteaptă afaceri de 118,5 milioane de euro în 2016

Top trei clienţi ai Linde - Arcelor Mittal, Oltchim şi OMV petrom

Linde Gaz România, parte a grupului german Linde, furnizor de gaze industriale şi de inginerie, preconizează că va înregistra afaceri de 118,5 milioane de euro în 2016.

Anul trecut, veniturile au însumat 118 milioane de euro, potrivit lui Ciprian Islai, directorul general al companiei, care a declarat: "Linde Gaz România a înregistrat o cifră de afaceri record de 531.600.000 lei (circa 118 de milioane de euro) anul trecut, în condiţiile în care, în 2014, nu am depăşit 113 milioane de euro".

Referitor la profitul operaţional, domnia sa a precizat că acesta se situează la aproximativ 30 de milioane de euro pentru anul trecut şi se va menţine la acelaşi nivel şi pentru 2015 şi 2016.

Compania, cu sediul central în Timişoara, a aniversat recent 20 de ani de activitate în România. Cu peste 315 milioane de euro investiţi începând cu anul 1996, compania are acum o echipă de aproape 500 de specialişti implicată în diferite sectoare, precum fabricarea produselor chimice, sticlă, energie, produse alimentare, farmaceutice şi medicale, petrochimice şi de rafinare, hidrogen, oţel şi metal.

Ciprian Islai a adăugat: "Gazele Linde cum ar fi hidrogenul, dioxidul de carbon şi oxigenul ne fac viaţa mai bună în fiecare zi - sprijinind tehnologiile care ne menţin mobili şi conectaţi, calitatea alimentelor şi a sănătăţii îmbunătăţindu-se. Reţeaua noastră de distribuţie acoperă toate regiunile geografice ceea ce ne permite să avem mai mult de 10.000 clienţi în toată România".

Directorul general a subliniat că top trei clienţi ai Linde Gaz în România sunt Arcelor Mittal, Oltchim şi OMV Petrom. Printre aceştia se mai numără Michelin, Continental, Renault, Coca-Cola, Pepsi, Ursus, Heineken, Pirelli etc.

Grupul Linde deţine două sedii administrative în Cluj şi Bucureşti, trei centre de separarea aerului în Râmnicu Vâlcea, Oţelul Roşu şi Galaţi - cea mai mare din sud-estul Europei, o unitate de hidrogen la Brazi - deserveşte rafinăria OMV Petrom, trei staţii de îmbuteliere în Timişoara, Cluj şi Bucureşti şi două fabrici de acetilenă în Galaţi şi Timişoara.

Cu venituri de 17,944 miliarde euro în anul financiar 2015, grupul Linde are aproximativ 65,000 de angajaţi, în peste 100 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb