Presa din SUA

LIVE TEXT: Presa din SUA

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 26 februarie 2022

Actualizare 16:40 - Anthony Blinken anunţă un nou ajutor militar destinat Ucrainei

Statele Unite acordă o nouă rundă de ajutor militar Ucrainei, în valoare de 350 de milioane de dolari, anunţă secretarul de Stat american Antony Blinken.

"Acest ajutor va include noi mijloace militare defensive, care să permită Ucrainei să lupte împotriva ameinţării blindatelor, tupelor aeropurtate şi altora pe care le înfruntă în prezent", anunţă într-un comunicat şeful diplomaţiei americane.

"Acesta este alt semnal clar că Statele Unite se află alături de poportul ucrainean care-şi apără naţiunea suverană, curajoasă şi mândră", subliniază Blinken.

---

Actualizare 12:40 - ONU anunţă că peste 120 de mii de Ucrainieni au părăsit ţara, de la începutul invaziei

Kiev - Associated Press - 26.02.2022 - Mai bine de 120.000 de cetăţeni ucraineni au fugit din ţară de la începutul invaziei ruseşti, anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Cei mai mulţi ucraineni se refugiază în Polonia şi Republica Moldova, dar şi în România, Slovacia şi Ungaria.

---

Actualizare 11:55 - Un pod care leagă zonele ruseşti de cele ucrainiene, a fost bombardat

Kherson - CNN - 26.02.2022 - Un pod care leagă zonele controlate de trupele ruseşti de cele ucrainiene, a fost bombardat în această dimineaţă.

Zgomotul bombardamentelor a început, în jurul oraşului Herson, la nord de peninsula Crimeea, de la ora 8.

Până la ora 11, podul care leagă zonele aflate sub control rusesc de Ucraina a fost acoperit de fum.

---

Rusia spune că nu loveşte infrastructura civilă a Ucrainei; Cercetările dovedesc contrariul

Kiev - CNN - 26.02.2022 - Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a încercat să liniştească lumea cu privire la victimele civile în ziua a doua a invaziei Rusiei în Ucraina, spunând că Rusia vizează doar ţinte militare.

"Nimeni nu va ataca poporul Ucrainei", a spus el în timpul unei conferinţe de presă, declarând pentru CNN că "nu au fost lovite infrastructurii civile".

Cu toate acestea, rapoarte despre locuinţe şi grădiniţe care au fost bombardate, civili ucişi şi rachete găsite pe străzile rezidenţiale au apărut încă de la începutul ofensivei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Racheta de croaziera care a lovit blocul de astazi este un accident nefericit. Numarati cate spitale si locatii civile a lovit armata SUA in actiunile sale.

    1. Iar podurile sunt bombardate de ucrainieni, nu de rusi. Armata care asediaza nu isi bombardeaza caile de acces in orase.

      Omule, dumneata stii cam multe pentru un biet roman oarecare si le stii pe toate, pe toate! Ba chiar nici nu ai alta ocupatie decat sa scrii de bine de Rusia si de Ptin, fara preget si la toate articolele comentate. Bravo!

      Cand deschizi gura, ti se vad rublele din buzunar.

      Specialitatea americanilor erau nuntile.

      Imediat cum au hotarât rusii sa invadeze Ucraina, au pregatit bani multi pentru unii comentatori români. Asta pentru ca:

      invazia nu poate sa aibe succes fara sustinerea unor comentatori români

      Rusia are un pib mic, nu are tehnologie, economia e vai de capul ei insa, banii pentru comentatori români sunt necesari. 

      Da,ce sa-ti povestesc,ii sta soarta lui Putin in mana comentatorilor romani.

      Sta in mina generalilor sai.

    Romania sa se abtina in continuare de la a trimite munitie, armament sau tehnica militara in Ucraina.

    Am vazut valul de implicare al unor tari si al NATO in trimiterea de armament si munitie Ucrainei din ultimile 24-48 de ore.  

    Eu din viitor stiu ca a contat pozitiv faptul ca Romania a mentinut relativa neutralitate si s-a abtinut de la gesturi in directia asta - a alimentarii cu tehnica militara, arme si munitii a unei parti a conflictului.  

    Romania sa stie ca desi conflictul aparent se termina in perioada 15-23 martie 2022 , e de fapt doar o inghetare a sa, nu o finalizare a sa - e enorm de important acest detaliu.  

    Rusia tine o lista unde scrie pe hartie fiecare ce si cum face - conteaza actiunea preventiva si proactiva, nu reactiva.  

    In viitor urmeaza contexte cand Rusia isi va aminti cine ce a facut si cine a trimis munitie, arme si tehnica militara la inceputul frictiunilor.  

    Romania sa ramana in pozitia de a trimite haine, alimente, medicamente, vaccinuri - lucruri de genul asta, umanitare.  

    Am semnale clare din viitor ca ce are loc acum nu se termina in 15-23 martie 2022 ci tocmai in 2027 (si ma refer la intreaga situatie per ansamblu, globala, nu ma refer la Ucraina/Rusia...pentru ca "miezul" , nucleul de conflict "se va plimba" , se va muta) 

    Pacea si neutralitatea devin marfuri rare si trebuie pretuite caci vor fi (!) monetizate si capitalizate (!) in lunile si anii urmatori si mai ales in deceniile urmatoare, privind retrospectiv !  

    1. Asa este,rusii nu uita,nu iarta.Cu cativa ani in urma Putin vorbea cu o indignare vecina cu ura despre luptele armatelor romane a 3-a si a 4-a de la Stalingrad.Nu-i ura pe nemti cat ne ura pe noi desi am avut piereri uriase si am platit scump acest lucru si dupa aceea.Putin a uitat ce oaie cu sorici a fost Rusia pentru Romania de-a lungul timpului. Noi nu am rezonat ca popoare, ne privesc ca pe niste prosti(desi nu suntem)parca si cu turcii rezonam mai mult decat cu ei.Aceasta fiind situatia,politicienii nostri trebuie sa-si tina gura,sa nu le dea arme ucrainienilor(si asa nu avem,ar fi un gest simbolic prin care doar ne batem cuie in talpa si le-ar da apa la moara lui Putin si acolitilor sai) si sa se gandeasca ca tradarea nu este o optiune,tradatorii sunt detestati si urati de toata lumea,uitati-va ce a patit bubosul de Pacepa,credeti ca a fost fericit?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb