LIVE TEXT: PROTESTE ÎN SUA Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

J.P.
Internaţional / 7 ianuarie 2021



Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

Actualizare - Nancy Pelosi: "Demiterea lui Trump este o urgenţă de maximă importanţă"

Nancy Pelosi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, a declarat că demiterea lui Donald Trump este o "urgenţă de maximă importanţă", acuzându-l pe acesta şi susţinătorii săi de participare la o "tentativă de lovitură de stat", relatează presa internaţională.

Nancy Pelosi i-a cerut vicepreşedintelui Mike Pence să invoce imediat cel de-al 25-lea amendament din Constituţie pentru a-l declara pe Donald Trump "inapt" să guverneze, afirmând că speră să obţină răspunsul "astăzi".

Actualizare - Biden îl acuză pe Trump că a "declanşat un atac nemilos asupra instituţiilor democratice"

Joe Biden l-a acuzat pe Donald Trump că a "declanşat un atac nemilos asupra instituţiilor" democratice americane, după ce susţinători ai acestuia au invadat miercuri incinta Capitoliului, conform AFP.

"Ieri a fost în ochii mei una dintre cele mai întunecate zile din Istoria noastră", a afirmat preşedintele ales al SUA, calificându-i drept "terorişti" pe cei care au participat la actele de violenţă.

Actualizare - Liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, cere demiterea lui Trump

Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senat i-a cerut vicepreşedintelui Mike Pence să-l demită pe preşedintele Donald Trump după violenţele comise de susţinătorii acestuia la Capitoliu, sediul Congresului american, conform AFP.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri la Capitoliu a fost o insurecţie împotriva Statelor Unite, instigată de preşedinte", a scris Chuck Schumer, cerând republicanului Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament din Constituţie care permite vicepreşedintelui şi unei majorităţi a cabinetului să-l declare pe preşedinte "inapt" pentru îndeplinirea atribuţiilor şi să-l îndepărteze de la putere.

Actualizare - Şeful interimar pentru securitatea internă îl imploră pe Trump să condamne violenţele

Chad Wolf, secretarul interimar al Departamentului pentru securitatea internă, a lansat un apel către Donald Trump să denunţe asaltul "tragic şi revoltător" asupra Capitoliului de către o mulţime de simpatizanţi ai săi, conform DPA.

Actualizare - Trump promite o tranziţie "ordonată" după ce Congresul a ratificat victoria preşedintelui ales Joe Biden

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a recunoscut încheierea mandatului său şi a promis o tranziţie "ordonată" a puterii pe 20 ianuarie după ce Congresul Statelor Unite a ratificat astăzi victoria preşedintelui ales, democratul Joe Biden, în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Actualizare - Congresul SUA a confirmat oficial victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, conform CNN. Joe Biden a câştigat în faţa lui Donald Trump cu 306 voturi electorale faţă de 232. Joe Biden devine al 46-lea preşedinte al SUA. Anunţul oficial a fost făcut de Mike Pence, vicepreşedintele SUA şi şeful formal al Senatului

Actualizare - Senatul a respins obiecţia aliaţilor lui Trump privind rezultatul alegerilor din Pennsylvania

Senatul SUA a respins cu un vot covârşitor obiecţia formulată de aliaţii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump faţă de certificarea rezultatelor din statul Pennsylvania ale alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, conform Reuters.

Măsura a fost respinsă cu 92 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

Actualizare - Congresul SUA a respins o primă obiecţie la victoria lui Joe Biden

Congresul american a respins miercuri o primă obiecţie la certificarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA, la câteva ore după intruziunea violentă a susţinătorilor lui Donald Trump în Capitoliu.

Actualizare - Femeia ucisă la Capitoliu era o partizană a lui Trump locuind în California

Femeia decedată după a fost rănită de glonţ în sediul Congresului SUA, la Washington, era o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump care trăia în sudul Californiei, au informat media americane citând familia ei, scrie presa americană.

Actualizare - Senatorul Mitt Romney denunţă o "insurecţie"

Senatorul republican Mitt Romney a afirmat miercuri seară că atacul împotriva Capitoliului a fost o "insurecţie" şi a pledat pe lângă colegii săi republicani să îşi abandoneze obiecţiile contra voturilor colegiului electoral şi să îi informeze pe alegătorii lor despre victoria lui Joe Biden la alegerile din 2020, potrivit CNN.

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi aici a fost o insurecţie provocată de preşedintele Statelor Unite", a declarat senatorul de Utah în plenul Camerei superioare a Congresului SUA.

Actualizare - Obama spune că violenţele de la Capitoliu sunt o "ruşine", dar nu reprezintă o "surpriză"

Fostul preşedinte american Barack Obama a afirmat că violenţele de miercuri de la Capitoliu sunt un moment de "mare dezonoare şi ruşine" pentru SUA, dar nu reprezintă o "surpriză totală".

"Istoria va reţine pe bună dreptate violenţele de astăzi de la Capitoliu, instigate de un preşedinte în exerciţiu (Donald Trump - n.r.) care a continuat să mintă în legătură cu rezultate unor alegeri legitime, ca un moment de mare dezonoare şi ruşine pentru naţiunea noastră", a transmis Obama printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Actualizare - James Mattis îl acuză pe Trump că "a pus la cale" asaltul asupra Capitoliului

Primul secretar al Apărării din administraţia Trump, James Mattis, a apreciat revolta de la Washington ca un "asalt violent împotriva Capitoliului nostru, un efort pentru a subjuga democraţia americană prin domnia gloatei."

Actualizare - Şedinţa Congresului a reînceput.

Congresul american s-a reîntors în sala de şedinţe pentru a continua numărătoarea voturilor marilor electori pentru a putea valida victoria lui Joe Biden. Şedinţa a fost întreruptă timp de câteva ore după ce mai mulţi protestatari au pătruns în clădire şi au încercat să distrugă cutiile cu voturile marilor electori.

În deschiderea şedinţei reluate, Mitch McConnell a condamnat gesturile protestatarilor şi i-a acuzat de atac asupra democraţiei.

"Celor care au produs distrugeri în capitala noastră, astăzi: Nu aţi câştigat. Violenţa nu câştigă niciodată. Libertatea câştigă şi asta încă este casa poporului", a declarat McConnell.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - Şefa de cabinet a Melaniei Trump a demisionat

Stephanie Grisham, şefa de cabinet a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, şi-a prezentat demisia, în urma protestelor violente de la Capitoliu.

Grisham, care anterior a fost director de comunicare şi ofiţer de presă la Casa Albă, a cerut ca demisia să aibă aplicare imediată, fără un preaviz.

Stephanie Grisham a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump, în 2015.

Grisham a refuzat să comenteze decizia luată.

---

Actualizare - Angajaţii Capitoliului au început curăţarea clădirii pentru a-i putea primi pe senatori. Aceştia au la dispoziţie o mai puţin de o oră până când membrii Senatului se vor întoarce pentru a continua numărarea voturilor.

---

Actualizare - Twitter a înlăturat mai multe mesaje publicate de Trump în timpul protestelor.

Twitter a înlăturat mai multe mesaje publicate, în timpul protestelor, de Donald Trump în care acesta reacţiona la violenţele de la Capitoliu.

Între mesajele eliminate s-a aflat şi înregistrarea video publicată după-amiază în care Trump se adresa susţinătorilor lui.

De asemena, a fost şters şi mesajul în care el spunea că vicepreşedintelui Mike Pence îi lipseşte curajul de a face ceea ce este necesar.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - Senatorii au anunţat că vor relua numărarea voturilor.

Reprezentanţii Senatului au anunţat că la ora 7 PM, ora locală, vor relua numărarea voturilor. Procesul se va desfăşura în condiţii speciale iar forţele de ordine vor rămâne acolo şi vor asigura securitatea în perimetrul Capitoliului.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - Donald Trump l-a acuzat pe vicepreşedintele Mike Pence că "nu a avut curajul să susţină refacerea alegerilor".

Trump a declarat că Mike Pence trebuia să susţină reorganizarea alegerilor şi să admită faptul că alegerile au fost fraudate.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - Pentagonul a anunţat că va mobiliza toata divizia Gărzii Naţionale din zona Washington.

Autorităţile de la Pentagon au spus că vor mobiliza 11.000 de trupe ale Gărzii Naţionale pentru a ţine sub control situaţia de la Capitoliu. Aceştia susţin că trupele vor fi menţinute pe poziţie până la calmarea spiritelor şi la finalul protestelor. Deşi mulţimea s-a mai disipat, în faţa Capitoliului încă sunt persoane care îi îndeamnă pe protestatari să intre în clădire.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - Poliţia din Washington a anunţat că a securizat clădirea Capitoliului. Toţi protestatarii au fost evacuaţi. Cu toate acestea, în curtea Capitoliului şi pe străzile adiacente încă mai sunt protestatari care anunţă că nu vor pleca. Autorităţile au anunţat că este posibil să se reia numărarea voturilor.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - George W. Bush condamnă evenimentele de la Capitoliu

George W. Bush a emis o declaraţie în care condamnă incidentele de astăzi de la Capitoliul din Washington şi pe care le descrie drept "dezgustătoare" şi "dureroase" şi susţine că asemenea evenimente sunt posibile "doar într-o republică bananieră".

"Sunt consternat de comportamentul iresponsabil al unor lideri politici începând cu alegerile şi de lipsa de respect arătată astăzi instituţiilor noastre, tradiţiilor şi forţelor noastre de ordine. Aşa sunt disputate rezultatele alegerilor într-o republică babanieră", a declarat George Bush.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - Protestatarii au rămas în perimetrul Capitoliului, în ciuda măsurilor de restricţie impuse de primarul oraşului şi îi cer vicepreşedintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea Amendament.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - Femeia împuşcată în Capitoliul din SUA, în timpul protestelor, a decedat la spital.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - La Washington DC au intrat în vigoare restricţiile de circulaţie impuse de primarul oraşului.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

---

Actualizare - Poliţia din Washington susţine că protestatarii au aruncat cu articole pirotehnice şi gaze lacrimogene în trupele de menţinere a ordinii. Autorităţile din Washington susţin că acesta a fost unul din motivele principale pentru care o femeie a fost împuşcată de forţele de ordine înauntrul Capitoliului

---

Actualizare - La Washington se apropie ora 6 PM, ora la care primarul oraşului, Muriel Bowser, a ordonat instituirea restricţiilor de circulaţie. Majoritatea protestatarilor au anunţat că vor ignora această măsură abuzivă şi că vor continua să rămână în perimetrul Capitoliului. Poliţia a pregătit cordoane şi a organizat agenţii în dispozitiv pentru dispersarea mulţimii după ora 6 PM.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

Actualizare - Şeful diplomaţiei europene Josep Borell a denunţat "asaltul neobişnuit împotriva democraţiei americane", după ce manifestanţi pro-Trump au invadat Congresul, şi a făcut apel la respectarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, câştigate de Joe Biden.

Actualizare - Premierul britanic Boris Johnson face apel la încetarea "scenelor ruşinoase" de la Washington.

Premierul britanic Boris Johnson a făcut apel miercuri la încetarea "scenelor ruşinoase" de la Washington, unde protestatarii au invadat clădirea Capitoliului în timpul sesiunii Congresului pentru certificarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA.

"Scene ruşinoase în Congresul SUA", a scris Johnson pe Twitter.

"Statele Unite apără democraţia în lume, iar acum este vital ca acolo să existe un transfer de putere paşnic şi ordonat", a adăugat prim-ministrul britanic.

Actualizare - Mulţimea a început să se disipeze, protestatarii au început să plece pe măsură ce se lasă seara la Washington. Zona Capitoliului începe să fie eliberată, transmit televiziunile americane.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

Actualizare - Fostul procuror general William Barr a declarat că violenţele din clădirea Capitolului sunt "revoltătoare şi dispreţuitoare". Potrivit mesajului transmis de purtătorul de cuvânt al lui Barr, Kerri Kupec, agenţiile federale ar trebui să se deplaseze "imediat" pentru a dispersa mulţimea.

Actualizare - Un dispozitiv exploziv a fost descoperit la sediul Comitetului Naţional Republican din Washington DC de echipe de genişti din capitala federală americană. Dispozitivul a fost dezamorsat, ulterior. Sediul Comitetului Naţional Democrat din apropiere a fost imediat evacuat, de asemenea, după ce un pachet suspicios a fost descoperit în clădire, relatează presa americană.

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

Actualizare - Preşedintele în funcţie, Donald Trump a ieşit şi el cu un mesaj, îndemându-i pe protestatari să se retragă la casele lor.

Trump: "Ştiu că suferiţi, am fost nedreptăţi, ni s-au furat alegerile. Dar acum trebuie să mergeţi acasă. Nu ne dorim să fie nimeni rănit. Este o perioadă foarte dificilă. Nu s-a mai întâmplat niciodată să fie fraudate alegerile, dar trebuie să avem pace, să aratăm că avem onoare (...) Aşa că mergeţi acasă, vă iubim, sunteţi foarte speciali. Aţi văzut ce s-a întâmplat, cum alţi s-au comportat atât de diabolic. Ştiu ce aţi simţit, dar mergeţi acasă, mergeţi acasă în pace".

Susţinătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului

Actualizare - Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a susţinut un discurs în care îi cere preşedintelui în funcţie Donald Trump să iasă public şi să le ceară susţinătorilor să pună capăt haousului.

Joe Biden, mesaj video: "Acesta nu e un protest, este un asediu! Îl somez pe Donald Trump să îşi respecte jurămantul, să apere Constituţia şi să ceară încheierea acestui asediu. Se devastează birourile Senatului, se ameninţă siguranţa aleşilor, e o insurectie... Lumea ne priveşte, sunt şocat că naţiunea noastră, care a fost leagănul democraţiei, a ajuns la un astfel de moment îndurerat. Pe timp de război am îndurat multe şi am izbândit. Vom ieşi şi acum învingători (...) E necesar ca în următorii ani să reinstaurăm statul de drept, să reînnoim politica, promisiunile, să nu aducem ură şi haos. America este despre oanare, decenţă, toleranţă. Certificarea votului ar trebui sa fie un lucru sacru (...) Ziua de azi ne aminteşte că democraţia este fragila. Avem nevoie de lideri, de devotamentul lor şi al oamenilor. E necesar să ne dedicăm binelui comun. Copiii se uită la noi, lumea întreagă se uită şi se intreabă ce se întampla. America este mai bună decât ceea ce am văzut azi."

Actualizare - Poliţia Capitolului a reţinut câţiva protestatari, auzindu-se şi focuri de armă. Pentru că în clădirea Capitoliului fortele de ordine sunt putine, s-a apelat la Politia Federala.

Secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany: "La ordinul preşedintelui Trump, Garda Naţioală este pe drum împreună cu alte servicii federale de protecţie. Reiterăm apelul preşedintelui Trump împotriva violenţei şi pentru a rămâne paşnici".

În acelaşi timp, vicepreşedintele Mike Pence a ameninţat că cei care sunt implicaţi în organizarea protestului de la Capitoliu vor răspunde penal. "Protestul paşnic este dreptul oricărui american, dar acest atac asupra Capitoliului nostru nu poate fi tolerat, iar cei implicaţi vor fi traşi la răspundere conform celor mai aspre prevederi ale legii", a scris Mike Pence pe contul său de Twitter.

Actualizare - Clădirea Congresului sub lockdown, chiar dacă manifestanţii sunt încă în interior. Au existat confruntări între poliţie şi manifestanţi. O femeia ar fi fost impuşcată în piept şi se află în stare gravă, tranmite presa americană.

"Îl vrem pe Trump", strigă protestarii aflaţi în interiorul clădirii, potrivit BBC. Jurnaliştii şi congresmenii sunt duşi într-o locaţie nedezvăluită încă pentru siguranţă.

Actualizare - Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a instaurat starea de asediu, începând cu ora 18:00, ora Americii, şi va rămâne în vigoare până joi, la 6:00 dimineaţa, anunţă CNN.

Actualizare - Donald Trump a transmis pe un mesaj în care le cere susţinătorilor săi să "stea liniştiţi" şi să sprijine forţele de ordine: "Sunt cu adevărat de partea ţării noastre", a scris Trump, fără însă să le ceară manifestanţilor să se retragă din clădirea Capitoluliului.

Cu puţin timp în urmă, tot Trump l-a criticat pev ice-preşedintele său, Mike Pence, are anunţase că nu se va opune certificării victoriei lui Joe. Biden

"Mike Pence nu a avut curajul de a face ceea ce ar fi trebuit făcut pentru a proteja ţara noastră şi Constituţia noastră", a scris Donald Trump pe contul său de Twitter.

Au apărut deja primele imagini cu manifestanţii în interiorul clădirii Congresului.

"Tocmai mi-am evacuat biroul din Cannon din cauza unei ameninţări. Acum, vedem manifestanţi care atacă Poliţia Capitoliului", a scris pe Twitter Nancy Mace, republicană aleasă în Camera Reprezentanţilor.

Reamintim că sute de manifestanţi s-au adunat la clădirea Congresului american pentru a boicota validarea victoriei lui Joe Biden.

---

Susţinătorii lui Trump au reuşit să depăşească gardurile de protecţie şi să spargă baricadele şi au pătruns în clădirea Capitoliului. Camerele aflate în dezbaterea obiecţiei asupra electorilor din Arizona au luat o pauză pe timpul haosului, înainte de a reveni în plen. Unii dintre protestatari aveau cu ei inclusiv steaguri ale Confederaţiei, statul sclavagist format în timpul Războiului Civil American (1861-1865).

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Cel mai tare mi-a plăcut faza cu ăia care stăteau cu pistoalele scoase sa apere "democrația americană" după ce protestatarii nu au fost împiedicați de nimeni sa intre în clădirea Congresului.

    Trăim încă o mascarada mondială.l televizată. 

    1. IDIOTILOR

      Asta este comentariul secolului!

      Toti conducatorii din asazisele Tari"democrate",infiereaza cu manie proletara,atacarea capitoliului in SUA,de catre simpatizantii presedintelui TRUMP.Ce uita acesti 'mari politicieni,in fond niste "filfizoni",precum si unii ANAL-ISTI,de pe plaiurile mioritice,este ca precedentul acestui act de VANDALISM,a avut loc in Romania pe data de 10 august,sub directa indrumare si aprobare a lui ROBESPIERRE de Romania,Klaus Werner Iohannis.Cand HOARDELE neomarxiste ale lui Iohannis,au atacat cladirea guvernului Romaniei,toti acesti asazisi conducatori ai lumii "democrate",au aplaudat infractorii care au atacat ordinea constitutionala in Romania,si i-au infierat pe cei care au aparat prin atributiile lor de serviciu ordinea constitutionala,JANDARMII,si au cerut ca acestia sa fie bagati la puscarie.Acum,"democratii",din asazisele Tari "democrate",sunt indignati cum si de ce,fortele de ordine nu i-au impiedicat pe demonstranti sa intre in clarirea Capitoliului. Ba mai mult,cer chiar ARESTAREA lui TRUMP.Pai bine mai "democratilor",de ce nu cereti si arestarea lui IOHANNIS,care a fost mult mai INSTIGATOR ca TRUMP,el,dand exemplu HOARDELOR dezlantuite in Romania,atunci cand imbracat in geaca ROSIE(oare simbol al sangelui), si le-a aratat HOARDELOR cum trebuie procedat pentru a DARAMA un Guvern LEGITIM. Romania,nu este AMERICA,insa ROBESPIERRE de Romania,are apucaturi chiar ca ale GHILOTINATULUI francez.Bravos DEMOCRATILOR.!

      Trump "trebuia pus la colț" cu tot ceea ce reprezintă el, adică la pachet cu ideea de naționalism, de patriotism, suveranism, anti-globalism, etc, astfel încât presa mondială și corifeii globslismului să aibă către cine arata cu degetul cu scârbă.

      De aceea, statul paralel american a pus în operă aceasta sceneta jalnică. 

    Cata manipulare si prostie poate sa existe in lumea asta.

    "au atacat"... 

    E un teatru ieftin ce mascheaza intraea intr-o alta forma politico monetara ce se afla in tranzitie inca din 2008- pana in 2030-2035.

    1. Probabil acelasi de la pct 1

      Nu, nu "au atacat".

      OK 

      Atunci ce au facut?

      Au atacat. 

      ce forma de atac este protestul si ocuparea institutiilor publice sub forma de protest?

      institutiile publice sun in realitate a popurului nu a celui ce guverneaza pe axul respectiv de timp! 

      Din acest motiv toate tranzitiile ideologice monetare economice cad sub incidenta violentei; caci partile ce perpetueaza sistemul pana la uzura finala creeaza simultat relatii de stres in partea opusa sistemului. 

      Fiecare criza si revolutie pare socanta iar dupa liniste si “pace”. 

      Nu este obligatoriu in toata istoria economica mondiala ca tarile / natiile ce au avut putere bani si pace sa mai aibe parte de aceleasi beneficii si in viitor la schimbarea sistemului (exista o nota de plata la asemenea comportamente). 

      China este un exemplu bun unde teritoriul respectiv a atins mai multe maxime cuclice si mai multe caderi si divizari politice economice ideologice militare. 

      De foametea din anii 60 cu pasuirea SUA si blocadele comerciale aferente se vorbeste? 

      Cu foametea din Africa 80-90 si devierea rutelor comerciale si interzicerea fluxurilor in tarile respective, pana cand gruparile militare au facut resetarea ideologica si militara! 

      Cu foametea din Asia (anumite tari) prin 70? 

      Pe cat de mare e un imperiu pe atat de violenta este destramarea finala! 

      Destramare ce se repeta istoric din interior spre exterior, in timp ce alte state se angreneaza in alte tipuri de conflicte! 

      ps: aia nu este forma de atac can protestatarii inainteaza simbolic in ocuparea unei institutii publice (cota parte si a lor sau a parinti parintilor lor); asta inseamna spirit civic (ca pe langa se infiltreaza si grupari militare este o trana ce se repeta cu voia sau fara voia protestatarilor). 

      Cum se face ca pana in 89 se murea pe capete pe santiere si in lagare si poporul nu a reusit sa detroneze sistemul? 

      Si exact in sfarsitul ciclului lung economic hopa si resetul? 

      Hopa cade si zidul berlinului, hopa cad mai multe state, hopa se incinereaza etc forme de datorii, hopa la 10 ani se intra pe alte bucle noi de creditare odata cu un alt trend de crestere demografic (in tarile cu schimbari politice). 

      mana pe carti si istorie si nu mai consumati atat tv si media! 

      Informatiile prezente se vor axa pe o vibratie scurta in ciclul respectiv, unde totul poate parea haotic si instabil! 

      semnat comenturi “cretine” 

      a si inca ceva “vezi ciasul datoriilor globale”

      semnat comenturi “cretine” 

    Exceptionala relatarea evenimentelor! Felicitari Bursa!

    teatru ieftin , s-au facut de bacanie . seamana cu 10 august , sa nu zic la fel . toate protestele regizate au un n umitor comun , se termina brusc fara finalitate .

    sedeti calmi :)

    vesti din viitorul proxim :  

    pana in ultimul sfert de zi din 8 ianuarie 2021 (vineri) democratii aliati cu Pence vor incerca (si vor reusi?) sa invoce Amendamentul 25 (incapacitate de executie a functiei) prin care sa il demita pe Trump cu cateva zile inainte de finalul efectiv (20 ian 2021).  

    Am citit (din alta sursa de pe net - media romaneasca) ca acesta s-ar vrea un gest simbolic de indepartare a lui Trump. E fals.  

    Miza e cu totul alta.  

    Vor sa il scoata pe Trump drept nebun cu acte in regula (incapacitate de exercitare a functiei). 

    Miza e scrutinul din 2024.  

    Nu doar ca il dau fraudulos jos pe Trump dar vor sa ii blocheze si accesul la alte alegeri in 2024.  

    Si totul cu mana lui Mike Pence (uimitor!).  

    Acesta e doar inceputul unei perioade de instabilitate in SUA, o perioada de miscari violente de strada care va dura cam pana in mai/iunie 2022.  

    p.s. Democratilor le plac taxele pe capital . MULT DE TOT! Vedeti voi care e impactul pe pietele de capital din SUA (si internationale, in consecinta) si impactul asupra dolarului. Nu ma mai obosesc sa dezvolt. Sunteti baieti mari, intelegeti si singuri. Nu ? ...

    1. "pana in ultimul sfert de zi din 8 ianuarie 2021 (vineri) democratii aliati cu Pence vor incerca (si vor reusi?) sa invoce Amendamentul 25"

      Hahahaha :)) cu asta chiar imi risc umbra de credibilitate pe care o am (de parca mi-ar fi pasat vreodata de ea... in acest demers kafkian de construire a unei identitati virtuale electro-profetice :)))) ...cat de hazliu suna! ... just joking! :D ) .  

      Dar asta e asertiunea mea.  

      Asa simt. Asa am vazut in viitor (cel imediat, proxim).  

      Vom vedea impreuna daca iese schema sau nu.  

      Daca invocarea Amendamentului 25 nu are loc vineri 8 ian 2021 ci saptamana viitoare vom considera ca NU am avut dreptate. :)  

      Pai oricum Trump nu are toate tiglele pe casa,s-a vazut mai clar ca niciodata( si pentru cei care au mai avut dubii).Daca le avea nu mai incerca in al doisprezecelea ceas marea cu degetul!

      Ps.adevarul este,Vali,ca nici tu le ai chiar pe toate dar cel putin nu esti un om agresiv,nu faci rau nimanui si aduci pe acest site o nota de culoare(nu neagra,Doamne fereste!). 

      :) Trump are toat tiglele pe casa si e foarte sanatos.

      In afara de un egocentrism superb, leonin, nu i se poate imputa nimic. Si sa fii super-egocentric nu e o boala, e o caracteristica. Si gandeste-te in ce familie s-a nascut, ce traseu socio-economic a avut. E normal sa fie asa, eu il inteleg. S-a nascut ca un print a trait ca un rege, e normal.  

      Cat despre mine ... :) ce sa zic? Multumesc. In limba romana "a nu avea tiglele pe casa" indica intr-un mod bland, prietenesc ca cineva e sonat, e nebun. Dar, la limita, are sensul de e nebun, dar e acceptabil, nu trebuie ostracizat.  

      Cu mine e ok. Oricum niciodata nu m-am dat in vant dupa multi oameni sau dupa acceptarea mea de catre ei. Gregaritatea a fost otrava care m-a tot chinuit toata viata. De prea putine ori am timp sa respir linistit eu cu mine insumi si gandurile mele.  

      Am interese ciudate? Da. Sustin idei care violenteaza sever bunul-simt in gandire (common sense-ul cum zice englezul) ? Da, si sunt mandru de asta, am curajul sa gandesc si sa sustin ceea ce altii nici nu au curajul sa imagineze. Cercetez , caut si experimentez? Cu siguranta, da! O dau in bara? Da, deseori, e ceva normal procesului ce cercetare si experimentare - e un pas in evolutie.  

      Nu fac rau nimanui... esti sigur? :) chiar e periculos sa intervina cineva chiar si cu o singura cuanta de energie in destinul unui om sau al unei natii. Am facut si bune si rele. Mi le asum, chiar daca mare parte nu am cum sa le zic aici. Si, da, nu delirez, orice om antrenat poate sa o faca.  

      O nota de culoare? :) nu neagra? :) uneori sunt atat de prins de ganduri ca uit sa ma uit ce culoare are pielea mea - dar inca mai nimeresc des dusul :)))) .... :) ... las grija asta cu culoarea pielii altora, mai miopi si mai odihniti mental, care privesc pe cel din fata lor dupa culoare (tuciuriu, galben, etc) , dupa origine (evreu, tigan, etc), dupa detalii din astea plictisitoare... ca pentru oameni miopi mental.  

      Esti cel mai complex tip de pe aici ...cu suisuri și coborasuri .Mult respect!

      Vali,de ce interpretezi?Am spus eu cumva ca ai avea interese ciudate ?Si intr-adevar,in opinia mea,aduci o nota de culoare pe acest site.E ceva inedit si interesant dar cateodata mai sari si tu calul(aminteste-ti postarea in care ai spus ca ai putea scoate Coreea de Nord din rahat).Cu privire la culoarea neagra faceam o aluzie(si o gluma) la cazul Coltescu.Multi s-au basicat ca l-a facut pe Webo negru si un intreg tam-tam a pornit de aici de zici ca i-a scos ochii.In legatura cu Trump,imi mentin opinia:e nebun de legat!Si sa stii ca pare un om puternic dar in realitate este un las.Dar acum,ce sa-i faci?Fiecare cu parerea sa.

      multumesc, sunt doar un nimeni

      uite, Trump e cineva 

      uita-te cate a facut omul asta si cum rezista cand si prietenii se intorc impotriva lui 

      asta da putere!

      eu? eu sunt un rahatel :)  

      a, nu e ok. :)

      intamplarea chiar face sa nu fiu genul blond :))  

      si la faza cu scosul Coreei de nord din rahat chiar m-am gandit serios, nu a fost o gluma  

      mi-a trecut prin cap pur si simplu, asa... ca act pur de management

      nu am sarit calul, doar imi plac provocarile.  

      "vesti din viitorul proxim :

      pana in ultimul sfert de zi din 8 ianuarie 2021 (vineri) democratii aliati cu Pence vor incerca (si vor reusi?) sa invoce Amendamentul 25 (incapacitate de executie a functiei) prin care sa il demita pe Trump cu cateva zile inainte de finalul efectiv (20 ian 2021). " 

      Cred ca retrag afirmatia de mai sus.  

      Am incercat sa trag cu ochiul cum zic eu :) , unii vor (preponderent democrati) altii se opun (preponderent republicani), Pence sustine ca nu vrea dar in sufletul lui ar vrea desi ii e greata de sine pentru ce simte, e un intrec mix de stari si energii acolo acum.  

      Retrag afirmatia de mai sus si nu se va mai intampla pentru ca daca s-ar intampla intreg procesul ar dura cel putin o saptamana (in fapt 8-10 zile), fapt ce ar permite la limita chiar o extindere (!) a mandatului lui Trump.  

      Ideea cu Amendamentul 25 e idioata.  

      Se va renunta la ea.

      Maine nu se va decide nimic legat de Amendamentul 25. Trump nu merita asa ceva. Dupa cat s-a straduit pentru SUA sa fie facut nebun si indepartat in acest fel. E josnic. Nici un om cu un minim de etica nu ar permite asa ceva. E vorba de demnitatea lui ca om. Nu e nebun , e doar foarte egocentric.  

    Câteva păreri ale unui tip care n-ar fi mers la Capitoliu, dar...si-ar fi pus niste întrebări :

    de ce in 2009 când bursa a căzut nici un oficial american n-a ajuns la închisoare? 

    De ce au pompat inițial 800 mld.$( pot intelege) dar apoi încă 800,si încă 800 și încă si inca,iar bursele creșteau iar economia se tara  

    de ce au închis toți ochii când cădeau mari simboluri americane în praful drumului:Jefferson,Lincoln,de ce nu chiar Columb? Păi la școală și la noi si in toată lumea sunt stâlpi ai umanității, ce are lumea mai bun 

    Ce are in plus clădirea Capitolului făcută prin efortul acestor oameni? 

    Ca simplu cetatean mișcarea x,y,z duse până la radicalism e chiar în regulă? 

    E in regulă când cea mai teribilă pandemie lovește lumea afectând economia,oamenii să sari in sus de bucurie la bursă și pe suferința oamenilor farma si tehnologia să facă explozie? 

    E in regulă ca Tesla să valoreze cât aproape toate companiile mondiale de mașini? 

    E in regulă să apară de nicăieri Bitcoin,să meargă spre nicăieri si să drogheze toți tinerii lumii cu câștiguri iluzorii? 

    E in regulă ca Obama si soția să scrie cărți ce mari personalități au fost cu câștiguri de poate o sută mil.$? 

    Păi eu cetățean american ,întreb, unde sunt in ecuația asta? Abia astept să devin șomer să primesc de la democrați 2000$ pe luna ,pe urm.3 luni,pe 6 luni,pe 6 ani?

    Asta-i America? 

    1. comentariul tau e cel mai valoros de aici.

      nu, nu asta e America pe care o stim. 

      e America in ultimele faze inainte de caderea Imperiului.  

      Om inspirat (esti inspirat dupa intrebarile pe care (ti) le pui) , SUA mai are 8-10-12 ani de dominare economica, militara si diplomatica. Asta daca nu cumva vom vorbi de reactivarea miscarilor secesioniste cu rezultate reale in maxim o decada.  

      SUA se indreapta catre groapa in maxim 10 ani. Groapa a ceea ce a fost ea aprox. 200 de ani.  

      E gata ca lumanarea.  

      Uita-te si la UK.... ce mandrete de Imperiu Britanic era si ce a ajuns de se rup si Scotia si Irlanda din ea.  

      Toate imperiile au aceeasi traiectorie. Si cel Otoman. Si cel Austro-Ungar. Si cel Rus (cei ce au maxim 60 de ani apuca probabil sa vada ruperea Rusiei in minim 8 tari distincte)...

    Fratilor, pana aici ne-a fost! O sa inceapa dictatura progresista cu cretinii de la PLM (in Amerika) si USR (in Romanyeah) incalcand orice urma de bun simt si impunand vointa lor gheboasa. Trump era ultimul care li se opunea. Vreti sau nu vreti, o sa pupati cizmele negrilor, a homosexualilor, a marxistilor, a proletariatului digital. The brave new world has arrived!

    1. tare imi e ca ai dreptate.

      dar stii ce?  

      exista speranta! :)  

      alegatorii usr sunt intr-un strat foarte subtire, preponderent cei educati si cu ceva proprietati.

      cand o sa inceapa usr cu neomarxisme , cu netionalizarea proprietatilor si altele de gen... sa vezi tu cum li se topeste baza de sustinere.  

      Nu vor mai fi alegeri libere, așa că nu va mai conta. Nici acum, nu da nimeni doi bani pe alegătorii USR care sunt, totuși niște idealiști ca să nu spun "copii retardați"

      in Romania?

      de ce sa nu mai fie alegeri libere?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb