LIVIU STOLERU, CEMACON: "Piaţa locală de construcţii va creşte cu peste 10% în 2016"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2016

"Piaţa locală de construcţii va creşte cu peste 10% în 2016"

Preţurile materialelor de zidărie vor rămâne la nivelul de anul trecut, potrivit sursei citate

Cemacon a încheiat 2015 cu un profit net de 13 milioane de lei

Contextul pieţei locale de construcţii în acest an va fi unul similar cu cel din 2015, piaţa urmând să îşi menţină trendul de creştere cu peste 10%, iar sectorul rezidenţial va rămâne principalul motor al creşterii, în strânsă legătură cu accesul la finanţare şi condiţiile derulării programului "Prima casă", este de părere Liviu Stoleru, directorul general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon (simbol CEON), care ne-a declarat: "La nivelul producătorilor, vor continua eforturile pentru acaparare de cotă de piaţă, prin păstrarea unui nivel al preţurilor de vânzare similar cu cel din 2015, cu maximum 1-2% de creştere, în paralel fiind lansate campanii comerciale şi de marketing pentru impulsionarea vânzărilor".

În opinia domniei sale, piaţa de cărămidă din ţara noastră îşi va păstra ratele de creştere moderată de minimum 10% pe an în următorii ani, pe fundamente mai solide decât până acum.

"Probabil vom asista la majorări de preţ, odată cu stabilizarea cererii. Dacă, până acum, produsele cele mai solicitate şi promovate de către producători au fost cele de bază, cred că se vor schimba ponderile înspre produsele care aduc plusvaloare în piaţă", ne-a mai spus domnul Stoleru.

Cemacon a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 67,9 milioane de lei, un profit net de peste 13 milioane lei şi vânzări cu 26% mai mari faţă de 2014, potrivit unui comunicat al companiei, care arată că rezultatele financiare se datorează vânzării de blocuri ceramice, precum şi finalizării procesului de restructurare financiară.

"Creşterea vânzărilor Cemacon a avut la bază majorarea capacităţii de producţie prin redeschiderea liniei de la Zalău, consolidarea poziţiei pe piaţa din Transilvania şi politica de vânzare ţintită către distribuitori şi clienţii mici şi mijlocii, împreună cu abordarea clienţilor din zona rurală", se mai arată în comunicat.

Liviu Stoleru a explicat: "Am încheiat anul 2015 cu profit net, principalul nostru obiectiv pentru anul trecut. Business-ul a continuat să aibă cea mai mare rată de creştere din sector, pentru al cincilea an consecutiv, cu vânzări nete cu 26% mai mari şi un profit operaţional în creştere cu 27%, depăşind consistent media sectorului".

Reprezentanţii CEON apreciază că piaţa construcţiilor şi-a menţinut creşterea în 2015: volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu peste 10% în primele 10 luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, construcţiile rezidenţiale având un avans de 12%, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

"Piaţa materialelor de zidărie a avut premise de creştere, atât datorită cererii de locuinţe, cât şi finanţării care a devenit mai accesibilă. Pentru producătorii de blocuri ceramice, piaţa a fost mai activă din punct de vedere comercial, principalul obiectiv fiind creşterea cotelor de piaţă", potrivit sursei citate.

În 2016, Cemacon îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu minimum 10%, consolidarea cotei de piaţă, valorificarea activelor neproductive deţinute, continuarea strategiei de îmbunătăţire a portofoliului şi a ofertei comerciale.

Reprezentanţii companiei au semnat, în luna martie 2015, noi contracte de credit cu BCR, care restructurează o datorie totală de circa 33 de milioane de euro. În ultimii patru ani, cifra de afaceri a Cemacon a avut o creştere totală de peste 250%, compania raportând un profit operaţional de 19% pentru 2014.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb