Lloyd Austin, şeful Pentagonului: "Rusia rămâne fără capacităţi şi prieteni"

D.T.
Internaţional / 16 martie 2023

Lloyd Austin, şeful Pentagonului: "Rusia rămâne fără capacităţi şi prieteni"

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a anunţat ieri că a discutat la telefon cu omologul său rus Serghei Şoigu în urma prăbuşirii de marţi a unei drone americane de tip MQ-9 Reaper la Marea Neagră şi apreciază, în urma unei reuniuni a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei că Rusia "rămâne fără capacităţi" în urma invaziei, în urmă cu peste un an, relatează News.ro.

"Rusia a ajuns să depindă de Iran şi de Coreea de Nord şi să folosească echipament care datează din al Doilea Război Mondial", denunţă Austin. "Aşadar, Rusia rămâne fără capacităţi şi rămâne fără prieteni", reia el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut "un an de dovezi că Statele Unite şi Grupul de Contact vor susţine dreptul Ucrainei de a se apăra singură pe termen lung", subliniază el.

"Însă Putin speră în continuare să facă Ucraina să cedeze şi să ne facă pe noi să renunţăm", estimează el.

"Aşa că nu putem renunţa şi nu vom renunţa", avertizează şeful Pentagonului, conform sursei citate.

El a anunţat că a discutat cu Şoigu la telefon după prăbuşirea unei drone americane în Marea neagră, însă nu a oferit niciun detaliu despre aceste discuţii.

Secretarul american al Apărării a acuzat două avioane ruseşti de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) că au deversat combustibil pe avionul american fără pilot de tip MQ-9 Reaper, ceea ce condus la prăbuşirea dronei. Rusia a negat că a intrat în contact direct cu drona, după ce armata americană a acuzat că unul dintre avioane a rupt elicea dronei.

Avioanele ruseşti s-au comportat "periculos, nechibzuit şi neprofesionist în spaţiul aerian al Mării Negre", a acuzat el.

Acest incident face parte dintr-un tipar de comportament "agresiv, riscant şi periculos" al Rusiei, a acuzat şeful Pentagonului.

Pe de altă parte, şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley urma să vorbească la telefon cu omologul său rus Valeri Gherasimov, în contextul în care Moscova şi Washingtonul prezintă versiuni contradictorii despre incidentul de la Marea Neagră.

Cei doi au discutat ultima oară la sfârşitul lui decembrie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Declaratie "interesanta" in contextul ca

    de 1 an de zile 1+30 (state NATO) se lupta 

    cu rusii extrem de slabi,izolati si faliti,

    chiar suntem luati de prosti 

    1. O postare interesanta in contextul ca

      Ucraina care a primit niste vechituri cu mari intarzieri inca se lupta

      cu a doua armata a lumii, dintr-o tara cu resurse nelimitate 

    1 week ago - Russia is ready to continue the war in Ukraine for another two years, Lithuania's military intelligence chief said on Thursday. "We estimate that the resources available to Russia today would be sufficient to wage a war of the same intensity that we see today for another two years," Colonel Elegijus Paulavi?ius, director of the Second Investigation Department under the Defence Ministry, told a news conference.

    Americanii ne mint asa cum ne-au mintit de un an de zile (ca rusii raman fara munitie inca din aprilie 2022).... Dar, din cand in cand, se mai strecoara si cate o picatura de adevar. Mai sus, serviciile secrete lituaniene au declarat in fata parlamentului, ca Rusia are resursele si poate continua operatiunile militare la actualul ritm, inca cel putin doi ani. Asta in timp ce NATO se plange ca a ramas fara munitii. 

    MINCIUNI ABSOLUTE, TIPIC OCCIDENTALE ! ATÂT ÎN PRIVINȚA DRONEI DOBORÂTE DE RUȘI ILAR ȘI SFIDĂTOR ... CU COMBUSTIBIL, CÂT ȘI ÎN PRIVINȚA CAPACITĂȚILOR FEDERAȚIEI RUSE ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb