Lockheed Martin dezvoltă o antenă hibridă cu performanţe ridicate şi costuri reduse pentru aplicaţii 5G, radar şi aplicaţii de teledetecţie

Comunicate de presă / 25 august 2021

Lockheed Martin dezvoltă o antenă hibridă cu performanţe ridicate şi costuri reduse pentru aplicaţii 5G, radar şi aplicaţii de teledetecţie

Lockheed Martin a inventat un nou tip de tehnologie pentru antene, tehnologie cu o gamă largă de utilizări pentru sateliţi şi terminale terestre, inclusiv 5G în spaţiu. Antena Wide Angle ESA Fed Reflector (WAEFR) este un hibrid între o antenă orientabilă electronic (Electronically Steerable Antenna - ESA) şi o antenă parabolică şi măreşte aria de acoperire cu 190% în comparaţie cu antenele tradiţionale de tip phased array, la un cost mult mai mic, conform unui comunicat remis redacţiei.

Această antenă face parte dintr-un proiect de investiţii mai amplu de cercetare şi dezvoltare a tehnologiilor 5G. MIL care vor optimiza şi conecta în siguranţă platformele de luptă pentru a permite comanda şi controlul în toate domeniile dintr-un singur punct (JADC2). Lockheed Martin are o poziţie unică în domeniu, beneficiind de cele mai bune practici comerciale, de parteneriate puternice, de un lanţ de aprovizionare extins şi de expertiza sa, pentru a oferi comunităţii de apărare conectivitate şi capabilităţi 5G în mod rapid şi la preţuri accesibile.

"Am adoptat o mentalitate comercială pentru a maturiza rapid această tehnologie şi am descoperit că există multiple cazuri de utilizare şi aplicaţii care ar putea beneficia de această nouă antenă hibridă", a declarat Chris Herring, vicepreşedinte al dezvoltării programelor avansate la Lockheed Martin Space. "Tehnologiile 5G.MIL ca aceasta vor aduce o mai mare conectivitate, reţele mai rapide şi mai fiabile şi noi capacităţi de date pentru a sprijini clienţii noştri în timp ce navighează în complexitatea câmpurilor de luptă din secolul XXI."

Echipa a realizat rapid prototipuri, a testat şi a validat acest sistem în câteva luni, în comparaţie cu anii anteriori. WAEFR prezintă următoarele caracteristici:

Capabilităţile de înaltă performanţă ale unei antene cu agilitatea fasciculului unui ESA

Oferă o soluţie comună de produs cu cerinţe SWaP − size, weight and power - pentru a se adapta la orice altitudine orbitală sau aplicaţie de terminal terestru

Progrese în tehnologia de imprimare 3D şi producţie accelerată a pieselor

Acest tip de antenă va aduce, de asemenea, beneficii comunităţilor mai largi de comunicaţii şi ISR, oferind o soluţie de scanare mai fiabilă în comparaţie cu modelele cu cardan.

"Principalul beneficiu al abordării WAEFR este îndeplinirea mai multor misiuni cu mai puţine resurse", a declarat Thomas Hand, doctor în ştiinţe, cercetător tehnic asociat la Lockheed Martin Space. "În timp ce soluţiile ESA de ultimă generaţie pot aborda performanţe mai exigente ale legăturii, capacitate şi rate de transfer de date folosind mai multe fascicule analogice agile, acestea o fac la un preţ mai mare."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb