Cele 6 fabrici de confecţii din Mehedinţi, unde îşi desfăşoară activitatea circa 1.200 de persoane, realizează lunar, în sistem lohn, o producţie de 500.000 de euro. Conform preşedintelui Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mehedinţi, Nicolae Teodorescu, această soluţie, "la modă" în România, cu implicaţii benefice pentru economia naţională, a fost adoptată de majoritatea societăţilor profilate pe industria textilă.
"Sistemul de lohn nu numai că a salvat de la faliment tradiţionalele fabrici de confecţii, dar a creat şi posibilitatea atragerii, în oraşele Strehaia, Orşova, Vânju Mare şi Drobeta-Turnu Severin, a unor investiţii de peste 3,5 milioane de euro", a precizat Teodorescu, citat de Rompres.
În opinia acestuia, intrarea României în Uniunea Europeană nu va duce la sistarea producţiilor de tip lohn, cum se crede, ci va reprezenta un element de oportunitate în dezvoltarea infrastructurii industriei de confecţii a judeţului Mehedinţi. "O parte din entităţile comerciale străine care operează cu fabricile de confecţii din Mehedinţi şi-au arătat disponibilitatea de a investi în acest domeniu. În acest an, la Drobeta-Turnu Severin, datorită fondurilor externe alocate, vor lua fiinţă alte două fabrici profilate pe textile", a precizat Teodorescu. Potrivit acestuia, sistemul lohn este "balonul de oxigen" de care, dincolo de prejudecăţi, mai are nevoie industria de confecţii a judeţului care deţine aproape 32 la sută din volumul produselor exportate şi vămuite.