Londra acuză la rândul său Moscova de recentele atacuri cibernetice

G.U.
Internaţional / 19 februarie 2022

Londra acuză la rândul său Moscova de recentele atacuri cibernetice

Marea Britanie a dat la rândul său vina pe Rusia, vineri seară, pentru atacurile cibernetice care au vizat sectorul financiar ucrainean, în care Moscova a negat orice implicare, notează AFP, conform Aggerpres.

"Guvernul britanic este de părere că serviciile ruse de informaţii militare (GRU) au fost implicate în atacurile" cibernetice "din această săptămână (...) împotriva sectorului financiar din Ucraina", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe într-un comunicat, în contextul în care tensiunile sunt la apogeu în criza cu Rusia legată de Ucraina.

"Acest comportament perturbator este inacceptabil, Rusia trebuie să înceteze aceste activităţi şi să respecte suveranitatea Ucrainei", a continuat purtătorul de cuvânt, la scurt timp după ce SUA au acuzat Moscova că este "responsabilă" pentru atacurile asupra celor două bănci de stat, dar şi împotriva unor site-uri militare ucrainene.

Comunicatul britanic a subliniat că decizia de a "atribui public acest incident subliniază faptul că Marea Britanie şi aliaţii săi nu vor tolera activitatea cibernetică rău intenţionată".

Textul precizează că centrul naţional britanic de securitate cibernetică consideră că serviciile ruse de informaţiile militare sunt "aproape sigur" implicate în atacul informatic de marţi şi miercuri.

Autorităţile ucrainene au arătat cu degetul "agresorul", expresie folosită în general pentru a desemna Rusia, după acest atac cibernetic care a vizat, potrivit Kievului, site-urile Ministerului Apărării şi ale forţelor armate ale ţării, precum şi ale băncilor Privatbank şi Oşadbank.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Astia repeta filmul facut pentru invadarea Irakului.

    Hello London... am o intrebare.... ati invatat unde pe harta sunt situate Voronezh si Rostov?

    Chiar presa din UK a recunoscut ca Truss s-a facut de rasul planetei atunci cand Marea Britanie si-a trimis reprezentantul sa discute la Moscova cu Lavrov. Cum va mai permiteti sa spuneti voi ceva despre Rusia cand nici macar nu stiti geografie?  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb