Lucian Bode: "Dacă rămânem în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier"

S.B.
Politică / 19 mai 2023

Lucian Bode: "Dacă rămânem în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier"

Secretarul general al PNL, Lucian Bode a declarat vineri că dacă coaliţia rămâne în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea opt ministere, vicepremier şi SGG, iar PSD va avea opt ministere, premier, vicepremier şi cancelarul guvernului, informează news.ro.

El a mai arătat că, dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată şi de PSD, şi de PNL, stau la masă. Dacă nu, este decizia domniilor lor.

Secretarul general al PNL a fost întrebat dacă există un ultimatum din partea UDMR, că iese de la guvernare dacă nu păstrează Ministerul Dezvoltării. "Este foarte simplu, dacă rămânem în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea opt ministere, vicepremier şi SGG, iar PSD va avea opt ministere, premier, vicepremier şi cancelarul guvernului. Dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată şi de PSD, şi de PNL, stau la masă. Dacă nu, este decizia domniilor lor", a arătat Lucian Bode. Ministrul de Interne a fost întrebat şi dacă rămâne în Executiv, ţinând cont de problemele pe care le are cu acuzaţiile de plagiat. "Vă asigur că nu sunt probleme. Acest lucru îl va dovedi instanţa. Toţi ne vom supune votului membrilor BPN. Dacă voi lua o decizie, o voi spune întâi colegilor mei", a spus Bode.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Va complicati in mod inutil cu un partid - UDMRul - de care nici voi si nici natiunea nu are nevoie!

    Dealtfel partidele pe criterii etnice nu ar trebui sa existe, altfel, la fel de bine, dupa aceeasi logica, ar trebui sa avem partidul homosexualilor, partidul brutarilor, partidul soferilor, partidul femeilor, partidul oamenilor de culoare si multe alte cateva mii de partide, ca sa nu existe discriminare. 

    1. UDMR-ul e tinut la guvernare de PNL, ei stiu ca sunt mai mici ca PSD, dar ca la o adica Iohannis le da iarasi guvernarea lor ( cum a facut-o si in 2020) daca au o "majoritate"...fara UDMR nu mai pot face asa zisa "majoritatea"

    Nu e vorba numai de a multumi elitele interne din partid si a pastra proportia de la vot . E vorba de continuitatea programelor , a viziunii si a investitiilor incepute de d Ciuca . Si acestea trebuie fixate precis in protocoale ,eventual pe domeniile importante de activitate . Ceva de genul : in energie s a inceput programul x care avea termen la data si e in stadiul acesta . Cine preia portofoliul ,sa si asume ce mai face in acest an ,pina la ce data etc. Este esential pt ca in Romania ministrii au demantelat ,ignorat sau blocat total actiunile precedentului ministru ,la momentul alternantei la guvernare . Dar acum e aceeasi coalitie la putere si trebuie sa se asigure continuitatea tot prin protocoale anexa la programul de guvernare .

    Nu ar trebui sa conteze care partid, cati ministri au, pentru ca toti, indiferent de partid ar trebui sa lucreze pentru binele tarii si nu pentru binele partidului si "sustinatorii" partidului din care face parte.

    Mai inventanti voi niste ministere!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb