Kindred Group şi-a propus să reducă spre 0% ponderea jucătorilor iresponsabili din domeniul gamblingului, a spus Lucian Prisecaru, directorul general pe România al companiei.
Managerul Kindred Group a subliniat: "Observăm o schimbare, în ultimii opt ani, a motivaţiei jucătorilor, care nu practică jocurile de noroc pentru a câştiga bani, ci pentru distracţie. Însă, pentru o parte dintre jucători, gamblingul devine dăunător. Trebuie să înţelegem că sunt oameni pe care jocurile îi afectează; de asemenea, dependenţa lor de jocuri le afectează şi familiile. Ca pondere în totalul jucătorilor de gambling, cei care devin dependenţi reprezintă o minoritate, de circa 3% în cazul nostru. Este o problemă gravă, dar nu este o pondere îngrijorătoare.
Este important să ne concentrăm pe cei 3% astfel încât să reducem această proporţie până când ajungem aproape de 0%.
În acest sens, există campanii de joc responsabil, dar se pune întrebarea câţi îşi schimbă comportamentul după aceste campanii?
Cum ne asigurăm că vom ajunge la 0% jucători responsabili? Avem instrumente care îi ajută pe jucători. Un simplu mesaj «Joc Responsabil» pe un ecran nu este de ajuns, de aceea am încercat să intrăm în sport, avem şi un ambasador responsabil, pe Florin Piersic jr., AKA «Responsabilul» de la Vlad Cazino, încercând să ajungem la jucători într-un limbaj apropiat lor".
Lucian Prisecaru a prezentat şi un studiu de caz, în care a intervenit în comportamentul unui tânăr de 24 de ani, oprindu-l din avântul său pe care părea că-l luase pe drumul către iresponsabilitate în jocurile de noroc: "Jucătorul a câştigat o dată, şi-a creat impresia că poate câştiga mereu şi a început să joace tot mai mult, petrecea mult mai mult timp decât în mod normal jucând, la ore nepotrivite, i-a crescut apetitul pentru risc, a anulat un număr mare de retrageri, utiliza mai multe metode de depuneri...În aceste condiţii, am hotărât să acţionăm - depozitele i-au fost blocate, nu a mai putut depune pe platforma noastră până când nu am discutat la telefon cu el, ne-a confirmat că deţine controlul, a transferat o parte din bani mamei lui, a fost de acord sa păstreze o limită a pierderilor, a solicitat să aibă dezactivată opţiunea de a anula retragerile etc. Acum este încă activ şi este responsabil".
Reprezentantul Kindred a conchis: "Ca parte a angajamentului nostru pentru un joc responsabil, ne propunem să obţinem zero venituri din jocurile de noroc dăunătoare - Misiunea Împreună spre Zero. Pentru a atinge acest obiectiv, investim constant în prevenţia dependenţei de jocuri de noroc".
Din februarie 2021, Kindred a început să comunice despre cota sa de venituri din jocurile de noroc dăunătoare şi raportează aceste date şi efectul îmbunătăţirilor după intervenţii în fiecare trimestru, a spus sursa citată, adăugând: "O să continuăm această luptă, pentru a ne asigura că avem impact. Vom continua să comunicăm trimestrial cota de venituri din jocurile de noroc dăunătoare, pentru că nu ne dorim să avem jucători iresponsabili, ci doar pe cei care joacă pentru divertisment şi vrem să fim parte din soluţie. Trebuie să facem paşi mai mari ca să avem o industrie sustenabilă şi de viitor în România".
Pentru a schimba acest sector este nevoie de implicarea tuturor - a companiilor, a jucătorilor, a familiilor, a autoritorităţilor, a experţilor, este de părere domnia sa.
Potrivit unui studiu realizat de D&D Research, puţin peste jumătate dintre jucători (53,2%) observă campaniile de promovare a jocului responsabil. Dintre cei care au observat campaniile, 13,4% şi-au schimbat comportamentul - 5,2% au petrecut mai puţin timp jucând, iar 8,2% au cheltuit mai puţini bani pe jocuri de noroc, a mai spus Lucian Prisecaru. Cu o experienţă internaţională de 25 de ani, Kindred este una dintre cele mai cunoscute companii din industria jocurilor de noroc online la nivel global, prezentă pe piaţa românească prin brandurile Unibet şi Vlad Cazino.