Lucrătorii Poştei Române vor primi cu 150 de lei mai mult la salariu

A.C.
Companii / 26 mai 2014

Seria de întâlniri care a avut loc în ultimele două săptămâni între reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) şi reprezentanţii Sindicatelor din companie (SLPR), cu medierea Ministerului pentru Societatea Informaţională şi a Ministerului pentru Dialog Social, s-a încheiat cu semnarea unui protocol şi a unui act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM) prin care sunt prevăzute creşteri salariale de 150 de lei brut pentru toţi angajanţii Poştei, se arată într-un comunicat remis azi redacţiei.

Protocolul prevede acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite şi consumabile, achiziţionarea de uniforme pentru poştaşi şi alte măsuri menite a îmbunătăţi condiţiile de muncă ale angajaţilor companiei.

"În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al CNPR din data de 22 mai 2014, a fost aprobată majorarea cheltuielilor salariale convenite cu SLPR, în limitele prevăzute de legislaţia în vigoare în domeniu şi mandatarea directorului general pentru semnarea în numele şi pentru CNPR a actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă", potrivit comunicării.

Pentru angajaţii din clasele 0-21, salariul va creşte cu suma de 50 lei brut începând cu 01.08.2014, urmând o creştere de 100 lei brut începând cu 01.10.2014, iar pentru angajaţii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut începând cu 01.10.2014. Aceste creşteri salariale vor fi făcute în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu aprobarea Ministerului Finanţelor Publice, la prima rectificare bugetară. Toate măsurile menţionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri făcute atât de managementul CNPR cât şi de reprezentanţii SLPR.

În cadrul discuţiilor care au avut loc, Ministerul pentru Societatea Informaţională a subliniat că aceste majorări salariale pentru angajaţii Poştei Române trebuie să fie corelate şi condiţionate de creşterea veniturilor companiei, de limitele bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat şi de procesul de normare a activităţii.

Ministrul Răzvan Cotovelea a declarat: "Prioritatea managementului CNPR este, mai mult decât oricând, finalizarea un plan de creştere a veniturilor companiei, care, coroborat cu gestionarea eficientă a resurselor deja existente să consolideze rezultatele pozitive de până acum şi să prevină reintrarea într-o zonă de deficit major".

"Sănătatea şi echilibrul financiar al Poştei Române, respectiv privatizarea ei prin atragerea unui investitor serios sunt obiectivele principale ale companiei, asumate de Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională. Poşta Română este de şase luni pe profit, iar profitul operaţional pentru primul trimestru al anului 2014 este 22,5 milioane lei. În acest context, continuarea eforturilor echipei de management şi a angajaţilor în vederea atingerii acestor obiective în următoarea perioadă este esenţială", se mai arată în comunicat.

Pe 19 mai, la solicitarea ministrului Cotovelea, întreaga echipă de management a Poştei Române, directorii executivi şi directorii - a anuntat ca renunţă benevol, fără echivoc şi fără vreo condiţionalitate, la orice clauze din contractul individual de muncă ce reglementau plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb