Ludovic Orban a răspuns acuzaţiilor Gabrielei Firea privind ocuparea locurilor de la ATI cu pacienţi covid

A.P.
Politică / 18 iulie 2020

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că nu ar dori să intre în polemică cu Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pe tema paturilor de la terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID, afirmând că "sferturile de adevăr" nu fac altceva decât "să bage zâzanie" în loc să rezolve problema, scrie Digi24.

În spitalele COVID din Capitală nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă, a anunţat, vineri seara, la Digi24, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, care menţiona că există posibilitatea ca eventuali noi pacienţi COVID care ar avea nevoie de terapie intensivă să fie transportaţi la spitale din afara Capitalei.

Sâmbătă, într-o postare pe Facebook, primarul Gabriela Firea îl contrazice pe Raed Arafat şi spune că în spitalele din Bucureşti există suficiente paturi şi personal medical pentru tratarea pacienţilor Covid. Din 45 de secţii ATI, câte există în Bucureşti, doar şase au fost alocate persoanelor cu această afecţiune, a arătat Firea.

"Aş prefera să nu intru într-o polemică", a declarat sâmbătă după-amiază premierul Ludovic Orban, întrebat despre afirmaţiile Gabrielei Firea. "Există două tipuri de spitale: spitalele de urgenţă, cum este Spitalul Elias, spitalele universitare, care sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii, şi spitale care sunt în subordinea Primăriei Capitalei. Şi dintre spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, şi dintre spitalele din subordinea Primăriei Capitalei sunt spitale dedicate tratării pacienţilor cu COVID, cum este, de exemplu, pentru Capitală, Spitalul "Victor Babeş"; în ceea ce priveşte Ministerul Sănătăţii e Spitalul Matei Balş, Spitalul Nasta... Una e terapia intensivă în general - la aceste secţii, în celelalte spitale, sunt trataţi pacienţi pentru diferite boli, altele decât COVID; în ceea ce priveşte locurile la terapie intensivă din spitalele dedicate COVID există o limită de care ne-am apropiat", a explicat premierul.

El a adăugat că există soluţii pentru a creşte numărul de locuri pentru terapia intensivă COVID şi la Institutul Balş, şi la "Victor Babeş".

"Sunt convins că ASSMB - parcă aşa se numeşte instituţia din subordinea Consiliului General al Capitalei care se ocupă de administrarea spitalelor Capitalei - va face demersuri pentru a creşte numărul de paturi, care să fie dotate cu ventilatoare, cu injectomate şi cu toate cele necesare pentru a trata pacienţii. Din punctul meu de vedere, obiectivul nostru este acela de a creşte capacitatea de tratare pentru persoanele infectate cu COVID. Nu mai vreau să intru în nicio polemică pe astfel de teme cu sferturi de adevăr şi cu afirmaţii care nu fac altceva decât să bage zâzanie în loc să rezolve problema. Problema pe care o avem este aceea că a crescut numărul de infectări, este necesar să disponibilizăm mai multe paturi în secţiile ATI şi asta vrem să facem", a asigurat şeful guvernului. Spitalele de campanie şi secţiile mobile, practic "TIR"-urile dotate cu paturi ATI, se numără printre aceste soluţii avute în vedere, a mai spus Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ceausescu mintea la greu dar era biet copil la minciuni pe langa sica.

    1. Puteti fi mai concret?

      " Care e minciuna", nu știu dar știu care e adevărul : Coțu e cu ciuma roșie și are creierul f. f. bine spălat. Nu a înțeles articolul și o iubește pe Găbița Brondița.

      Nu poate.

      E limitat. 

    Madame firea face parte dintr-un partid cu apucaturi staliniste si si-a slefuit meseria jurnaist in curtea varanului securist care promoveaza minciuna , dezinformarea si terorismul mediatic . Desigur ca aceste valori au fost insusite de dna firea . Eu iti urez sa-ti pastrezi metehnele dobindite in curtea varanului si gti zic ca am nevoie de un primar care sa faca adimistratie si nu politica

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb