LUDOVIC ORBAN: "Să măreşti acum salariile la nivelul la care trebuia să se ajungă în 2017 este o sfidare la adresa celorlalţi oameni"

S.B.
Politică / 18 august 2022

"Să măreşti acum salariile la nivelul la care trebuia să se ajungă în 2017 este o sfidare la adresa celorlalţi oameni"

Fostul premier Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, consideră că noua ordonanţă de urgenţă care creşte salariile bugetarilor este "o sfidare" la adresa celorlalţi angajaţi din România, informează news.ro.

Ludovic Orban a criticat, la RFI, noua variantă a OUG privind salariile bugetarilor.

"La fel de inoportună ca şi prima variantă. Aici, vreau să menţionez un lucru: în Parlament, majoritatea guvernamentală deja a impus adoptarea unei legi de creştere a salariilor în sectorul public pentru toate categoriile de angajaţi din sectorul public. Legea este atacată la CCR şi din acest motiv nu a intrat în vigoare, CCR urmând să se pronunţe în septembrie. Dar deja există o lege care a fost adoptată. De ce Guvernul a venit cu prima formă a Ordonanţei şi acum vine cu altă formă a Ordonanţei este foarte greu de înţeles. Există o lege care a fost votată, care şi aia este sfidătoare la adresa celorlalte categorii de angajaţi din România, din mediul privat, profesiile liberale, chiar şi persoanele care beneficiază de pensie sau de alte tipuri de venituri sunt discriminate, în raport cu creşterea salariilor angajaţilor", a afirmat Orban.

El a menţionat că "sunt anumite instituţii unde într-adevăr era necesară creşterea salariilor, în Educaţie, mai ales şi mai sunt câteva instituţii, dar să măreşti acum salariile la nivelul salariilor la care trebuia să se ajungă conform Ordonanţei date de Guvernul PSD în 2017 este o sfidare la adresa celorlalţi oameni".

Ministerul Muncii a supus dezbaterii publice o Ordonanţă de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice. Actul normativ prevede acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Domnul Orban incearca sa ne pacaleasca oarecum si sa directeze resentimnentele sutelor de mii de bugetari carora PSD le a promis cresteri salariale imposibile (cred ca d nul Budai a si lucrat la legea aceea ). Acum PSD prin Ministerul muncii incearca (cu intarziere si in conditii financiare vitrege ) sa creasca esalonat salariile bugetarilor simpli in cadrul acele legi .

    Deci PSD a luat si acum ...PSD a dat ! 

    1. Auzi tu ma !!! la betivul asta .

      Sa furi 30 miliarde de euro impreuna cu PNL SAU CU CINE II FI .... NU ESFIDARE ?

      INCREDIBIL CE TUPEU DE SECURIST IMPUTIT SI OPORTUNIST . 

    N-a avut nici o jenă să promită pensii speciale pentru primari!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb