Ludovic Orban solicită demisia unor judecărori CCR

I.I.
Politică / 3 iulie 2019

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicită demisia imediată a judecărorilor CCR care au votat în favoarea sesizării lui Florin Iordache privind completurile specializate de la Înalta Curte.

"Este stupefiantă decizia de astăzi a Curţii Constituţionale referitoare la completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astăzi vedem raţiunea pentru care această decizie a fost amânată de patru ori, aparent în mod inexplicabil, raţiunea a fost aceea de a fi schimbată componenţa Curţii Constituţionale pentru a se realiza «majoritatea lui Dragnea». PSD a reuşit prin politrucii pe care i-a instalat la Curtea Constituţională să obţină compromiterea acestei instituţii fundamentale în orice democraţie. Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituţională, după ce fantoma lui Dragnea le-a şoptit la ureche celor 5 judecători cum să voteze. Această instituţie s-a transformat în Curtea pentru salvarea corupţilor, un instrument politic de graţiere care operează în afara cadrului constituţional. Majoritatea conturată în Curtea Constituţională serveşte o agendă a răului, care este încarnată nu doar în Liviu Dragnea, ci în miile de alţi Dragnea care populează PSD sau instituţiile publice infestate de acest partid", susţine Ludovic Orban, într-o declaraţie remisă News.ro.

Preşedintele PNL subliniază că acest lucru se întâmplă după ce românii s-au exprimat în mod clar şi răspicat împotriva oricăror forme de graţiere a corupţilor, prin referendumul din 26 mai.

"Astfel, de astăzi nu mai avem o Curte Constituţională a României, care să judece în funcţie de Constituţia ţării, ci avem 5 cetăţeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Aceşti indivizi se consideră deasupra voinţei poporului român, deasupra Constituţiei şi deasupra democraţiei. Solicit în mod imperativ demisia de îndată a judecătorilor Curţii Constituţionale care au fost favorabili acestei decizii şi, ulterior, revizuirea hotărârii de astăzi", continuă Ludovic Orban.

El spune că liberalii vor folosi toate pârghiile pe care le vor avea la dispoziţie în momentul în care Partidul Naţional Liberal va prelua puterea pentru a readuce Curtea Constituţională în serviciul cetăţeanului şi în cadrul constituţional.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ok , 5 judecători sunt au lui dragnea , ceilalți 4 sunt ai președintelui, normal că pnl nu poate avea nimic,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb