LUDOVIC ORBAN: ''Susţinerea mea este pentru Violeta Alexandru''

G.U.
Politică / 24 iulie 2021

''Susţinerea mea este pentru Violeta Alexandru''

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, astăzi, că o susţine pe Violeta Alexandru pentru şefia filialei Bucureşti a partidului şi a menţionat că sunt liberali care au fost daţi afară din funcţii publice pentru faptul că sunt de partea lui, informează Agerpres.

"Sunt mândru că sunt membru al PNL şi sunt membru al PNL nu doar de 6 luni sau de 4 ani sau de un an sau de nu ştiu ce durată, asta nu înseamnă că nu-i apreciez pe toţi colegii care s-au înscris în PNL mai de curând", a afirmat Ludovic Orban, la şedinţa Comitetului de coordonare al PNL Bucureşti, în cadrul căruia va fi aleasă conducerea filialei, candidaţii fiind actualul preşedinte al filialei Violeta Alexandru şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Acesta a explicat că a luat decizia corectă atunci când l-a susţinut pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

"În 2016 mi-am depus candidatura la Primăria Capitalei şi am fost împiedicat să candidez pentru că mi-a fost fabricat un dosar penal. După ce m-am retras din cursă, a început un şir de bâlbâieli care a dus la un dezastru electoral al PNL în Bucureşti, un scor de 11% pe care l-am luat în 2016. Acesta este adevărul. Firea a câştigat alegerile şi din cauza acestui eveniment şi mai ales a incapacităţii de reacţie a conducerii PNL de a determina o soluţie politică pentru câştigarea Primăriei Capitalei şi aşa a câştigat Gabriela Vrânceanu Firea. Şi eu mi-aş fi dorit din toată inima să susţin doar candidaţi ai PNL la Bucureşti. Dacă aş fi făcut acest lucru, astăzi primar general al Capitalei ar fi fost Gabriela Firea din partea PSD. Nu numai că am găsit soluţia de a câştiga şi de a învinge PSD, dar am găsit acea soluţie în singurul moment când era posibil să luăm acea soluţie şi mai ales noi am fost cei care am impus candidatul din cei doi candidaţi care erau în competiţie în USR PLUS, în persoana lui Nicuşor Dan şi această soluţie a fost soluţia câştigătoare", a afirmat Orban.

Liderul PNL a spus că, dacă nu găsea această soluţie, dezastrul din Bucureşti, sub guvernarea PSD, ar fi continuat, notează sursa citată.

"Din fericire am luat decizia potrivită şi astăzi Bucureştiul are o şansă de a avea o guvernare la care PNL este parte şi poate să înceapă identificarea şi rezolvarea tuturor problemelor pe care le avem în Bucureşti", a adăugat liderul liberal.

Ludovic Orban a menţionat că este de acord cu afirmaţiile colegilor că această campanie internă trebuie să fie pozitivă.

"Sunt de acord cu toate afirmaţiile colegilor care spun că trebuie să fie o campanie pozitivă, cu mesaje constructive. Dar nu eu am zis că preşedintele PNL a rămas fără benzină şi a trebuit să dau o replică inteligentă. Nu eu am zis că preşedintelui PNL i s-a umflat capul şi că a devenit mascul alfa. Nu eu am zis că preşedintele PNL este dictator. (...) Îmi tratez colegii cu respect şi menţin o competiţie onestă", a transmis Orban.

Preşedintele PNL a precizat că în sală se află colegi care au fost daţi afară din funcţiile deţinute doar pentru că îl susţin pe el.

"Avem colegi în sală cărora le mulţumesc pentru susţinere, deşi ei au avut de suferit pentru faptul că m-au sprijinit: Tănase Stamule, Tony Romani care era responsabil cu debirocratizare în Cancelaria guvernamentală, Mariana Petre, cel mai experimentat om în CA al Metrorex, Ştefan Olteniceanu. (...) Acestor colegi ai mei le mulţumesc că sunt alături de mine şi le cer scuze, în numele celor care i-au dat afară pentru că sunt alături de mine. Nu e o competiţie corectă. Noi am mai fost daţi afară de-a lungul timpului, dar liberalii sunt daţi afară din funcţii publice de PSD, nu de reprezentanţi ai PNL", a mai spus Orban.

El a explicat şi de ce o susţine pe Violeta Alexandru pentru şefia organizaţiei Bucureşti.

"În urmă cu aproximativ o lună, am început discuţiile cu Ciprian Ciucu pentru o susţinere reciprocă şi pentru a identifica o soluţie pentru Bucureşti. Discuţiile au fost purtate, ele s-au materializat într-un protocol, semnat de domnul Ciucu, de încă trei preşedinţi de filiale de sector: Sectorul 1, Sectorul 3, Sectorul 5 şi contrasemnat de mine. Cred că la o zi după semnarea protocolului, eram la o conferinţă judeţeană, a venit un coleg care mi-a spus consternat că Ciucu şi-a depus candidatura în prezenţa premierului Florin Cîţu şi susţinut de colegii din Sectorul 2 şi Sectorul 6. Nu voi da publicităţii acest protocol şi nu am vrut să mă refer la el şi nu m-aş fi referit niciodată dacă acest lucru nu l-ar fi făcut Ciprian Ciucu", a menţionat Orban.

Acesta a adăugat că susţinerea pentru Violeta Alexandru este "pentru loialitate, coloană vertebrală, respectul pentru cuvântul dat".

"Din acest motiv trebuie să vă spun că am decis să vă anunţ că susţinerea mea clară este pentru Violeta Alexandru. E o susţinere pentru loialitate, coloană vertebrală, cuvânt, respectul faţă de cuvântul dat, pentru muncă, pentru devotament, pentru dăruire, pentru sacrificiu de sine. Este opţiunea mea pentru acel om care poate cu adevărat să îi reprezinte pe toţi liberalii din Bucureşti şi să ducă PNL spre victorie în 2024 - Violeta Alexandru", a mai afirmat Orban.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu, tu Orbane nu tratezi pe nimeni cu respect decât pe tucalarii și slugile tale, cele mai multe semianalfabete. Tu ai respect pentru cei veniți recent in PNL pentru ca sunt slugile tale pe care le-ai pus in fruntea partidului fără sa muncească i zi și fără sa aibă vreun merit. Așa, peste noapte. Tu ar fi trebuit sa ai respect pentru oamenii care au tras pentru acest partid, pentru cei care au scris istoria pe care te-ai cățărat tu împreuna cu sinistra Violeta Alexandru, cu semianalfabetul Grinda, cu imposibilul adânca și cu slinosul Costel Barbu. Tu ai îndepărtat crema partidului ca sa faci loc unor nulitati. Ziceai ca aia vechi sunt depășiți. Pai sunt de vârsta ta. Deci și tu ești expirat. Și îți mai și vopsești parul. Sa nu uitam cum ai negociat ministerele ca sa te pui Președinte al Camerei Deputaților. Ce spectacol jenant, ce personaj penibil ești. Abia aștept sa pierzi alegerile, ești o catastrofa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb