Ludwik Sobolewski, preşedinte al Poştei Române şi director BVB?

E.D.
Companii / 7 iunie 2014

Ludwik Sobolewski, preşedinte al Poştei Române şi director BVB?

Directorul general al BVB Ludwik Sobolewski a primit recent propunerea să fie membru în Consiliul de Administraţie şi preşedinte al Poştei Române, oferta pe care se pare că ar fi acceptat-o, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Domnia sa şi-ar dori să rămână, în acelaşi timp, şi director general al Bursei de Valori Bucureşti, însă nu se ştie încă dacă are dreptul legal să îndeplinească ambele funcţii.

Ieri, sursele de presă au anunţat că Ministerul pentru Societatea Informaţională a revocat, în AGA, cinci din cei şase membri ai Consiliului de Administraţie al Poştei, pentru că au aprobat un act adiţional la contractul colectiv de muncă prin care vor fi majorate salariile.

"A rămas doar reprezentantul Fondului Proprietatea şi a fost demisă partea CA-ului care a aprobat actul adiţional la contractul colectiv de muncă prin care s-au majorat salariile. A fost numit un Consiliu de Administraţie provizoriu din care, pe lângă reprezentantul FP, fac parte printre alţii Ludwik Sobolewski (directorul general al BVB - n.r.) şi Dante Stein (fost consilier al premierului Ponta - n.r.). Preşedintele noului Consiliu va fi ales într-o primă şedinţă de CA", au afirmat sursele citate.

Astfel, au fost revocaţi Adrian Apolzan (preşedinte CA), Ion Smeeianu (directorul general al companiei), Dinu Sava Malacopol, Gelil Eserghep, Andreea Dana Stănesc, iar reprezentantul Fondului Proprietatea Adrian Cighi se regăseşte în noua componenţă a Consiliului.

Managementul Poştei Române şi sindicatul au încheiat în urmă cu aproape două săptămâni un protocol care prevede o creştere a salariilor cu 150 de lei brut, majorare condiţionată de creşterea veniturilor companiei, de limitele prevăzute în buget şi de procesul de normare a activităţii, astfel că protestele salariaţilor au încetat.

Astfel, pentru angajaţii din clasele 0-21, salariul va creşte cu 50 lei brut începând cu 1 august, urmând o majorare de 100 lei brut începând cu 1 octombrie, iar pentru angajaţii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut începând cu 1 octombrie.

De asemenea, protocolul vizează angajarea de salariaţi pe posturile vacante, conform rezultatelor normării în curs de desfăşurare, acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite şi consumabile, achiziţionarea de uniforme pentru poştaşi şi alte măsuri menite a îmbunătăţii condiţiile de muncă ale angajaţilor companiei. Măsurile menţionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri făcute atât de managementul CNPR, cât şi de reprezentanţii sindicatului.

Creşterile salariale vor fi operate în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu aprobarea Ministerului Finanţelor Publice, la prima rectificare bugetară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb