Lukoil a început studiile seismice la blocurile Est Rapsodia şi Trident

Ziarul BURSA #Companii / 18 septembrie 2012

Lukoil a început studiile seismice la blocurile Est Rapsodia şi Trident

Compania Lukoil Overseas, subsidiară a grupului petrolier rus Lukoil, a început studiul seismic la două blocuri petrolifere din sectorul românesc al Mării Negre, Est Rapsodia şi Trident, studiu care va fi finalizat în luna noiembrie, potrivit Interfax. Aceste operaţiuni marchează prima activitate Lukoil pe segmentul upstream într-o ţară membră a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al grupului rus, care deţine în România rafinăria Petrotel-Lukoil şi o reţea de aproximativ 300 de benzinării.

Studiile seismice de la blocurile din Marea Neagră sunt efectuate de compania CGGVeritas, specializată în servicii de geofizică şi selectată în urma unei licitaţii. Proiectul acoperă aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi.

Blocurile Rapsodia Est şi Trident sunt dezvoltate de un consorţiu format din Lukoil Overseas şi Vanco International. Lukoil deţine 80% din drepturi şi este operatorul proiectelor.

Cele două blocuri sunt localizate sub ape cu adâncimi între 90 şi 1.000 metri, la o distanţă de 60-100 kilometri de coastă. Lukoil Overseas a deschis un birou la Bucureşti pentru a administra aceste proiecte.

Lukoil are de gând să investească aproximativ 1,5 miliarde de dolari pentru extracţia de petrol în Româ-nia. Investiţiile în prospecţiuni geologice, căutare şi confirmarea de rezerve ar urma să se ridice la 400 milioane de dolari în următorii trei ani.

Înfiinţată în anul 1998, compania Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România.

În iulie 2010, România a atribuit două concesiuni de exploatare petrolieră în platoul continental al Mării Negre recuperat în urma deciziei Curţii Internaţionale de Justiţie. Agenţia naţională a resurselor minerale (ANRM) a informat că firmele care au câştigat apelul de oferte lansat la sfârşitul lui 2009, Lukoil Overseas-Vanco International (ruso-american) şi Melrose Resources-Petromar Resources (britanico-român), vor avea dreptul de a explora, dezvolta şi exploata două perimetre.

Acordurile de concesiune au fost semnate în luna februarie a anului trecut şi ratificate de Guvern în octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb