Lukoil, profit net de 8,3 miliarde euro

Ziarul BURSA #Companii / 5 martie 2019

Lukoil, profit net de 8,3 miliarde euro

Grupul petrolier rus Lukoil a raportat, ieri, un profit net de 619 miliarde ruble (8,3 miliarde euro), în creştere cu aproape 48% faţă de un profit de 418,8 miliarde ruble înregis­trat în anul 2017, în timp ce vânzările au crescut cu 35,4% până la 8.035 miliarde ruble, informează un comunicat de presă al companiei, potrivit Agerpres.

"Creşterea s-a datorat în principal preţurilor mai mari la hidrocarburi, deprecierii rublei, creşterii volumului tranzacţiilor cu petrol precum şi creşterii vânzărilor de gaze", a precizat Lukoil.

Faptul că preţul petrolului a avut un impact major asupra rezultatelor Lukoil este evident în rezultatele pe trimestrul patru 2018, când vânzările companiei au crescut cu doar 11,4% până la 2.043 miliarde ruble, din cauza preţului mai mic la petrol şi produse rafinate.

De asemenea, în 2018 producţia realizată de rafinăriile din grupul Lukoil a crescut cu 0,4%, până la 63,8 milioane tone de produse rafinate, iar creşterea s-a datorat unui grad mai mare de utilizare a rafinăriilor din Perm, Volgograd, Italia şi România. Producţia rafinăriilor din Europa a rămas practic neschimbată la 22,8 milioane de tone. "Producţia mai mare la rafinăriile din România şi Italia a fost contracarată de scăderea volumului producţiei la rafinăria din Burgas ca urmare a unor lucrări de mentenanţă", a precizat grupul rus.

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale. 

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb