LULACHE, NUCLEARELECTRICA: "Noţiunea de guvernanţă corporativă pentru companiile de stat nu este agreată de toţi jucătorii implicaţi"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 19 mai 2017

Noţiunea de guvernanţă corporativă pentru companiile şi instituţiile de stat este recentă, în curs de implementare, a declarat directorul general al "Nuclearelectrica", Daniela Lulache, adăugând că aceasta nu este agreată de toţi cei implicaţi.

Domnia sa a afirmat ieri, în cadrul conferinţei "România şi OCDE - Perspective actuale şi viitoare": "Din 2011, Guvernul a introdus o legislaţie menită să întărească principiile de guvernanţă corporativă în companiile de stat, însă, de cele mai multe ori, aproape fiecare guvern şi-a impus oameni fideli la conducerea companiilor cheie ale statului. Noţiunea de guvernanţă corporativă pentru companiile şi instituţiile de stat este nouă, în curs de implementare. Încă mai avem de lucru, este o noţiune al cărei rol nu este încă agreat de toţi".

Daniela Lulache a menţionat că prin această noţiune se înţelege totalitatea normelor şi procedurilor care pornesc de la Consiliul de Administraţie şi sunt implementate de conducerea executivă. Acestea presupun responsabilitate, corectitudine, control şi transparenţă în raport cu părţile interesate.

Doamna Lulache a subliniat că industria nucleară are standarde foarte stricte, care nu permit derapaje, iar acestea sunt susţinute de introducerea standardelor de guvernanţă corporativă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au competenta profesionala cei care au fost numiti provizoriu membri in CA la Nuclearelectrica?Are competenta profesionala Robert Tudorache care este numit provizoriu presedinte CA?Va fi competent Gentea Cristian sa convinga guvernul ca sunt necesare investitiile pentru realizarea reactoarele nr 3si4?Numai 1-2 dintre ei sunt competenti pentru responsabilitatile incredintate!Restul au fost numiti politic si pe interese financiare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb