Lunar Outpost şi Lockheed Martin vor dezvolta un vehicul de explorare a suprafeţei lunii adaptat pentru oameni

R.S.
Miscellanea / 5 aprilie

Lunar Outpost şi Lockheed Martin vor dezvolta un vehicul de explorare a suprafeţei lunii adaptat pentru oameni

NASA a atribuit un contract de servicii pentru vehicule de teren lunar (LTVS) echipei Lunar Dawn, condusă de Lunar Outpost în calitate de contractor principal, împreună cu partenerul său principal Lockheed Martin (NYSE:LMT) şi cu partenerii tehnologici General Motors (GM), Goodyear Tire & Rubber Company şi MDA Space, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, această echipă diversă combină experienţa demonstrată în robotică, dar şi experienţa umană în domeniul spaţial, tehnologia de ultimă oră şi punctele forte ale industriei auto pentru a crea un adevărat vehicul de teren pentru a trăi şi a lucra pe suprafaţa Lunii.

Acest vehicul de teren lunar (LTV) de ultimă generaţie va permite explorarea suprafeţei Lunii într-un mod fără precedent, ca parte a programului Artemis al NASA. Acesta va extinde în mod dramatic distanţa pe care astronauţii o pot parcurge de la locurile de aterizare în timp ce efectuează investigaţii ştiinţifice de maximă urgenţă pe Lună. Atunci când nu va fi utilizat de NASA, LTV va furniza servicii comerciale, contribuind la o economie cislunară (între Pământ şi Lună) mai accesibilă şi mai durabilă, se arată în comunicat.

"Mobilitatea la suprafaţă este o capabilitate critică pentru viitorul umanităţii în spaţiu, iar Lunar Outpost aşteaptă cu nerăbdare să genereze valoare în economia cislunară prin furnizarea unui vehicul fiabil, sigur şi capabil, care va fi utilizat pentru a oferi mobilitate astronauţilor Artemis şi pentru a efectua misiuni critice în mod autonom pe Lună pentru scopuri comerciale", a declarat Justin Cyrus, CEO al Lunar Outpost. "Aşteptăm cu nerăbdare să valorificăm punctele forte ale Lockheed Martin, o companie cu o vastă experienţă în domeniul sistemelor umane şi spaţiale avansate, şi ale celorlalţi parteneri de top din industrie, GM, Goodyear şi MDA Space, pentru a oferi o ofertă tehnică de neegalat, la un preţ viabil din punct de vedere comercial", se precizează în comunicat.

Lunar Dawn LTV va oferi astronauţilor de pe Artemis o experienţă unică, bazată pe siguranţă şi confort, inclusiv un design al cabinei de pilotaj care oferă o vizualizare panoramică pentru navigarea în mediul lunar dificil.

"Aceste tehnologii unice vor face posibilă în viitor infrastructura critică necesară pentru o prezenţă durabilă în spaţiu, unde oamenii pot trăi şi lucra departe de Pământ", a declarat Kirk Shireman, vicepreşedinte al campaniilor de explorare lunară al Lockheed Martin. "Lockheed Martin este încântată să îşi combine expertiza cu un set divers de companii pentru a se lansa în această nouă generaţie de rovere care va extinde explorarea şi înţelegerea noastră despre suprafaţa lunară."

Vehiculul echipei Lunar Dawn depăşeşte toate cerinţele stabilite de NASA şi a fost proiectat având în vedere capacitatea de dezvoltare a misiunii. Câteva dintre capacităţile şi caracteristicile vehiculului includ:

-Navigaţie şi operare autonomă avansată, cu sau fără astronauţi la bord.

-Capacităţi pentru o utilizare comercială robustă şi diversă, inclusiv un suport de marfă reconfigurabil care permite schimbarea încărcăturilor utile cu ajutorul braţului său robotic robust.

-Capacitatea nu numai de a supravieţui, ci şi de a funcţiona în timpul nopţilor lunare lungi de două săptămâni, cu temperaturi de până la -280 grade Fahrenheit (-173°C); această tehnologie nouă extinde durata de viaţă a misiunii de la câteva zile la mulţi ani.

Echipa Lunar Dawn este formată din titani ai industriilor respective, care au fost selectaţi pentru că dispun de o tehnologie de vârf şi pentru capacitatea lor dovedită de a livra sisteme spaţiale care pot funcţiona în mod fiabil în cele mai dificile condiţii, se menţionează în comunicat.

În calitate de lider al echipei Lunar Dawn, Lunar Outpost este pionierul unei noi paradigme de echipă pentru industria spaţială. Lunar Outpost aduce în acest program rapiditatea şi agilitatea sa, istoricul său în ceea ce priveşte investitorii de capital, înţelegerea profundă a pieţei comerciale şi experienţa directă în domeniul roverelor lunare. Lunar Outpost este specializată în nave spaţiale şi sisteme robotice avansate. Fiind singura companie care are în prezent un contract pentru proiectarea a patru rovere lunare şi două deja construite şi calificate, Lunar Outpost este principalul furnizor comercial de mobilitate planetară. Misiunile comerciale Lunar Rover ale Lunar Outpost care vor ajunge pe Lună în acest an vor servi ca misiuni de explorare a LTVS, şi vor permite echipei posibilitatea exclusivă de a testa tehnologii şi de a colecta date pentru a continua dezvoltarea LTV, este notat în comunicat.

-Lockheed Martin are zeci de ani de experienţă în furnizarea de vehicule spaţiale de mare complexitate, cum ar fi zborurile spaţiale cu echipaj uman în programe precum⦁ Orion, HLS Cislunar Transporter şi misiuni planetare precum ⦁Lucy şi ⦁OSIRIS-REx.

-General Motors aduce tehnologia avansată a bateriei Ultium EV, împreună cu o vastă experienţă în dezvoltarea şasiului şi a suspensiilor. Experienţa General Motors în ceea ce priveşte mobilitatea pe suprafaţa lunară datează de pe vremea când a contribuit la roţile, motorul şi suspensia vehiculului lunar de deplasare al NASA în timpul programului Apollo.

-Goodyear dezvoltă anvelopele roverului valorificând mulţi ani de experienţă în domeniul mobilităţii lunare, care datează din timpul misiunilor Apollo.

-MDA Space se bazează pe zeci de ani de experienţă în domeniul roboticii pentru zborurile spaţiale cu echipaj uman şi furnizează braţul robotic, asigurând o versatilitate sporită în plasarea şi întreţinerea încărcăturilor comerciale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Degeaba, mujicii au cea mai mare productie de obuze:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb