MACRON: "Paşaportul sanitar va proteja libertăţile noastre"

J.P.
Internaţional / 8 august 2021

"Paşaportul sanitar va proteja libertăţile noastre"

Când Marea Ciumă a lovit Marsilia în 1720 (ultima mare epidemie de ciumă bubunică cu care s-a confruntat Europa Occidentală) ucigând peste jumătate din populaţia oraşului, călătorii au fost obligaţi să poarte asupra lor un fel de certificat sanitar, în timp ce vasele care ajuneau în portul francez intrau în carantină pentru 40 de zile sau în aşa-zisul cordon sanitar. Fiind un port important pentru viaţa comercială, autorităţile s-au zbătut să găsească un echilibru fragil între oprirea răspândirii ciumei şi distrugerea comerţului. Trei secole mai târziu, preşedintele Franţei Emmanuel Macron face cam aceeaşi "echilibristică" riscantă, şi asta cu doar opt luni înainte de le cere francezilor să-l realeagă, relatează Guardian, citat de Hotnews.

Alegerile prezidenţiale din Franţa vor avea loc în aprilie 2022 şi contextul creat de pandemia de coronavirus şi recentele restricţii anunţate de Macron nu îi fac misiunea prea uşoară. Spre deosebire de autorităţiile de la 1720, Macron le răspunde pe reţelele sociale celor care au ieşit în stradă protestând faţă de condiţionarea accesului în diferite săli de spectacole sau restaurante de paşaportul sanitar.

A fost al patrulea weekend consecutiv de proteste. Macron le transmite acestora că certificatul de vaccinare nu este un atac la drepturile lor, ci, dimpotrivă, este exact paşaportul care protejează "libertăţile noastre".

Comparat de unii protestatari, printre care se regăsesc vestele galbene şi extrema dreaptă, cu Adolf Hitler, Macron şi-a îndemnat compatrioţii să îşi amintească de sloganul "egalitate, libertate, fraternitate" cu accentul pe solidaritate, făcând apel la respectarea normelor colective şi la vaccinare.

"Este vorba despre cetăţenie. Libertatea există doar dacă libertatea fiecăruia dintre noi este protejată ...nu valorează nimic dacă prin exercitatea libertăţii noastre contamină un frate, un vecin, un prieten, părinţii sau persoane cu care interacţionăm la un eveniment. Atunci, libertatea devine iresponsabilitate", a răspuns Macron, criticilor săi.

Peste 200.000 de persoaneau ieşit din nou în stradă sâmbătă în Franţa pentru a protesta faţă de normele mai stricte legate de noul coronavirus şi obligativitatea vaccinării pentru angajaţii din spitale şi cămine de bătrâni, relatează DPA şi AFP.

Ministerul de Interne a raportat sâmbătă seara că aproximativ 237.000 de persoane au ieşit în stradă - cel mai mare număr de până acum de când noile proteste în masă au început luna trecută.

Manifestaţiile au avut loc din nou în Paris, dar şi în numeroase alte oraşe. Potrivit cifrelor oficiale, au fost 17.000 de manifestanţi în capitala franceză. Un punct central al protestelor a fost de data aceasta sudul ţării.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. poate pe ale mamicii tale!

    Da, micronule tembel. Milioane de francezi protesteaza de vreo luna de zile si tu minti ca un ticalos.

    A se remarca faptul ca Amazon a luat o decizie contrara statutului de "imunizati" al vaccinatilor de a le impune masca. Asa "imunizati" care se infecteaza si raspandesc... mai rar. 

     

    Sa citim statistica data de sanatatea publica din UK. 

    Tabelul 5, de la paginile 18 și 19, arată datele privind cazurile de prezentări la Urgențe și decese ale persoanelor infectate cu varianta Delta din Anglia, în funcție de statutul vaccinal, în perioada 1 februarie 2021 - 2 august 2021. 

    Ultimul rând al tabelului, de pe pagina 19, relevă că numărul persoanelor vaccinate care au decedat în decurs de 28 de zile de la data testului pozitiv este considerabil mai mare decât cel al persoanelor nevaccinate: 481 de cazuri de persoane vaccinate - 402 cu ambele doze și 79 cu o singură doză - față de 253 de cazuri de persoane nevaccinate. 

     

    De asemenea, în document se recunoaște că încărcătura virală a unei persoane infectate cu varianta Delta după vaccinare este foarte similară celei a unei persoane nevaccinate infectate (a se vedea pagina 35 din document). 

    In asemenea conditii, la ce mai impui pasaportul tau gunoi, mai micronule antistiintific ce esti? 

    1. decat sa tot incerci sa te autoconvingi ca ai dreptate, mai bine te-ai vaccina

      Ce mare ciumă? E un FAKE NEWS OFICIAL MONDIAL!!! Fix 233 de „cazuri noi de Covid” în țări diferite din întreaga lume, de la Australia sau Etiopia la Croația și România, în ultimele zile.

      „Un număr de 10.126 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 6.666 reprezintă prima doză, iar 3.460 doza a doua, potrivit unei informări transmise, sâmbătă, de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)”, citat de Agerpres. 

      În România „un număr de 233 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 33.000 de teste, în ultimele 24 de ore”, a susținut, marți, Grupul de Comunicare Strategică, citat pe 3 august, la ora 13.03. de Agerpres (foto dreapta) și ulterior G4 (foto mai sus). 

      Ce coincidență, The Guardian raportează aceeași cifră de 233 de cazuri (și un mort „de 20 de ani”), în Australia, pe 4 august, conform declarațiilor oficialilor din New South Wales, care oferă și „soluția salvatoare”, bineînțeles, vaccinarea. 

      Ce coincidență, astăzi, 7 august 2021, și Croația înregistrează tot 233 de cazuri și un deces, potrivit presei de limbă engleză din țara relativ vecină. 

      În statele americane Hawaii sau Albert a se înregistrează zilele acestea tot 233 de cazuri de Covid. În alte state din SUA s-a înregistrat deja aceeași cifră „magică” de 233 infect ări de Covid cu ceva timp în urmă. 

      233 de membri ai personalului medical din două mari spitale din San Francisco sunt de asemenea, infectați - cel puțin mediatic - de pe 1 august, potrivit Business Insider. 

      La fel, 233 de bolnavi s-au înregistrat, chipurile, la finalul lui iulie, și în... Etiopia. 

      În editorialul nostru din 3 august - A treia doză de otravă, al patrulea val de minciună - scriam: 

      „Să fie foarte clar: după cum se vede, în România nu a existat nici un al treilea val, ca să apară al patrulea. Dar dezinformatorii noștri de servicii primesc textele gata scrise, din afara țării, și atunci repetă ca papagalii din corul mondial al sclavilor Covidului ce li s-a trimis prin copy/paste și google/translate via cipul încă neimplantat în creierul lor și Centrala din România. Ordin pe Unitate.” 

      Regizorul de la butoanele „plandemiei” a dat „send”, din greșeală, aceluiași mesaj la prea mulți destinatari? Poate s-a greșit cifra și era vorba de 322?, se întreabă unii comentatori „conspiraționiști” de pe Facebook. 

      Forumul de Știință Biblică a observat astăzi ciudata coincidență și a publicat înregistrarea de mai jos care ne arată 17 articole din întreaga lume, inclusiv din România (foto mai jos), în care se dau de bune cele 233 de „cazuri noi” din țările respective." 

      -  

      Eu nu ma vaccinez, ci ma spal, ma distantez, port masca atunci cand este cazul, imi intaresc sistemul imunitar cu vit C si D, mers la munte, la soare.

      Am nevoie zero de vaccinul experimental ca tine care afecteaza grav sistemul cardio-vascular.

      In studiile Pfizer, au murit 20 de vaccinati fata de 15 in grupul placebo. Iar scorul este de 9 la 5 de afectiuni cardio-vasculare. Semnalul statistic este clar si evident pentru toata lumea. Vaccinul afecteaza in unele cazuri destul de grav sistemul cardio-vascular pana la deces. 

      ESTI LAMENTABIL!

      NU INTELEGI NIMIC !

      NOAPTEA MINTII 

    Ce mi se pare incredibil e ca acest domn e "cel mai tânăr membru al familiei sale" muuult mai tânăr decât soția sa și chiar mai tânăr decât copiii lui vitregi.

    Depinde din ce sens privesti declaratia lui Macrou! Daca, atunci cand spune: "Paşaportul sanitar va proteja libertăţile noastre", se refera la libertatile "lor", adica cele ale elitelor vandute, in defavoarea poporului francez, in acest caz Macrou are perfecta dreptate, dar daca se refera la faptul ca acel Pasaport infect, va proteja libertatile francezilor de rand, cand de fapt, situatia este exact inversa, pur si simplu isi bate joc de inteligetza conationalilor sai, sfidandu-i in fatza!

    1. acest macaron nu cunoaste o veche si adevarata vb roamaneasc: cand te pi.. contra vantului nu ai cum sa nu te stropesti!

      in curand va fi istorie! 

      oricum este CARICATURA internationala care se considera un mare si demn reprezentant al unei elite mondiale care incearca sa se lupte cu BUNUL DUMNEZEU!

      NOI CEI DE RAND ACUMA SUFERIM DAR EI VOR FI CENUSA! 

    Spune Institutul John Hopkins! Pană atunci, 3,000,000,000 de cetateni exterminati prin vaccin si rapeluri! Deci, elitele vor fi Libere!

    1. Teroristi criminali!

      Nu se negociaza! Trebuie să ajunga la inchisoare!

    Nu mai delirați !

    Lăsați medicii să se ocupe de medicină !

    Vreți în probleme medicale , medicii să se sfătuiască cu voi ?!... 

    1. Tu cine esti, mai drogatule, de pui zilnic placa asta? Limbistul de serviciu al "medicilor" specializati in solutia finala? Ai ramas fara iarba si ai intrat in sevraj?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb