Mai puţin de 1% din suprafaţa agricolă totală de 13 milioane de hectare, din România, este cultivată cu cereale, legume sau viţă-de-vie ecologice, potrivit datelor Ministerului Agriculturii (MADR).
În perioada 2010-2014, suprafaţa agricolă ecologică a crescut cu aproape 60%, până la circa 290.000 de hectare, şi tot mai mulţi antreprenori sau multinaţionale au început să parieze pe produse "verzi", relatează Mediafax.
Pe de altă parte, suprafaţa agricolă "verde" s-a redus cu 1.000 de hectare în 2014 faţă de anul precedent, acestea fiind ultimele date publicate pe site-ul instituţiei.
În acelaşi timp, numărul antreprenorilor sau al multinaţionalelor care s-au îndreptat spre acest tip de agricultură a crescut de aproape cinci ori în perioada 2010-2014, până la aproape 14.500 de operatori. Acest lucru arată că există un interes tot mai mare pentru produsele ecologice şi în România, deşi această piaţă este încă una de nişă, potrivit sursei citate.