MAE / MARIA LIGOR:  "Românii din străinătate să devină parteneri ai statului pentru o agendă comună"

Luciana Bănică
Politică / 4 noiembrie 2016

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, s-a întâlnit, la Madrid, cu românii care trăiesc în Spania, ocazie cu care a expus noua viziune în relaţionarea cu diaspora, invitând românii din străinătate să devină parteneri ai statului în stabilirea unei agende comune, care să reflecte nevoile acestora, potrivit unui comunicat al MAE remis redacţiei.

Conform sursei citate, Maria Ligor este în vizită de lucru la Madrid, în perioada 3 - 5, programul incluzând reuniuni cu exponenţi ai comunităţii româneşti, precum şi întrevederi cu oficiali spanioli.

În cadrul întâlnirii cu românii din Madrid şi din alte regiuni spaniole, organizată joi la sediul Ambasadei României, au fost discutate aspecte legate de activitatea de finanţare nerambursabilă derulată de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, simplificarea procedurilor şi profesionalizarea echipei, participanţii fiind încurajaţi să prezinte proiecte în cadrul actualei sesiuni de finanţare, care rămâne deschisă până la 1 decembrie 2016, precizează sursa citată.

"Ministrul delegat a expus noua viziune în relaţionarea cu diaspora, invitând românii din străinătate să devină parteneri ai statului în stabilirea unei agende comune care să reflecte în mod autentic nevoile acestora. S-a referit, pe de altă parte, la iniţiativele recente care urmăresc încurajarea spiritului antreprenorial şi a investiţiilor în România, cum ar fi Diaspora Start-Up sau pachetul de mobilitate", menţionează MAE.

Ministrul Ligor a avut o întrevedere şi cu profesorii care predau cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în şcoli din Spania, program iniţiat în 2006, în urmă cu zece ani, în timpul mandatului său de ambasador la Madrid şi în care sunt cuprinşi, actualmente, circa 8.000 de copii şi 70 de profesoare, se arată în comunicat.

Programul deplasării ministrului a inclus şi vizitarea şantierului Catedralei Ortodoxe Române, edificiu emblematic pentru comunitatea românilor din capitala Spaniei, unde a fost însoţită de episcopul Timotei al Spaniei şi Portugaliei.

Ministrul delegat urmează să aibă o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor guvernamentale şi regionale spaniole şi să participe la lansarea primei sesiuni din cadrul proiectului Digital Diaspora, precum şi la reuniunea de coordonare cu şefii misiunilor diplomatice şi consulare din Spania, informează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb