MAE: Măsuri de securitate în Franţa, în deschiderea Conferinţei pentru mediu COP 21

Adina Lateş
Internaţional / 27 noiembrie 2015

Autorităţile franceze au instituit o serie de noi măsuri de securitate şi restricţii de circulaţie în contextul desfăşurării Conferinţei pentru mediu COP 21, care va avea loc la Paris în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care se vor afla în Franţa în această perioadă că un dispozitiv de securitate de aproximativ 11.000 de persoane va fi operaţionalizat pe timpul derulării conferinţei.

De asemenea, precizează MAE într-un comunicat remis astăzi redacţiei, vor fi restricţii de circulaţie a avioanelor la sosirile pe aeroporturile Orly şi Roissy Charles de Gaulle începând de duminică, 29 noiembrie, ora 16,00, pentru a asigura condiţiile necesare pentru sosirea delegaţiilor şefilor de stat şi guvern.

Tot duminică, autostrăzile A1 (Roissy - Paris), A6 şi A106 (Orly - Pariş), precum şi porţiuni din autostrada de centură a Parisului (Peripherique Exterieur, între ieşirile Porte de la Chapelle şi Porte St. Cloud, precum şi Peripherique Interieur, între Porte Orleans şi Porte St Cloud), vor fi închise circulaţiei în intervalul orar 16,00 şi 22,00. În aceeaşi zi, artera rapidă Georges Pompidou va fi închisă între orele 16:00 şi 22:00.

Luni, în ziua deschiderii COP 21, va fi întreruptă în totalitate circulaţia automobilelor pe autostrada A1 între Porte de la Villette şi centrul localităţii Bourget, interval orar 6:00 - 21:00, pe ambele sensuri de circulaţie, precum şi o porţiune din autostrada de centură a Parisului (Peripherique Exterieur, între Porte Asnieres şi Porte de la Chapelle).

Potrivit MAE, tot luni, un coridor de acces securizat pentru coloanele oficiale va fi creat între Concorde si Porte Asnieres, prin piaţa Madeleine şi Bld. Malesherbes.

"Locuitorii regiunii pariziene au fost sfătuiţi să nu circule cu automobilele personale în zilele de duminică şi luni, iar transporturile în comun vor fi gratuite începând de duminică, ora 12:00 până luni la miezul nopţii", adaugă sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb