MAE RUS: China a prezentat Rusiei viziunea sa pentru ''soluţionarea politică'' a conflictului din Ucraina, nu un ''plan'' de pace

G.D.
Internaţional / 22 februarie 2023

China a prezentat Rusiei viziunea sa pentru ''soluţionarea politică'' a conflictului din Ucraina, nu un ''plan'' de pace

China a prezentat Rusiei viziunea sa pentru ''soluţionarea politică'' a conflictului din Ucraina, nu un ''plan'' de pace, cum a fost descrisă această iniţiativă de unii politicieni occidentali şi în relatări ale presei, a transmis astăzi Ministerul rus de Externe, după încheierea vizitei efectuate la Moscova de cel mai înalt responsabil al diplomaţiei chineze, consemnează AFP, conform Agerpres.

"Partenerii chinezi ne-au împărtăşit reflecţiile lor asupra cauzelor profunde ale crizei ucrainene, precum şi abordările lor pentru soluţionarea sa politică", afirmă MAE rus. "Nu a fost vorba despre un "plan" (de pace n.red. AFP) separat", adaugă acesta.

"Am remarcat declaraţii ale unor politicieni occidentali şi relatări în presă despre un fel de "plan de pace chinez". Ca de obicei, ele distorsionează tabloul real", mai notează MAE de la Moscova.

Precizările diplomaţiei ruse vin la finalul vizitei efectuate la Moscova de cel mai înalt responsabil al diplomaţiei chineze, Wang Yi, care a avut în capitala rusă întrevederi cu şeful Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Oficialul chinez s-a întâlnit anterior, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, şi cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, căruia i-a prezentat, conform declaraţiei acestuia din urmă citată de AFP, "elemente cheie ale planului de pace chinez" pentru încheierea războiului pornit de Rusia contra Ucrainei în urmă cu un an. "Aşteptăm să primim acest text pentru a-l studia în detaliu, pentru că nu putem trage concluzii doar după o prezentare orală. Odată ce vom fi primit documentul, îl vom examina în profunzime şi vom trage propriile noastre concluzii", a mai declarat Kuleba, marţi.

Astăzi, un înalt responsabil ucrainean a declarat presei, cu condiţia anonimatului, că Beijingul nu a consultat Kievul în pregătirea planului său de pace pentru Ucraina, scrie AFP.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. "Astăzi, un înalt responsabil ucrainean a declarat presei, cu condiţia anonimatului, că Beijingul nu a consultat Kievul în pregătirea planului său de pace pentru Ucraina, scrie AFP."

    Datorita prestantzei si pozitiei sale in Lume, Beijingul se consulta cu stapanii slugilor, nu si cu slugile! 

    1. Bravo! Rusiaeste sluga chinezilor

      Nu s-a consultat nici cu rusia, ca altfel nu venea sa-l prezinte la moscova

      "Partenerii chinezi ne-au împărtăşit reflecţiile lor asupra cauzelor profunde ale crizei ucrainene, precum şi abordările lor pentru soluţionarea sa politică", afirmă MAE rus 

      trolule mincinos pros-natoisti... "The People’s Republic of China is ready to join forces with Russia to decisively stand up for national interests and promote mutually beneficial cooperation in all areas," Wang said Tuesday while meeting with Russian Security Council Secretary Nikolay Patrushev

      Ukraina e sluga....multă Slava

      Pai cica Wang s-a intilnit, anterior vizitei la Moscova, cu ministrul ucrainian Kubela.

      Problema "politica" a wangilor e ca economia wanga incepe sa tremure. Europenii isi muta fabricile inapoi, ceea ce inseamna ca piata de desfacere europeana incepe sa se inchida pentru popoarele wang. Ceea ce inseamna ca popoarele wang trebuie sa se redirectioneze catre popoarele sovietice. 

      Ceea ce inseamna ca, daca razboiul, pardon "operatiunea speciala de denazificare", continua, e buba mare pentru sovietici, cu Asia Centrala si Siberia in meniul bucatariei wang.

      De asta ministrul Wang s-a dus la Kremlin. Sa deschida usa pentru cumparatorul Rusiei. Xi! 

      Foarte bine ca wang merge la sovietici, se stie bine ca wang fac lucruri de mare calitate si ca sovieticii sunt mai multi si mai bogati decat europenii saraciti de guvernele lor neo bolsevico fasciste totalitariste.

      ... energia ieftina curge in asia de sud-est ... acolo exista si forta de munca ieftina (aprox. 3mld) ... si mai nou si tehnologie ... modelele de bussines ale corporatiilor vestice (americane, in special) sunt fundamentate pe forta de munca ieftina in asia ... si infuzie thehnologica in zona ... retragerea lor din asia le va face necopetitive ... avand in vedere inflatia si costul energiei in crestere (in vest) ... marele avantaj al americii consta in faptul ca exporta datorie si importa produse, servicii si inteligenta ... suspendarea rusiei din swift si amenintarea chinezilor cu actiuni similate apare mai degraba a sabotaj ... ca o fi din prostie sau intentionat ... nu prea mai conteaza ... programul wef desemneaza america - in viitor, ca irelevanta ...

      Cred ca esti foarte fericit ca Asia primeste energie ieftina.

      Asta arata succesul Rusiei care vinde in Est la preturi mici, ceea ce vindea in Vest mult mai scump.

      Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaa! 

    Foarte jenant ptr. occident ca China pune in discutie "prima",

    solutionarea problemei pe cale diplomatica si nu militara,

    narativa era ca societatile civilizate lupta ptr. PACE 

    1. Foarte jenant ptr. China ca utilizeaza dubla masura,

      Uitand ca de ani buni le baga pumnul in gura la toti vecinii

      narativa fiind ca fac ce vor ca asa vor chiar impotriva legilor si conventilor.  

    Vine ziua cand china o sa si-o ia peste bot! Pe merit, evident. Sper cat mai repede!

    Trolul rus este foarte bucuros CA China are succes.

    Bine, dar mareata Rusia ce face? Le da Siberia din recunostiinta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb