Magazinul Mobexpert Militari devine prosumator cu ajutorul unui sistem de panouri fotovoltaice montat de Axionet

G.D.
Companii / 8 august 2022

Magazinul Mobexpert Militari devine prosumator cu ajutorul unui sistem de panouri fotovoltaice montat de Axionet

Axionet IoT, companie locală de servicii şi soluţii Machine to Machine (M2M), Internet of Things (IoT), electro-mobilitate şi producţie de energie verde, anunţă finalizarea unui proiect amplu în parteneriat cu Mobexpert, pentru implementarea de soluţii moderne în vederea alimentării cu energie din surse regenerabile a magazinului Mobexpert Militari, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului, Axionet a instalat 974 de panouri fotovoltaice, cu o putere de 399 kWp, pe acoperişul magazinului din Militari. Proiectul permite alimentarea unităţii exclusiv cu energie din energie din surse regenerabile şi redirecţionarea surplusului în reţeaua naţională, în regim de prosumator.

"Salutăm exemplul de dezvoltare durabilă oferit de Mobexpert. Această investiţie oferă beneficii importante faţă de mediu, economii în toate etapele operaţionale şi accesul clienţilor cu maşini ecologice la staţii de încărcare alimentate cu energie verde, produsă local. Pe fondul evoluţiei preţurilor energiei din surse clasice şi a contextului geopolitic din regiune, observăm un interes crescut din partea companiilor pentru dezvoltarea de soluţii proprii pentru producerea energiei. Dispunem de toată expertiza, tehnologia şi echipele potrivite pentru extinderea activităţii pe acest segment", a declarat Gabriel Ioniţă, fondator şi CEO Axionet IoT.

"Alimentarea exclusivă a magazinului Mobexpert Militari cu energie verde contribuie la diminuarea cu 185 de tone a emisiilor anuale de dioxid de carbon. Acesta este un proiect finanţat exclusiv din fonduri proprii şi reprezintă un pas important în sprijinirea eforturilor globale pentru protejarea mediului înconjurător. În viitor, vom dota întreaga reţea de magazine şi centre de producţie cu panouri fotovoltaice, cu ajutorul programului Electric UP, pentru sprijinirea financiară a întreprinderilor în instalarea sisteme de panouri fotovoltaice", a declarat Adelina Badea, CEO Mobexpert.

Pe termen mediu, Axionet doreşte să continue instalarea de panouri fotovoltaice şi pe alte magazine Mobexpert din ţară.

Compania Axionet derulează un proiect similar în colaborare cu reţeaua de magazine ALTEX, unde a instalat, în 2021, peste 2.500 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală de peste 1MWp. În 2022, colaborarea Axionet cu ALTEX implică instalarea şi punerea în funcţiune a unor centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, precum şi staţii de încărcare rapide. De asemenea Axionet a început colaborări şi cu alte companii, continuând extinderea reţelei de parteneri în domeniile fotovoltaic şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

Echipa Axionet, este formată din personal calificat şi colaborează cu parteneri locali şi regionali, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb