Magnatul Ioan Niculae aruncă nada în ape dulci

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 15 iulie 2010

Magnatul Ioan Niculae aruncă nada în ape dulci

Omul de afaceri Ioan Niculae atacă piaţa pescuitului şi vrea şi o fabrică de conserve

În aceeaşi zi, omul de afaceri a înfiinţat şi o altă firmă care va administra o fermă de vaci pentru producţia de lactate

Pescuitul şi producţia de lactate sunt noile ţinte ale grupului agro-industrial "Interagro", controlat de Ioan Niculae, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din ţara noastră.

În plină criză, grupul "Interagro" şi-a diversificat domeniul principal de activitate - producţia de cereale şi plante tehnice şi exportul de îngrăşăminte chimice fabricate în combinatele chimice proprii - prin înfiinţarea a două noi societăţi, în aceeaşi zi.

Prima - "Donau Fish"- a fost înfiinţată pe 15 iunie, în judeţul Teleorman, în satul Suhaia. Capitalul social al firmei este de 10.000 lei, iar domeniul principal de activitate este pescuitul în ape dulci.

"Pentru grupul Interagro înfiinţarea acestei societăţi reprezintă o premieră în ceea ce priveşte domeniul nostru tradiţional de activitate", ne-a declarat Ioan Niculae.

Omul de afaceri a menţionat că firma a fost înfiinţată în contextul în care grupul deţinea, de ani buni, mai multe lacuri în zonă, lângă Dunăre.

"Vom avea şi activitatea de procesare şi vrem să fabricăm conserve de peşte", a menţionat Niculae.

Întrebat dacă înfiinţarea acestei societăţi vine în contextul în care finanţarea din fonduri europene prin Programul Operaţional de Pescuit a fost deblocată, Ioan Niculae a dezminţit acest lucru.

Cea de-a doua societate nou înfiinţată este "Interagro Lactate". Firma a fost înfiinţată tot în judeţul Teleorman, tot pe 15 iunie, însă în cel mai sudic punct al ţării, Zimnicea.

Capitalul social al companiei este de 5.000 lei, iar domeniul de activitate este fabricarea de produse lactate şi brânzeturi.

"Am înfiinţat această societate pentru că am pus bazele unei ferme de 400 de vaci de lapte", a mai spus Niculae.

Tot în Zimnicea, omul de afaceri a mai înfiinţat, în noiembrie 2009, şi prima rafinărie pentru bioetanol (combustibil ecologic) din sud-estul Europei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. poate ii place sa pescuiasca omului. ce aveti cu el?

    Tara geme de lipsa de gologani si ditamai barosanu deschide doua firme cu 15 ooo lei, cat costa o vaca sau cateva sute de lei.Nea' Vladescu ce faci domne?

    1. ce sa faca nea Vladescu?

    n-am vazut, nu stiu, dar parearea mea este ca ne trebuie impozit progresiv. in cazul de fata, as taxa pestii din balta

    1. mai degraba cred ca ar trebui impozit preventiv ....pe orice...parerea mea.

      Dl Ioan Niculae va infiinta o ferma de vaci cu suma de aproximativ 1200 euro si o sectie de pescuit in balta Suhaia cu suma de aproximativ 2400 euro! Colosala idee dle Niculae! Numai ca banii nu va ajung nici pentru un perete el unui viitor grajd al prezumptivei ferme de vaci si abia pentru barca cu motor pentru sectia de pescuit respectiva. Pana atunci, noi semnalam din nou fiscului ,recte dlui ministru S. Vladescu, un caz de mare evaziune fiscala. Dl Ioan Niculae datoreaza fiscului suma de aproximativ 320 milioane euro. Cfm site-ului ZF, din aprilie a.c.Care face o radiografie dura a afacerilor dlui Niculae. trecute, prezente si de perspectiva. Noi, ceva mai informati, nu le vom aminti pe cele din anii 80-90 ai secolului trecut. Ca sa nu amestecam..borcanele! Asa dar o intrebare pentru dl Vladescu, ministrul finantelor: Cand il veti taxa pe dl Ioan Niculae pentru cele aprox. 320 milioane euro pe care le datoreaza statului roman ,pe langa alte datorii.. ?

    Domnilor,noi ne putem ajuta doar CUMPARAND PRODUSE ROMANESTI,in rest,O MARE ILUZIE.Politicieni,analisti,pa raeconomisti ,cu totii putem sa contribuim cu ceva pentru tara asta:cumparand produse romanesti,bune sau rele,e de datoria noastra

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb