Noile notebook-uri eXpertBook pe platformă Intel Centrino 2 (nume de cod Montevina), au fost lansate ieri de către Maguay în parteneriat cu Intel România.
Noile modele Maguay, eXpertBook pe platforma Intel Centrino 2, precum şi eXpertBook 5NV, eXpertBook 5G şi eXpertBook 3G se adresează companiilor şi utilizatorilor individuali, potrivit reprezentanţilor companiei Maguay.
Seria G eXpertBook pe platforma Intel Centrino 2 va intra în producţia de serie în perioada imediat următoare, urmând ca primele notebook-uri de acest fel să fie livrate clienţilor începând din luna septembrie 2008.
Eduard Pughin, Operational Manager Maguay, a declarat: "Ne-am propus să aducem în plus pe piaţă cele mai noi tehnologii, configuraţii flexibile conform opţiunii cumpărătorului şi suport tehnic în garanţie şi post-garanţie rapid (maximum 7 zile)".
Îmbunătăţirile aduse notebook-urilor sunt în materie de performanţă, durată extinsă de viaţă a bateriei şi conectivitate wireless superioară, potrivit reprezentanţilor companiei.
Cunoscută anterior sub numele de cod Montevina, tehnologia Intel Centrino 2 şi Intel Centrino 2 vPro, integrează procesoare IntelCore2 Duo şi conţine puterea şi durata de viaţă a bateriei necesare pentru rularea în condiţii excelente şi fără întrerupere a conţinutului video Blu-ray, cu o singură încărcare a bateriei, ceea ce reprezintă o premieră în domeniu. În plus, noua tehnologie oferă capabilităţi îmbunătăţite pentru jocurile online şi aplicaţii Internet.
Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager a declarat: "În acest moment, inclusiv în România vânzările de notebook-uri au un ritm de creştere foarte mare".
Piaţa de servere din România va creşte cu circa 15% anul acesta, până la 10.000 de unităţi conform estimărilor reprezentanţilor Maguay. Compania îşi propune pentru 2008 să vândă circa 10.000 de staţii de lucru în condiţiile unei pieţe estimate la 800.000 de unităţi şi 4.000 de staţii mobile, pe o piaţă care ar putea ajunge la 450.000 de unităţi.
Piaţa laptopurilor ar putea fi influenţată de proiectele Ministerului Educaţiei. Aceste proiecte prevăd achiziţia unui număr mare de PC-uri pentru instituţile de învăţământ.
Piaţa calculatoarelor ar putea ajunge la un raport de 45 % pentru laptopuri şi 55% în favoarea desktop-urilor,consideră reprezentanţii Intel România.