Mai multe acorduri comerciale cu India

Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 15 ianuarie 2004

India va încheia acorduri comerciale cu România pentru sectoarele tehnologic, farmaceutic, petrolier, energetic şi industrie grea. Semnarea acordurilor este ocazionată de vizita pe care preşedintele român, Ion Iliescu, o va efectua în India la sfîrşitul lunii ianuarie. Preşedintele Iliescu va fi însoţit, pe lîngă ministrul apărării Ioan Mircea Paşcu şi ministrul de externe Mircea Geoană, de o delegaţie formată din 20 de oameni de afaceri.

Ambele ţări au fost de acord să sprijine comerţul bilateral şi relaţiile investiţionale, intenţia lor fiind să introducă în coşul comercial, pe lîngă produse farmaceutice, produse ale industriei metalurgice şi ale industriei grele, şi produse non-tradiţionale şi de nişă.

Ministrul indian al comerţului, domnul Arun Jaitley, declara, anul trecut, după semnarea unor protocoale: "Exporturile Indiei către România au crescut cu 31,61% în anul 2002, faţă de anul precedent. La rîndul ei, România şi-a mărit exporturile către India cu 5,43% pe parcursul anului 2001. Guvernul indian a aprobat şapte colaborări externe cu România în perioada 1991-2003. Influxurile din România, în această perioadă, se ridică la 0,02 milioane de dolari, adică 3,38% din investiţiile străine directe pe care India le-a aprobat pentru România".

India exportă, în principal, medicamente, produse farmaceutice şi chimice, produse din metal, fire de bumbac, ţesături, produse din plastic şi linoleum, bunuri electronice. România exportă în India produse din oţel şi fier, produse chimice organice, aparate, cu excepţia celor electrice şi electronice, fier vechi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb